Klamkomanetki 7rz
Napisano 14 styczeń 2013 - 17:36
Pozdrawiam.
Gosc_vmax_*
Napisano 14 styczeń 2013 - 18:51
Pomysł z klamkami 7s uważam za nietrafiony .Po co ładujesz się w pieprzoną prehistorię ?
Tylko nie mów mi ,że kumpel powiedział że łańcuch dłużej wytrzyma . Lepiej od wsk założyć . Idż do przodu , uwierz na słowo postęp nie jest taki zły
Napisano 14 styczeń 2013 - 20:16
model ASTA070 2 x 7 biegów cena sugerowana ok 280 zł , dostępne juz ok połowy lutego :mrgreen: :-P
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Gosc_vmax_*
Napisano 14 styczeń 2013 - 20:25
Szkoda mi nawet jednej /słownie , ciężko zarobionej złotówki na to / Nie oszukujmy się , to będzie dla dzieci a nie do jazdy. Spike ew do turystyki się przyjmie
Napisano 14 styczeń 2013 - 20:31
a propo, sami zawodowcy sie rodzą ?? bo jak widze to sami turysci :-P
Napisano 14 styczeń 2013 - 20:47
Gosc_marvelo_*
Napisano 14 styczeń 2013 - 21:15

W góralu mam 7 biegów z tyłu, w crossie 8, a w szosówce całe lata jeździłem na 6 a potem 7. Po obecnych próbach z 9-ką też chwilowo zdjąłem jedną zębatkę (będę miał lżej :-) ), ale nie największą, a przedostatnią. Odnoszę tez wrażenie, że np. w jeździe po mieście wygodniejszy jest przeskok od razu o 4 ząbki podczas startu ze skrzyżowania (mogę ruszać nawet z kombinacji 52/25 a później od razu 52/21 i przyspieszenie jest ok, bez straty czasu na pośrednie zmiany lub podwójny klik manetką. I prawie nie muszę dotykać przedniej przerzutki.
Dodatkowo, gdy mamy bardziej "dziurawą" kasetę, jesteśmy zmuszeni czasem do bardziej siłowej jazdy, a nie tylko do kręcenia młynka. Musimy sobie po prostu wyrobić większą elastyczność, a nie redukować przy byle podmuchu wiatru.
Można powiedzieć, że rower o nieprzesadnie dużej liczbie biegów lepiej rozwija wszystkie cechy motoryczne, co dla przeciętnego człowieka jest zaletą.
Osobiście tylko w jeździe na czas na pełnej mocy odczuwam potrzebę posiadania ciasno stopniowanej kasety.
Niech żyje 7 biegów i nie zabierajcie nam ich, producenci!
No i dodam jeszcze, że jak kolega szuka klamkomanetek na 7 do napędu Shimano, to może rozważyć w tej roli klamkomanetki Campagnolo 10 b. Będzie działać, a jak stwierdzi, że mu mało biegów, to sobie założy 8, 9 (po zmianie mocowania linki) lub zmieni przerzutkę i kasetę na Campę i będzie miał 10. Rozwojowe.
A do przełajówki Shimergo to dobre rozwiązanie.
http://www.cxmagazin...r-compatibility
Napisano 14 styczeń 2013 - 23:36
Cytat
Przekonałeś mnie , masz w 100% racje , to jest naprawde super potrzebne w szosówce do miasta..... bo to forum szosowe ? tak? i szosa na miasto?
po co walisz posta zeby wygasł? to takie malo kulturalne, jak coś piszesz ....
a co do miasta na szosie sie nie jeździ ?? sam osbiście zamontowałem szose do codziennej jazdy bo jeżdże po 20 km po szpeja podręczne praktycznie codziennie i używam gora 3-4 biegów , a góral za wolny był i co mam wpakować stare klamki modląc sie o to żeby działały , a tak mam 2 lata gwarancji i w nosie .
7 z 8 dziala , a jakże , też mam tak ustawione , kaseta 7 manetki 8 .
Napisano 30 styczeń 2013 - 20:40
Cytat
chcalbym zeby nowe manetki byly takiej jakosci jak rsx-yO super , fajnie . Shimano wypuściło kolejne g ... na poziomie 2200 . Tak , to naprawdę było potrzebne.
Szkoda mi nawet jednej /słownie , ciężko zarobionej złotówki na to / Nie oszukujmy się , to będzie dla dzieci a nie do jazdy. Spike ew do turystyki się przyjmie
Napisano 03 marzec 2013 - 17:10
Cytat
a guzik prawda, od tego roku mamy klamkomanetki na 7 Shimano , specjalnie zaczeli je robić bo jest taka potrzeba .
model ASTA070 2 x 7 biegów cena sugerowana ok 280 zł , dostępne juz ok połowy lutego :mrgreen: :-P
Widział ktoś już hmmm... w sprzedaży te klamki? Albo potrzebuję prawej ST-1055/105sc 7x.
Dodaj odpowiedź