Spodenki rowerowe - zimowe
Posted 16 October 2019 - 06:59
Nie ma nic gorszego niż bijącą po sutkach luźna koszulka na zjeździe, albo zwijające się spodnie w pachwinach - co chwila poprawiasz, a bez zatrzymania niewiele to daje.
Na ciężkie mrozy do dojazdów do pracy na zimowym złomku mam spodnie bardziej casualowe, pod które wejdzie dużo i też mają membranę z przodu.
Nie, nie rozmiar jest perfekt. Problemem jest raczej meszek od spodu w spodniach i moje kalesony, które są nieśliskie.
Posted 20 October 2019 - 08:42
Wziąłem w końcu M... i odesłałem . Były bardzo mocno dopasowane i przez to, że na udach materiał rozciągał się na tyle, ile mógł, to nogawki były krótkie. No i bez szans byłoby, żeby pod nie coś założyć. Przyszły L’ki, nogawka teraz trochę przydługa, ale poza tym jest ok. Wyglądają bardzo spoko.
Przy okazji dostałem skarpetki letnie i jakościowo bardzo dobre wrażenie.
Czy jest duża różnica pomiędzy M a L? Mój problem to długie nogi (89 cm do kroku przy 176 cm) i zastanawiam się czy M nie będą za krótkie a L za luźne.
Druga rzecz do osób kupujących Martombike - znalazłem jakieś szczątkowe informacje z ubiegłego roku (z listopada) o promocjach 25% w ich sklepie. Czy robią takie akcje na cały asortyment czy szkoda czekać?
Posted 01 November 2019 - 13:23
U mnie dziś pierwsza jazda na minusie. -2 i wyraźnie odczuwalny wiatr. Pod spód krótkie spodenki z wkładką i na nie długie Martomy bez wkładki. Rewelacja! Martwiłem się o gumki na końcu nogawki, bo wcześniej miałem zamki i uważam, że to świetne rozwiązanie. Idealnie wchodzą w zimowe buty.
Zadowolony jestem w 100%.
- beskidbike and artho like this
Posted 01 November 2019 - 21:15
Jakby ktoś chciał opinii o eroe NBS zimowe, to tak: wkładka jest duża, solidna, nawet na twardym siodełku daje rade, materiał bardzo fajny, choć sliski i dopiero po kilku praniach przestaje sie slizgac na siodełku. Polecam brać rozmiar mniejsze niz normalnie bierzecie. Mam 179 wzrostu, noge: 83cm i rozmiar M jest ok. Większe rozmiary, może łatwiej ubrać (siłownia robi swoje) ale szelki wtedy są za długie. Wg mnie ogólnie bibsy są jak najbardziej ok, oprocz tego że szelki są za długie w każdym rozmiarze.
Posted 11 December 2019 - 11:10
Witam,
Szukam ciepłych spodni z membraną dla dziewczyny na zimę.
Sam używam ROGELLI Fobello i jestem zadowolony.
Znacie jakieś odpowiedniki takich spodni dla kobiet?
Posted 11 December 2019 - 11:29
https://martombike.c...-black-stripes/
Od siebie napiszę, że akurat dzisiaj jechałem w nich przy -8C i jest jeszcze spory zapas termiczny. A wspomnę tylko, że mam 2,5km z górki gdzie prędkość jest cały czas powyżej 50km/h.
Jest wersja z wkładką i bez.
Posted 22 September 2021 - 20:23
Kotlecik:)Ja od wielu lat jeżdżę w zimowych vitesse bez wkładki (jako base layer zakładam letnie spodenki). Membrana jest jedynie z przodu i to dobry patent. Mają też ocieplenie na nerki
Jak się sprawuje połączenie bibsów plus zimówki bez wkładki? Nie jest „za dużo szelek”?
Posted 23 September 2021 - 08:05
Jakie polecicie zimowe bez wkładki pod długie, spokojne jesienne i zimowe jazdy? (zakładane na letnie z wkładką)
Zawsze jeździłem z letnimi z wkładką a na to zimowe z wkładką (bo takie najpopularniejsze), ale to jednak za dużo wkładek dla mnie, chcę coś zmienić na ten sezon, najlepiej też przy tym trochę węgla dorzucić, bo zdarzało się marznąć w tyłek .
Posted 23 September 2021 - 09:17
- artho likes this
Posted 27 September 2021 - 11:45
Mi się coś nie klei to zakładanie spodni / getrów NA spodnie krótkie, letnie. Gdy jeszcze nie miałem długich spodni rowerowych z wkładką to kilka razy zakładałem getry (choćby takie narciarskie) i na to bibsy. Pod względem siedzenia na wkładce - żadnego dyskomfortu.
- bzx and hi_im_krzysiu like this