Skocz do zawartości

Moja Marysia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
71 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gosc_Yurek3_*

Gosc_Yurek3_*
  • Gość

Napisano 13 styczeń 2013 - 03:25

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

BB30 FSA 50/34 170mm łożyska ceramik 11gram sztuka
klamki campagnolo
rama koła z Shenzhen styl Scot Foil 12k malowali to co chciałem mój projekt przez nich wygładzony.
to taka skośnooka Marysia hehe
przrzutka tył sram red przód campagnolo
hamulce skośnookie 120g sztuka
pedału skośnokoie po wymianie axle na tytanowe 90gram sztuka
lomki skośnookie iLink leciutkie
kaseta aloy 21-12x10 skok co jeden ząb
łańcuch KNC na 11speed titanium
Waga 5,6kg

Pozdrawiam

#2 KAEM

KAEM
  • Użytkownik
  • 489 postów
  • SkądJawor

Napisano 13 styczeń 2013 - 09:38

Wygląda ciekawie...
Dlaczego siodełko jest tak zadarte do góry ?

Domyślałem się, że skośnookie motywy tu są... ;-)
Malowanie nie w moim guście, ale...
Wagowo super wyszło !
A powiedz jeszcze jak spisuje się przerzutka Sram'a z klamkami Campy ? Chodzi mi o precyzję pracy na całej szerokości kasety... Jak sobie z tym radzi łańcuch 11s ?

#3 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 14 styczeń 2013 - 09:22

Rower wyglada ciekawie ale ten, pancerz tylnej przerzutki psuje troche efekt wiazulany jaki sama owijka galimatjas osprzetowy blee :lol:

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#4 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 14 styczeń 2013 - 10:34

Pomijajac napisy, kolorystyka ramy moze sie podobac.
Gdybys poswiecil nieco wiecej uwagi szczegolom, rower wygladalby ciekawiej.
Sram Red lubi miec wieksza petle ale ta, ktora zrobiles, to troche przesada :)
Poza tym segmentowe pancerze mozna puscic po duzo ciasniejszym promieniu niz te normalne.

Ile wazy sama rama i widelec. Waga kol tez bylaby mile widziana.

#5 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 14 styczeń 2013 - 12:05

Śp. Marco Pantani przewraca się w grobie, widząc swoje nazwisko na chińskiej wydmuszce. Jedynie przednia Campa i klamkomanetki jako tako zgrywają się z jego 'sygnaturą oklejkową' w tym amerykańsko-azjatyckim miksie.
Sorry Gregory, jestem na NOŁ.

#6 Emilo

Emilo
  • Użytkownik
  • 423 postów

Napisano 14 styczeń 2013 - 12:13

wygląda ciekawie ale brakuje czarnych pancerzy i białej owijki nawet siodełko białe z czarnym akcentem wyglądało by to wszystko o wiele lepiej

#7 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 14 styczeń 2013 - 12:31

a mnie się podoba. Pancerze nawiżauja do akcentu kolorystycznego na ramie i nie zmieniałbym na czarne. Jak czarna rama to i czarne pancerze - mało oryginalnie:P
Owijka tylko z d...:P

#8 sosha07

sosha07
  • Użytkownik
  • 193 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 styczeń 2013 - 13:04

Całkiem spoko.. Owija faktycznie w ogóle nie pasuje.. Zmieniłabym jeszcze uchwyty na bidon, może na białe (ale to drobiazg) :-P siodło wizualnie w ogóle mi się nie podoba choć kolorystyka niby odpowiednia.

Dlaczego siodełko jest tak zadarte do góry ?

Też jeżdżę na tak ustawionym bo jest mi po prostu wygodniej i nawet d... się nie zsuwa ;)

#9 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 14 styczeń 2013 - 14:22

Też jeżdżę na tak ustawionym bo jest mi po prostu wygodniej i nawet d... się nie zsuwa ;)

- normalnemu facetowi to tak zadarty nos siodełka rozgniótłby przyrodzenie. Żonie też za wygodnie nie było (gniotło ją w... jej przyrodzenie - jak zwał, tak zwał ;-)), nawet przy tylko lekko podniesionym przodzie siodełka, po wypoziomowaniu jest zadowolona.

A wracając do roweru - skąd pomysł na takie napisy?! W hołdzie Marco Pantaniemu? Nie lepiej byłoby dać "Moja Marysia", tudzież zrobić malowanie bez napisów. Niebieska owijka nie pasuje, podobnie jak kolor i wielkie pęto pancerza do tylnej przerzutki. No właśnie - jakim cudem red pracuje z campą? Przednie pancerze wydają mi się za to za krótkie - nadmiar poszedł do tyłu?

Wiem, że z gustami się nie dyskutuje, ale to nie w moim guście ;-).
Z drugiej strony, jeśli Tobie się podoba, to co mi do tego - ale udziel informacji o tym, jak udało Ci się zgrać campę z redem (zestopniowanie kasety jak dla mnie jest idealne).

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#10 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8664 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 styczeń 2013 - 14:40

No właśnie - jakim cudem red pracuje z campą?

To akurat nie jest wielka nowość:

http://velonews.comp...e-why-not_73404

http://www.bikeforum...p/t-753703.html

http://forum.cycling...ead.php?t=16676

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#11 Gosc_Yurek3_*

Gosc_Yurek3_*
  • Gość

Napisano 14 styczeń 2013 - 16:35

Rower jest do jeżdżenia nie branzlowania się jak wygląda mój jest taki jaki jest mi pasuje i w jakiś sposób oddaje hołd Piratowi bo w górach leje wszystkim lub prawie wszystkim w mej kategorii wiekowej.
Owijki zmieniłem na czarne ,może pancerze zmienie także na czarne ,widziałem jak ktoś zastosował w linkach regulacje przerzutek w rowerach gdzie linki idą we wnętrzu roweru.
Klamki przesuwają wózek przerzutki o dany skok i czy to jest przerzutka campy ,czy Sram czy to Shimano nie powinno mieć znaczenia.
Linka za długa przy tylnej przerzutce chyba tak trzeba będzie to poprawić ,za krótkie z przodu ,chyba tak także trzeba będzie to poprawić.

Proszę o dalsze konstruktywne uwagi.

pozdrawiam

#12 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8664 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 styczeń 2013 - 19:33

Klamki przesuwają wózek przerzutki o dany skok i czy to jest przerzutka campy ,czy Sram czy to Shimano nie powinno mieć znaczenia.

Tu akurat nie masz racji, bo klamkomanetki Shimano ciągną zupełnie inną długość linki niż Campa czy SRAM, więc przerzutka nie trafia w odpowiednie koronki na kasecie.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#13 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 styczeń 2013 - 20:40

Śp. Marco Pantani przewraca się w grobie, widząc swoje nazwisko na chińskiej wydmuszce. Jedynie przednia Campa i klamkomanetki jako tako zgrywają się z jego 'sygnaturą oklejkową' w tym amerykańsko-azjatyckim miksie.
Sorry Gregory, jestem na NOŁ.

zgadzam sie , nie przesadzasz ?? czy hołdujesz ??

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#14 Rzuff

Rzuff
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 styczeń 2013 - 22:47

Rower nie w moim stylu, ale waga robi wrażenie. możesz podać dokładną rozpiskę wagową? Jak wyszło cię to finansowo?

#15 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 14 styczeń 2013 - 23:06

Koła karbon na szytke z Chin ? Jakieś opinie ?

#16 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 14 styczeń 2013 - 23:12

no mi ta Marysia się podoba , i ta wagaaa :roll: :mrgreen:

#17 Gosc_Yurek3_*

Gosc_Yurek3_*
  • Gość

Napisano 14 styczeń 2013 - 23:17

Cały świat jeździ na chińczykach i jeśli ktoś kupi ramę pinarello z Włoch to jedynie zapłaci więcej niż gdy gdyby ją nabył ją od chinoli prowadzę z moją Fang Hu business z ramami z chna na usa i nie ma zadnej różnicy w wytrzymałości ,jakości itp.
Wiadomo ,że producent chiński kieruje się priorytetem zamówień i on z PL jest niski i jeśli komuś w PL się trafi rama nie najwyższej jakości to jest to przestrzeganie tegoż priorytetu to wynik ubogiego społeczeństwa np. z firmy z Shenzhen ida ramy pimarello dla profi teamów są specjalnie testowane zanim zostaną wysłane do Europy natomiast jak ktoś zamawia z usa to dają także dobry sort ,ale do Albani czy PL idzie czasami nie najwyższej jakości. Wszystkie europejskie firmy nają ramy robione w Chinak jest kilka firm ,które same robią karbonowe ramy to między innymi Trek i pare innych reszta posiłkuje się chińska produkcją ,a że ktoś kupi pomalowanego chińczyka i myśli ,że to np. oryginalny Włoch i Hiszpan to jest w błędzie.

Finansowo nie całe 2000$

Reszty nie potrafię podać niestety nie ważyłem mogę jedynie poszukać w sieci producentów innych komponentów i podać z ich specyfikacji.

Co do odchudzania to mam wszędzie tytanowe śrubki ( nawet w butach hehe)
wymieniłem łożyska w suporcie z oryginalnych na ceramiczne i jedno waży 11 gram ,wymieniłem axle ,sworznie w pedałach na tytanowe niem w tym rowerku żadnej stalowej śrubki nawet te śruby i nakrętki w mocowaniu hamulców do ramy.

Pozdrawiam

#18 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 styczeń 2013 - 23:46

ok , ale czy wolno nazwać sobie rame tak jak nazwaleś ? bo nie do konca rozumiemy to postępowanie, na co ??

a to ze do Polski wysyła sie towar niższej jakości , odrzuty , drugi sort to wiadomo już od czasów PRL jak Pewexy były , naciekawsze to Rs, Sigma , Rtv agd i mase innych szpejów , , leci do nas chłam , ale i tak sie cieszymy :mrgreen: może lepiej nie pisz za dużo ....

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#19 Gosc_Yurek3_*

Gosc_Yurek3_*
  • Gość

Napisano 15 styczeń 2013 - 00:13

ok , ale czy wolno nazwać sobie rame tak jak nazwaleś ? bo nie do konca rozumiemy to postępowanie, na co ??

A dlaczego nie wolno.

To wątek o naszych rowerach to i swój pokazuje są rowery Edy Merx ,Cipollini ,Fondriest to i jest Pantani moi koledzy ,z którymi jeżdżę są zaskoczeni ,ale gratulują mi pomysłu i w większości im się podoba jako całość wiadomo ,że można by pewne drobiazgi zniwelować i tak uczynię ,ale mieć pretensje ,że na dowód szacunku do Marco tak nazwałem swój rower nie rozumie i nie ważne czy to chińczyk czy inne cudo inwencja tej nazwy jest ważna w tym projekcie.

Pozdrawiam

#20 KAEM

KAEM
  • Użytkownik
  • 489 postów
  • SkądJawor

Napisano 15 styczeń 2013 - 09:49

A dlaczego nie wolno.

Kolego co byś nie napisał będzie źle... Mogłeś napisać "SPECIALIZED" to miałbyś już 5 stron krytyki w temacie ;-)