BMC i torowy FELT
Napisano 01 luty 2013 - 21:12
Napisano 01 luty 2013 - 21:17
I na tym stwierdzeniu zatrzymaj sie. Twoje dalsze wnisoski nie majac nic wspolnego z rzeczywistoscia. Proponuje przejechac sie na lekkim rowerze, bedziesz mial porownanie.Fakt nie jeździłem na lżejszym niż 7kg, może przesadzam ale z doświadczenia wiem, że mniejsza waga oznacza zazwyczaj kompromis
Jak jezdzisz w Gunchesterze, to jest ten sam tor na ktorym trenuje GB team?
Ja mam najblizej do Herne Hill, tor z olimpiady londynskiej.... z 1948..... cementowy.
Napisano 01 luty 2013 - 21:34
Można stracić na sztywności mniej , pakując x razy więcej kasy , ale ma to sens wtedy jak mamy z tego wymierne korzyści albo ....przyjemność z wydawania kasy.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 01 luty 2013 - 21:42
Nie zapominajmy o tym, że Twoja opinia jest także TYLKO Twoim subiektywnym odczuciem...
...i uważam, że mój rower jest lekki. Wystarczająco lekki ;-)
Przejechać bym się przejechał, ale na pewno nie będę szkrobał własnego roweru.... ale ok, ze swojej strony kończę debatę ;-)
Tak, jest tylko jeden tor poza tym, z tego co mi wiadomo
Napisano 01 luty 2013 - 21:44
jasne, tylko że lekki rower jest dla lekkich , przy pewnej wadze nie ma sensy odchudzane roweru bo będziemy tracić na sztywności całości , ot takie z życia wzięte.
Można stracić na sztywności mniej , pakując x razy więcej kasy , ale ma to sens wtedy jak mamy z tego wymierne korzyści albo ....przyjemność z wydawania kasy.
To jest jedna z wypowiedzi, na których bazuję JA swoją opinie. Dziękuję :-D
Napisano 24 luty 2013 - 21:23
Ale, że to temat o rowerze, to nie będziemy tu wylewać żali nad moją porażką tylko napiszemy kilka opinii i dodamy foto w akcji
Więc tak, rower w tym wydaniu to bajka. Czuć lekkość i sztywność pod nogami. Kółeczka są też niesamowicie sztywne, idealne do sprintów czy pod górkę. Największa różnice jednak było czuć w oponach. Te bardzo dobrze się trzymają na ostrych zakrętach i nie czuć żadnego oporu. Najbardziej zaskoczony jednak jestem kierownicą, miałem raz karbonowego Eastona, który był giętki jak cholera. Później używałem tylko aluminiowych, no ale jak zobaczyłem tą w promocji to się pokusiłem bo ma idealny kształt. Ku, nie tylko mojemu, zaskoczeniu jest naprawdę sztywna, sztywniejsza niż wszystkie inne do tej pory, których używałem (zipp, ritchey, 3t).
Pozdrawiam!
Napisano 25 luty 2013 - 20:25
Napisano 25 luty 2013 - 22:08
Napisano 26 luty 2013 - 10:20