Moja Marysia
Posted 17 January 2013 - 19:07
Gosc_Yurek3_*
Posted 17 January 2013 - 20:09
Foty dziś zdobię to będzie troch więcej widać hehe.
Pozdrawiam
Posted 17 January 2013 - 23:28
Dawno żaden rower nie wywołał tyle emocji na tym forum , wszystko przez napis , nazwisko słynnego kolarza , dlaczego tyle nieprzchylnych komentarzy w stylu profanacja , jak przyjęła to rodzina Pantaniego , ktoś napisał ze przewraca on się w grobie itd .
Myśle ze gdyby rower był oryginalnie produkowany jak inne rowery byłych znanych kolarzy to pewnie większości by się podobał nikt nie nazwalby go chinolem.
Panowie troszkę wylizujcie kolega zrobił rower jaki mu się podoba , mozna krytykować ale róbmy to konstruktywne .
Dla mnie napis taki sam jak każdy inny , Śp Marco zostawmy w spokoju z tym przewracaniem w grobie , swoją droga trzeba mieć odwagę i kopa w nodze żeby zrobić taki rower przypominając sobie co wspomniany mistrz wyrabiał na szosie .
Pozdrawiam
Ps wagowo poniżej uci a jak ze sztywnoscia komponentów ?
Gosc_Yurek3_*
Posted 18 January 2013 - 00:30

To mój PowerMeter iBike jak widać czujnik kadencji i szybkości jest w jednym sensorze mierzy dobrze sprawdzony z Polarem PowerMeter na drugim mym rowerku tytanaiaczku Colnago

Dawno żaden rower nie wywołał tyle emocji na tym forum , wszystko przez napis , nazwisko słynnego kolarza , dlaczego tyle nieprzchylnych komentarzy w stylu profanacja , jak przyjęła to rodzina Pantaniego , ktoś napisał ze przewraca on się w grobie itd .
Myśle ze gdyby rower był oryginalnie produkowany jak inne rowery byłych znanych kolarzy to pewnie większości by się podobał nikt nie nazwalby go chinolem.
Panowie troszkę wylizujcie kolega zrobił rower jaki mu się podoba , mozna krytykować ale róbmy to konstruktywne .
Dla mnie napis taki sam jak każdy inny , Śp Marco zostawmy w spokoju z tym przewracaniem w grobie , swoją droga trzeba mieć odwagę i kopa w nodze żeby zrobić taki rower przypominając sobie co wspomniany mistrz wyrabiał na szosie .
Pozdrawiam
Ps wagowo poniżej UCI a jak ze sztywnością komponentów ?
Dziękuje bo już mnie ta nagonka nudziła nie należę do miękkim fiutem robionych (dzięki kolarstwu) ,ale to wydawało mi się wyjątkowo dziwne.
Sztywny jest okropnie o wiele sztywniejszy od tytanowego mnie bardzo pasuje bo mało energii idzie w powietrze ,co do wagi i wymogów UCI to mnie nie dotyczy na wyścigi ,które jeżdżę nikt rowerów nie waży w Polsce w Mastersach chyba także.
Pozdrawiam
Posted 18 January 2013 - 08:52
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Posted 18 January 2013 - 09:14
Posted 18 January 2013 - 09:22
Gosc_Yurek3_*
Posted 18 January 2013 - 15:10
Coś mnie zaciekawiło. Mianowicie: czemu przedni hamulec obsługujesz prawą ręką a nie lewą? Trochę mi to przypomina moją pierwszą szosówkę kupioną od Anglika - tam też hamulec był obsługiwany 'po angielsku' i musiałem linkę poprowadzić 'naszym' systemem
Hehe przeczytałem co napisałeś i zaraz sprawdziłem jak jest w starym tytaniaku i jest odwrotnie tzn. tak jak piszesz.
No przy składaniu pomyliłem i nawet nie zauważyłem sugerowałem się otworami w ramie na razie mi pasuje i może tak zostanie może zmienię jak będę zmieniał linki aby przedłożyć linki z przody bo faktycznie są troszkę za krótkie.
Fotki spróbuje jeszcze dziś zrobić.
Pozdrawiam
Gosc_intel action_*
Posted 18 January 2013 - 16:49
I jeszcze jedno pytanie to jest kalkomania czy zwykłe naklejki na ramie ?
Gosc_Yurek3_*
Posted 18 January 2013 - 16:59
Te napisy to nie naklejki ani kalkomania ,a malowanie u producenta ramy.
Pozdrawiam
Gosc_intel action_*
Posted 18 January 2013 - 17:45
Gosc_Yurek3_*
Posted 18 January 2013 - 18:24
Prawdę mówiąc to ten Chińczyk 12k jest o wiele lepszy od tych tzw. oryginałów ,ale to ma opinia.
Pozdrawiam
Posted 18 January 2013 - 18:40
Mozna wiele rzeczy zarzucic angolom ale to bardzo praktyczny narod.
Odmienne mocowanie klamek hamulcowych, to podobnie jak prawostronny ruch uliczny, taki protest przeciwko ichniejszym zapedom imperialnym :->
Czym dluzej patrze na ten rower, tym bardziej sprawia on wrazenie spojnej konstrukcji.
Zaczely podobac mi sie pancerze ;-)
Niemniej przylacze sie do powyzszych postulatow, lepsze zdjecia. Niekoniecznie na tle zawartosci garazu, bez tego wielkiego liczydla na mostku i plecaka pod siodlem.
I jeszcze jedno, co juz bylo przerabiane nie raz, Made in China ≠ Made in China.
Mialbym rowniez watpliwosci co do 5.6kg.
Masz ciezsze manetki, owijke, kiere, okablowanie, hamulce, siodlo, sztyce, tylna przerzutke i nie przypuszczam zeby ta rama wazyla mniej niz 830g a widelec ponizej 300g.
Dla porownania moj rower wazy 5.6kg.
Twoja rama to http://www.ebay.com/...m231e9a4d26...?
Jesli tak to zestaw rama-widelec, to ponad 400g wiecej niz moje R5.
Jednym slowem nie ma szans zeby Twoj rower wazyl mniej niz 6 kg.
/ Ja również w to nie wierzę, dlatego poprosiłem o rozpiskę "gramowoą" autora a spotkałem się z szorstką odmową... Bury
Posted 18 January 2013 - 20:22
ps.
Fajne papucie ;-) :-P :mrgreen:
Posted 18 January 2013 - 20:46
żeby nie było ot, strasznie okazały ten "kompjuter".
pozdr
Posted 18 January 2013 - 21:17
a propo śrubek tytanowych , ja tam na fotkach nie bardzo widze te śrubki, za to widze zdrowo konkretną rdze na śrubach mostka , a tytan nie rdzewieje tak mówią ..
te kólka treningowe to też zdrowo pordzewiałe na zapinkach .
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Posted 18 January 2013 - 22:16
Gosc_Yurek3_*
Posted 18 January 2013 - 23:49
Tak to taka rama jak ta z ebay z tym ,że ta jest 3k moja 12k co daje cieńszą wydmuszkę ,a do tego sztywniejszą ,a przez to lżejszą.
Co do hamulce to zostawię mi to nie robi różnicy.
No cóż poradzę ,mnie wcale nie zależy ,aby ktoś wierzył czy nie ,że jest 5,6kg na kołach takich jak na zdjęciach w pierwszym poście te są clincher.
Bury napisz w poście bo dalej będę Ciebie tytułował Burek.
Pozdrawiam
Ostrzeżenie za obrażanie moderatora.- maciej1986
Posted 19 January 2013 - 01:34
Skoro zestaw rama/widelec jest ciezszy ok 400g, do tego komponenty, ktore wymienilem powyzej 150-200g.
Zeby zrekompensowac ta roznice, Twoj zestaw kol musialby wazyc max 600g!
Tu nie chodzi o to zeby ktos komus wierzyl, czy tez nie ale zeby ktos komus nie wciskal kitu.
A jak dalej bedziesz probowal to robic to poczuje sie obrazony ;-)