Skocz do zawartości

Zdjęcie

BMC i torowy FELT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 Rokos

Rokos
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 luty 2013 - 21:12

Tak czy owak o cieniowaniu rowerów jest inne forum - wiadomo jakie:-), więc o zasadności odchudzania bajków nie ma co tu dyskutować. Nie mniej jednak czasami bawi mnie gdy ktoś na light-bike opisuje, jak zeskrobał lakier z karbonowego koszyka na bidon i urwał w ten sposób 4g (sam zresztą też tak zrobiłem) po czym wchodzę na forum szosowe i czytam tekst w stylu " jaką sztycę polecacie, 100-150g w tą czy w tamtą nie zrobi mi różnicy":-)))

#22 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 01 luty 2013 - 21:17

Rokos, masz racje. Aczkolwiek ze stwierdzeniami, ze na rowerze wazacym 2kg wiecej jezdzi sie tak samo jak na tym lzejszym, z tym sie zgodzic nie moge. I nie mowimy tu tylko o 4g.

Fakt nie jeździłem na lżejszym niż 7kg, może przesadzam ale z doświadczenia wiem, że mniejsza waga oznacza zazwyczaj kompromis

I na tym stwierdzeniu zatrzymaj sie. Twoje dalsze wnisoski nie majac nic wspolnego z rzeczywistoscia. Proponuje przejechac sie na lekkim rowerze, bedziesz mial porownanie.

Jak jezdzisz w Gunchesterze, to jest ten sam tor na ktorym trenuje GB team?
Ja mam najblizej do Herne Hill, tor z olimpiady londynskiej.... z 1948..... cementowy.

#23 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 luty 2013 - 21:34

jasne, tylko że lekki rower jest dla lekkich , przy pewnej wadze nie ma sensy odchudzane roweru bo będziemy tracić na sztywności całości , ot takie z życia wzięte.

Można stracić na sztywności mniej , pakując x razy więcej kasy , ale ma to sens wtedy jak mamy z tego wymierne korzyści albo ....przyjemność z wydawania kasy.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#24 kamil1891

kamil1891
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądBielsko Biała

Napisano 01 luty 2013 - 21:42

Okej. Więc mówisz, że Ty uważasz, że tylko te twierdzenia, które sam byłeś w stanie udowodnić są prawdziwe? Opinia wielu innych ludzi, recenzje itd się już nie liczą? UCI wzięło sobie limit z d*py? :-D
Nie zapominajmy o tym, że Twoja opinia jest także TYLKO Twoim subiektywnym odczuciem...
...i uważam, że mój rower jest lekki. Wystarczająco lekki ;-) :)

Przejechać bym się przejechał, ale na pewno nie będę szkrobał własnego roweru.... ale ok, ze swojej strony kończę debatę ;-)

Tak, jest tylko jeden tor poza tym, z tego co mi wiadomo :) Można sobie nawet popatrzyć jak tam trenują. Są też sesje dla publiki, dla początkujących i jak się zdobędzie akredytacje to także są bardziej zaawansowane treningi typu sprint/keirin, madison czy zwykły szybkościowy, który jest nastawiony na scratch race'y i szybkościowe interwały. Ja robie zazwyczaj mix różnych sesji, zależnie od pory roku i celów, dwa razy w tyg ;-)

#25 kamil1891

kamil1891
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądBielsko Biała

Napisano 01 luty 2013 - 21:44

jasne, tylko że lekki rower jest dla lekkich , przy pewnej wadze nie ma sensy odchudzane roweru bo będziemy tracić na sztywności całości , ot takie z życia wzięte.

Można stracić na sztywności mniej , pakując x razy więcej kasy , ale ma to sens wtedy jak mamy z tego wymierne korzyści albo ....przyjemność z wydawania kasy.

To jest jedna z wypowiedzi, na których bazuję JA swoją opinie. Dziękuję :-D

#26 kamil1891

kamil1891
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądBielsko Biała

Napisano 24 luty 2013 - 21:23

Dziś pierwszy wyścig na tej maszynce, która spisywała się na pewno lepiej niż moje nogi :D Chociaż nie było co się oszukiwać... Od początku mierzyłem tak na dojechanie połowy z elitą angielską z teamów Rapha, IG Sigma, Node4 Giordana, 100% Me, Hope, itd....a wytrzymałem 2/3!! Całe 65km dosyć wymagającej trasy ;)

Ale, że to temat o rowerze, to nie będziemy tu wylewać żali nad moją porażką tylko napiszemy kilka opinii i dodamy foto w akcji :)

Więc tak, rower w tym wydaniu to bajka. Czuć lekkość i sztywność pod nogami. Kółeczka są też niesamowicie sztywne, idealne do sprintów czy pod górkę. Największa różnice jednak było czuć w oponach. Te bardzo dobrze się trzymają na ostrych zakrętach i nie czuć żadnego oporu. Najbardziej zaskoczony jednak jestem kierownicą, miałem raz karbonowego Eastona, który był giętki jak cholera. Później używałem tylko aluminiowych, no ale jak zobaczyłem tą w promocji to się pokusiłem bo ma idealny kształt. Ku, nie tylko mojemu, zaskoczeniu jest naprawdę sztywna, sztywniejsza niż wszystkie inne do tej pory, których używałem (zipp, ritchey, 3t).

Pozdrawiam!

Posted Image

#27 mad

mad
  • Użytkownik
  • 181 postów
  • SkądSompolno

Napisano 25 luty 2013 - 20:25

BMC jak dla mnie Miss Universe. Cudo na kółkach. Życzę słońca by treningi były przyjemniejsze.

#28 kamil1891

kamil1891
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądBielsko Biała

Napisano 25 luty 2013 - 22:08

Heh, dzięki wielkie. Jak dla mnie zawsze był ale miło się czyta pochlebne opinie :) Jak na razie tylko wyścigi na BMC, od treningów mam rower treningowy. Ale mam nadzieję, że pogoda będzie coraz ładniejsza to będziemy też wyciągać tą maszynkę na treningi :)

#29 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 26 luty 2013 - 09:08

kamil1891, mam do ciebie pytanie dlaczego na wyscig, uzywasz bidonow o pojemnosci 750ml, troche malo to profesjonalne wozic takie kabanosy :P

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#30 kamil1891

kamil1891
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądBielsko Biała

Napisano 26 luty 2013 - 10:20

Powiem Ci, że dobre pytanie, nad którym się nigdy nie zastanawiałem. Jakoś od zawsze jeżdżę z 750ml i trzymam w nich mniej lub więcej picia. Profesjonalista nie jestem, a i nigdy sam nie odczułem żeby mi one jakoś szczególnie uwłaczały :P Ale fakt, faktem na te krótsze wyścigi, na dodatek w takiej pogodzie, lepiej brać małe :D