Skocz do zawartości

Moja Marysia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
71 odpowiedzi w tym temacie

#21 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 15 styczeń 2013 - 13:24

No bo "spec..." to byłoby wykorzystanie znaku zastrzeżonego. Jeśli Yurek3 napis M.Pantani wrzucił nie dla zmyły, że to producent jest, a raczej nazwał Maryśkę imieniem kolarza któremu hołduje (zwłaszcza, że ten od dłuższego czasu nie żyje, bo z żyjącym mógłby mieć kłopot), to czemu nie?

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#22 picca

picca
  • Użytkownik
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 styczeń 2013 - 16:02

Spoko projekt. Mnie bawi to przywiązywanie się do napisów. Mam wrażenie, że na tym forum jest sporo osób, które głównie interesują się napisami na ramie i tym, czy kolor owijki pasuje do koloru pancerzy.

To jest rama FM053, taka sama jak ta: http://www.ebay.com/...=item231e9a4d26
Tak?

Jak się sprawuje? Nie ma problemów z mocowaniem sztycy?

Pozdrawiam i gratuluję roweru.

#23 Gosc_Yurek3_*

Gosc_Yurek3_*
  • Gość

Napisano 15 styczeń 2013 - 16:28

Tak to ta sama rama z tym ,że ta jest 3k ,natomiast "Marysia" 12k mocowanie sztycy jest w ramie z góry nie jak w Scott Foil z boku.

No i ja nie kupowałem z ebay ,a prosto s Shenzhen od dystrybutora.

Tymi bzdetami a dlaczego taki napis się nie przejmuje to raczej świadczy po piszących takie brednie bym napisał Scott to także i to ci sami by mieli jakieś hallo.

Pozdrawiam

#24 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 15 styczeń 2013 - 22:21

Mam wrażenie, że na tym forum jest sporo osób, które głównie interesują się napisami na ramie i tym, czy kolor owijki pasuje do koloru pancerzy.

A co w tym dziwnego - chodzi o kwestie estetyczne i ogólny całokształt projektu.
Skoro ktoś zdecydował się na składanie roweru, miał 'wizję' i konsekwentnie dążył do jej realizacji, aby na końcu móc powiedzieć 'oto stworzyłem dzieło, z którego jestem dumny', to nie ma chyba nic nadzwyczajnego w fakcie, że ktoś inny będzie chciał poznać zamysł konstruktora, dowiedzieć się co nim kierowało, jakie miał motywy itd. ... Czysta ciekawość.
Dlatego, Yurek3, nie oburzaj się na nieprzychylną reakcję niektórych osób, tylko wyjaśnij "co autor miał na myśli". Jako 'architekt' tego projektu nie powinieneś mieć z tym najmniejszego problemu.
Bo poskładać do kupy byle szpeje, które wpadną nam w ręce jest najprościej i nie ważne jak potężna i lekka maszyna powstanie, bo wystarczy jeden szczegół, który potrafi skutecznie popsuć efekt końcowy
Tym bardziej, kiedy szczegół ten nie jest zwykłą rzeczą/materią, a bardziej opiera się na idei/pomyśle lub odnosi się do konkretnej osoby, za którą stoją emocje/odczucia i sfera emocjonalna.

...
bym napisał Scott to także i to ci sami by mieli jakieś hallo.

A nie, bo wtedy nawet bym się nie odezwał w tym temacie. Co innego nazwa firmy, a co innego sygnowanie roweru imieniem i nazwiskiem znanego kolarza.

#25 quibo

quibo
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądFrancja

Napisano 15 styczeń 2013 - 22:41

Spoko rowerek, oczywiście wagowo ekstra.

Będąc jednocześnie wielkim fanem Pirata, żałuję, że nie postarałeś się o odpowiedni dobór kolorów ramy, żeby bardziej nawiązać do jego postaci. Bo trochę to dla mnie wygląda jak strzał znikąd z tymi białymi napisami na czarnej ramie.
Samo jednak napisanie nazwiska kolarza bardziej mi odpowiada niż pisanie na ramach od chińczyków zastrzeżonych prawnnie prawdziwych nazw producentów rowerowych (np. Pinarello). Wyjątkiem mogą być jedynie nazwiska kolarzy, którzy posiadają już swoje sygnowane rowery.

#26 Gosc_Yurek3_*

Gosc_Yurek3_*
  • Gość

Napisano 15 styczeń 2013 - 22:43

Dlatego, Yurek3, nie oburzaj się na nieprzychylną reakcję niektórych osób, tylko wyjaśnij "co autor miał na myśli". Jako 'architekt' tego projektu nie powinieneś mieć z tym najmniejszego problemu.

Przecież się nie oburzam co komu przyszło go głowy czy z mych postów wynika jakieś oburzenie raczej z Twej jest jakieś hallo ,ale to twa broszka jak boli to trudno.

A nie, bo wtedy nawet bym się nie odezwał w tym temacie. Co innego nazwa firmy, a co innego sygnowanie roweru imieniem i nazwiskiem znanego kolarza.

To bardzo proszę i chyba nie tylko w mym imieniu nie odzywaj się ,będzie lepiej.

A gdyby było Alberto ,czy Indurain czy może jeszcze Rijs to także by się gotowało.

Szkoda klepania w klawiaturę.

Pozdrawiam

#27 Gosc_Yurek3_*

Gosc_Yurek3_*
  • Gość

Napisano 15 styczeń 2013 - 23:01

Szkoda ,ze się do końca nie zrozumieliśmy ,ale to nie z mej strony była ta zadra co inne go opinia co innego oburzenie ,że ktoś miał czelność taki pomysł wprowadzić w życie.

Z kilometry dziękuje i życzę tego samego.

Jeszcze się przekonasz ,że lepiej mieć we mnie przyjaciela niż wroga.

Ze mną może pokonać kolejne bariery jakie sobie wyznaczasz podnieś wydolność na nie spotykane do tą progi be zemnie dalej będziesz kręcił kilometry i będzie tak samo.

Pozdrawiam

/ Nie przesadzasz zbytnio? Pamiętaj, my też dużo wiemy. Bez nas nic nie osiągniesz ;) Bury
P.S W wagę nie wierzę. Wykaż proszę wszystko w gramach.

#28 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 styczeń 2013 - 23:01

Tymi bzdetami a dlaczego taki napis się nie przejmuje to raczej świadczy po piszących takie brednie bym napisał Scott to także i to ci sami by mieli jakieś hallo.

Pozdrawiam

nikt nie kazał wystawiać Ci roweru, a jak już to dlaczego obrażasz innych ?? zastanów sie po co go wystawiłeś , jeśli publicznie to będziesz musiał odpowiedzić kulturalnie i logicznie na pytania, jesli nie to szkoda wlaśnie Twoich bredni .

a propo samego roweru to ogólnie mi sie nie podoba wlaśnie ze względu na napis, już nie chodzi o sam tekst ale może jego długość, czcionka itd.

Na forum już jest jeden karbonowy cudak , którego linia mnie urzekła ( jak nie lubie karbonów ) i abstrakując od osprzętu - to tylko zestaw zabawek , jesli już w rower wpakuje kupe szmalu to musi mieć jeszcze w sobie coć .... linie, i lekkość , tu tego nie widze za bardzo , albo może fotki żle wykonano , nie ten kąt , światło, może zrób pare innych ujęć z ładnym tłem ? a co chyba możemy mieć inne zdanie , a tego sie nie ktrytykuje.

a jeśli masz tam kolegów , to może pokażcie co tam macie w grupie , pewnie ciekawskich nie braknie.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#29 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 postów
  • SkądRadom

Napisano 15 styczeń 2013 - 23:05

Rower wygląda dobrze, mnie się podoba. Początkowo pomyślałem, że to jest oryginalna rama MP. Okazało się, że to rower imienia Marco. I już jest jasne, nie ma zarzutów, że źle zrobiłeś, to twoja sprawa i inwencja.

Ale jakby się już doktoryzować na tym przypadku ;-) to nazwanie w taki sposób roweru jest dyskusyjne. Z punktu widzenia ochrony znaku towarowego czy też dóbr osobistych. Właściciel marki mógłby uznać przecież, że to podróbka jego produktu a w drugim przypadku, też nie do końca jest jasne, czy można bez zgody wykorzystywać dobra osobiste jakim jest imię i nazwisko, choć ryzyko jest tu mniejsze bo naruszenie jest wątpliwe.

#30 Gosc_Yurek3_*

Gosc_Yurek3_*
  • Gość

Napisano 15 styczeń 2013 - 23:07

Spike sorry nie trzymasz poziomu nie będę się zniżał do konwersacji z Tobą.

To jest wątek o rowerze ,a nie o tym czy mam kolegów czy nie jak się nie podoba to trudno już raz wyraziłeś swe zdanie niepotrzebnie się powtarzasz.

Odnoszę takie wrażenie gdyby ten rower pokazał user X ,a nie Yurek3 to opinie były by inne.

Ale jakby się już doktoryzować na tym przypadku to nazwanie w taki sposób roweru jest dyskusyjne. Z punktu widzenia ochrony znaku towarowego czy też dóbr osobistych. Właściciel marki mógłby uznać przecież, że to podróbka jego produktu a w drugim przypadku, też nie do końca jest jasne, czy można bez zgody wykorzystywać dobra osobiste jakim jest imię i nazwisko, choć ryzyko jest tu mniejsze bo naruszenie jest wątpliwe.

Minie to nie dotyczy nie mieszkam w UE ,a gwoli informacji to państwu Pantani przesłałem fotki jeszcze w sierpniu zeszłego roku i poinformowali mnie ,że mają już z 20 takich rowerów z imieniem Marco tzn. na fotkach.

Ciekawe także ,ze te negatywne opinie są ze strony userów tzw. trzymających władzę.

Pozdrawiam

/ Administracja ma również takie same prawa jak zwykły user. Czyli może krytykować. Myślisz, że w życiu administracja tylko głaszcze po głowie? Bury

#31 Gosc_Yurek3_*

Gosc_Yurek3_*
  • Gość

Napisano 16 styczeń 2013 - 02:06

Śp. Marco Pantani przewraca się w grobie, widząc swoje nazwisko na chińskiej wydmuszce.

Nie lepiej byłoby dać "Moja Marysia", tudzież zrobić malowanie bez napisów.

To jest ta Chińska wydmuszka Moja Marysia

Posted Image

#32 Amon

Amon
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądŚwieradów-Zdrój

Napisano 16 styczeń 2013 - 20:41

Rowerek ok, zgrabny, "plastik fantastik", wagowo też gratulacje, ale ....nijak mi się z erą Pantaniego tym bardziej z samym piratem nie kojarzy ani materiałowo, ani kolorystycznie, ani geometrią, tym bardziej "marką". cóz de gustibus....
pozdr.

#33 Gosc_Yurek3_*

Gosc_Yurek3_*
  • Gość

Napisano 17 styczeń 2013 - 01:04

Amon jest czas carbonów i nie wiadomo jak dziś by wyglądał rowerek ,na którym by pomykał Marco ,a co cofać się i wziąć jakiegoś alu i tak lub inaczej pomalować.

Ten motyw jest wzięty z Treka Andy Shleck-a napisy czcionka pasowała tak zrobili fachowcy od tych spraw ,ja jedynie nakreśliłem pomysł i pokazałem rower Shleck-a.
No i był problem z 12k chcieli wcisnąć 3k ,ale się nie dało i zrobili chodziło ,że to tylko jedna rama i coś tam musieli by przestawiać tylko dla jednej ramy.

Sama rama to jest stylowana na Sccot Foil z tym ,że pewne kąty czy inne drobiazgi zostały jeszcze poprawiane na in plus niż w oryginale ,np. sztyca jest mocowana od góry w ramie pod siodełkiem ,a nie z boku jak w oryginale opisali mi to ,ale nie przywiązuje wagi do takich niuansów jak i do wagi poszczególnych komponentów ,rowerek był ważony na kilku wagach przed i po tuningu tzn. wymianie axle na tytanowe i innych stalowych śrubek na tytanowe ,nawet w butach mam tytanowe śrubki i podkładki ,to taki skrzywienie.

Bury mnie to smyra czy wierzysz w tą wagę czy nie ,ale to można napisać w poście ,a nie na czerwono chować się za płotem moderatorów ,to do kultury należy.
Czy coś bez was nie zrobię no cóż do tej pory robiłem i to bez was będę robił i nie jest tajemnicą dla wielu na tym Forum ,że zajmuje się DOPINGIEM i tym legalnym i tym drugim i wiedza na ten temat jest spora w tym temacie.

Bury bez urazy ,ale nie trzeba na czerwono ,będzie lepiej normalnie podyskutować bez emocji i inwektyw niepotrzymanych przytyków w postaci chińska wydmuszka.

Pozdrawiam

#34 yoshimura

yoshimura
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądPodhale

Napisano 17 styczeń 2013 - 07:45

W Twojej szosie pokuszę się o skomentowanie napisu "Marco Pantani". Pantani nie żyje. Nie wiadomo, co sądzi o tym rowerze, nie wiadomo, czy chciałby widzieć swoje imię i nazwisko na tym, czy jakimkolwiek innym rowerze. Twierdzisz, że chcesz w jakiś sposób uczcić jego imię. Istnieje ryzyko, że zamiast uczczenia wyjdzie profanacja.

[quote]a gwoli informacji to państwu Pantani przesłałem fotki jeszcze w sierpniu zeszłego roku i poinformowali mnie ,że mają już z 20 takich rowerów z imieniem Marco tzn. na fotkach.[/quote]
Nic nie napisałeś o ich reakcji, czy podobał im się Twój projekt, czy nie, czy tylko przyjęli do wiadomości, że jest.

Kilka słów poza tematem:
[quote]Bury bez urazy ,ale nie trzeba na czerwono ,będzie lepiej normalnie podyskutować bez emocji i inwektyw niepotrzymanych przytyków w postaci chińska wydmuszka. [/quote]
Twierdzisz, że Nasza dyskusja nacechowana jest emocjami, inwektywami i przytykami. Odnoszę wrażenie, że tak jest... głównie z Twojej strony:

[quote]Tymi bzdetami a dlaczego taki napis się nie przejmuje to raczej świadczy po piszących takie brednie bym napisał Scott to także i to ci sami by mieli jakieś hallo. [/quote]
[quote]Przecież się nie oburzam co komu przyszło go głowy czy z mych postów wynika jakieś oburzenie raczej z Twej jest jakieś hallo ,ale to twa broszka jak boli to trudno. [/quote]
[quote]To bardzo proszę i chyba nie tylko w mym imieniu nie odzywaj się ,będzie lepiej. [/quote]
[quote]Spike sorry nie trzymasz poziomu nie będę się zniżał do konwersacji z Tobą.[/quote]
[quote]Ciekawe także ,ze te negatywne opinie są ze strony userów tzw. trzymających władzę.[/quote]
[quote]Jeszcze się przekonasz ,że lepiej mieć we mnie przyjaciela niż wroga.[/quote]
[quote]Ze mną może pokonać kolejne bariery jakie sobie wyznaczasz podnieś wydolność na nie spotykane do tą progi be zemnie dalej będziesz kręcił kilometry i będzie tak samo. [/quote]
[quote]Rower jest do jeżdżenia nie branzlowania się jak wygląda mój jest taki jaki jest mi pasuje i w jakiś sposób oddaje hołd Piratowi bo w górach leje wszystkim lub prawie wszystkim w mej kategorii wiekowej.[/quote]
[quote]Czy coś bez was nie zrobię no cóż do tej pory robiłem i to bez was będę robił i nie jest tajemnicą dla wielu na tym Forum ,że zajmuje się DOPINGIEM i tym legalnym i tym drugim i wiedza na ten temat jest spora w tym temacie.[/quote]

:arrow: post wygaśnie

edit: nie ma sesnu wygasanie postu, jest dobrze napisany i już .

#35 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 17 styczeń 2013 - 08:45

...
lepiej normalnie podyskutować bez emocji i inwektyw niepotrzymanych przytyków w postaci chińska wydmuszka.

Miałem się już nie udzielac w tym temacie, ale jednak muszę się odnieść do zwrotu, którego użyłem wcześniej, bo widzę, że został on niewłaściwie odebrany. Owa 'chińska wydmuszka' to nic innego jak określenie, którego używam w przypadku mojego roweru - karbonowa rama od chińczyka. Ilekroć ktoś (w realu) widzący mój rower i biorący go do reki w celu zważenia (swoją drogą trochę to śmieszne, że dla większości cyklistów priorytetem jest waga roweru ...) kwituje swoją reakcję 'ale lekki!', tylekroć odpowiadam żartobliwie i z uśmiechem na ustach 'wiesz, to taka chińska wydmuszka'.
Tak samo w przypadku Twojej "Marysi" użyłęm tego zwrotu chyba trafnie, bo i rama jest od chińczyka, i jest leciutka, a dodatkowo, kiedy opuka się karbon, to wydaje on specyficzny dla tego materiału pusty dźwięk, inny niż w przypadku aluminium czy stali, co mi osobiście kojarzy się z pustą w środku wydmuszką.

Teraz już wszystko jasne?
Cieszę się ;-)

#36 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 styczeń 2013 - 10:03

Ech.... akurat osoby trzymając władze , dla przypomnienia to Malik i Maciej , są zaznaczeni na czerwono, osoby zaznaczone na niebiesko, to osoby pilnujące porządku na forum i nikt z nich nic nie trzyma :lol: i jeśli będziecie sie dalej przepychać to wywalimy temat i tyle , zamiast logicznie i kulturalnie odpowiadać na pytania - po to jest forum.
Dając kontrowersyjny " temat" należy sie liczyć z tego typu pytaniami , ot co .

miłej jazdy.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#37 Amon

Amon
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądŚwieradów-Zdrój

Napisano 17 styczeń 2013 - 14:18

Nie, nie jest tajemnicą bo kolegę dobrze kolejarze przynajmniej ja z innego forum, gdzie się nie udzielam ;-) . Mam pytanko jak sprawuje się alu kaseta?

#38 Gosc_Yurek3_*

Gosc_Yurek3_*
  • Gość

Napisano 17 styczeń 2013 - 14:48

Twierdzisz, że Nasza dyskusja nacechowana jest emocjami, inwektywami i przytykami. Odnoszę wrażenie, że tak jest... głównie z Twojej strony:

Z Tobą nie dyskutowałem to co Tobą powoduje ta nadgorliwość ,wiernopoddańczość do modernizatorów i co zadowolony ,dostałeś pochwale ,ale się naklepałeś w klawiaturę.

Teraz już wszystko jasne?
Cieszę się

Jasne ,ale sam możesz powiedzieć ,że to sformułowanie można różnie interpretować.

Kaseta aloy ok ,ale za dużo na niej nie jeździłem wymieniłem na molibdenową Miche i jest good.

Zrobię klika fotek bo teraz trochę inaczej wygląda.

Pozdrawiam

Amon podoba mi się twój avatar testowałeś to???

Przypomnę ,że wątek jest o rowerze.

#39 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 styczeń 2013 - 17:56

Amon podoba mi się twój avatar testowałeś to???

Przypomnę ,że wątek jest o rowerze.

Przypominam, że na tym forum nie tolerujemy dyskusji o środkach dopingujących.

#40 Gosc_Yurek3_*

Gosc_Yurek3_*
  • Gość

Napisano 17 styczeń 2013 - 18:22

Maciej przyjęliśmy do wiadomości.

Tym wszystkim ,którzy piszą do mnie na PM dziękuje i odpowiadam Zestaw Wentylacyjny to mój wynalazek.

Pozdrawiam

Maciej ZW to nie żaden doping to zestaw koncentratów ziołowy poprawiających wydolność.

To tak gwoli wyjaśnieni żeby nie myło ,że o dopingu jest mowa.