Skocz do zawartości

Zdjęcie

Klamkomanetki 7rz

31 odpowiedzi w tym temacie

#21 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 marzec 2013 - 09:16

a bardzo chętnie to zobacze realnie u siebie na stojaku

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#22 Hrehor

Hrehor
  • Użytkownik
  • 503 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 marzec 2013 - 11:08

Ale gadacie. Z jednej strony stare Wam be, bo stare, a potem plucie, że jak jest to niskiej jakości, i nie będzie działać jak stara ultegra, 1055, czy rsx.
Sorry, ale trzeba się zdecydować - ja wolę stare ultegry, rsx-y, ale co w tym dziwnego, że do zimówki ktoś chce niskiej jakości, ale nowe i na gwarancji, jak sam nie potrafi/nie ma czasu, nie ma narzędzi na naprawę, konserwację starych? Czuję brak konsekwencji.

#23 asmod

asmod
  • Użytkownik
  • 35 postów
  • SkądCIN

Napisano 04 marzec 2013 - 11:12

h/k, dawaj, dawaj ten film. A może ktoś zna dobry serwis w Polsce, który naprawi mi klamkomanetkę 7s z serii 105sc?

#24 Hrehor

Hrehor
  • Użytkownik
  • 503 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 marzec 2013 - 11:15

A co Ci tam siadło? JA np jak pierwszy raz rozbierałem to, to pasożytowałem się na chińskich filmikach w dużych głębinach internetu ;-)

#25 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 04 marzec 2013 - 12:37

Cytat

Dodam, że klamki 9s chodzą także z napędem 7 po odpowiednim przełożeniu linki przy przerzutce i to stosunkowo płynnie - mogę przy okazji nakręcić filmik.

Zapewne chodzi o takie podłączenie linki (Position B):
http://sheldonbrown....able-anchor.gif

#26 asmod

asmod
  • Użytkownik
  • 35 postów
  • SkądCIN

Napisano 04 marzec 2013 - 13:15

Cytat

A co Ci tam siadło? JA np jak pierwszy raz rozbierałem to, to pasożytowałem się na chińskich filmikach w dużych głębinach internetu ;-)

Żebym to ja wiedział? Też się "pasożytowałem", rozebrałem (do pewnego stopnia), wyczyściłem, nasmarowałem, złożyłem ....i zadziałała nawet parę razy. Nie wrzuca biegów po prostu. Tak jakby dźwignia nie naciągała bębenka. Przydał by się jakiś "exploded view", ale tobrej jakości, bo mam już słaby wzrok niestety.

#27 bikeservice

bikeservice
  • Użytkownik
  • 201 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 marzec 2013 - 09:46

Prawdopodobnie stary smar zgestniał i zakleił mechanizm- zdjąc gumę, do odtłuszczacza na 24 h i kilka razy przepłukac, nasmarować i bedzie działała kolejne 20 lat :)

#28 asmod

asmod
  • Użytkownik
  • 35 postów
  • SkądCIN

Napisano 05 marzec 2013 - 14:43

Cytat

Prawdopodobnie stary smar zgestniał i zakleił mechanizm- zdjąc gumę, do odtłuszczacza na 24 h i kilka razy przepłukac, nasmarować i bedzie działała kolejne 20 lat :)

kolega chyba nieuważnie czytał mój wpis ;-)

#29 bikeservice

bikeservice
  • Użytkownik
  • 201 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 marzec 2013 - 20:58

asmod- możesz do mnie wysłać - myślę że ogarnę- jak to tylko czyszczenie to płacisz za przesyłke i browara ... tzn izotonik :)
Jak coś więcej to zobaczymy czy będę miał cześci

#30 asmod

asmod
  • Użytkownik
  • 35 postów
  • SkądCIN

Napisano 06 marzec 2013 - 16:37

bikeservice, dzięki za chęci. W tym tygodniu wysyłka jeszcze nie wypali - leczę rany po wirusowym zapaleniu oskrzeli, ale zgłoszę się w przyszłym tygodniu.

#31 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 17 marzec 2013 - 11:58

Jakby ktoś był zainteresowany, to tu
http://allegro.pl/kl...3081519797.html
mają nowe(sic!) klamki RSX, żeby nie było tak kolorowo, tylko lewe... :-x

#32 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1389 postów
  • SkądRumia

Napisano 03 kwiecień 2013 - 18:47

Filmik ze współpracy klamkomanetek ST-6501 z przerzutką RD-A500 i kasetą CS-HG70-7:

Poprzednia próba na improwizowanym stojaku szła gorzej... A podczas jazdy przerzuca co najmniej tak samo jak na filmie, a nawet lepiej.
Nie bez znaczenia jest też stan klamkomanetek. Moje są bardzo mocno zmęczone, a co za tym idzie niezbyt precyzyjne.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy