Da się spinką Srama i każdą innej firmy, chodzi tu tylko aby zgadzała się szerokość spinki i łańcucha.
Sam mam takie połączenie, tylko C9 ze złotą spinka Srama i wszystko działa jak należy, ty musisz użyć czarnej spinki Srama.
Fausto Coppi Pro Team Mythical
Started By
Gosc_milosz216_*
, 20 lut 2013 20:24
47 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 marzec 2013 - 20:35
Gosc_milosz216_*
Gosc_milosz216_*
Napisano 29 marzec 2013 - 22:39
Witaj Miłosz w Twoim temacie!
Natknąłem się na ten wątek i od razu postanowiłem zapytać, ponieważ ciężko o jakąkolwiek opinię na temat marki Coppi.
Krótko pisząc, wyróżniają się te ramy czymś na tle konkurencji, czy raczej są przeciętne, a może nawet poniżej przeciętnej. Masz w ogóle jakieś informacje o tej marce? Gdzie bym zapytał, nikt nie zna.
Podobno też czym innym jest marka Fausto Coppi, a czym innym Coppi.
Temat mnie dręczy, ponieważ zastanawiam się nad ramą tej marki (choć sprzedawca ma problem i od 4 miesięcy nie może sprowadzić) - model Myth (czym on się różni od Mythicala też nie wiem). Ramę tę mogę nabyć w mojej miejscowości za 700zł. Czy warto?
Coppi nie ma też żadnej strony internetowej, tak jakby ta marka nie istniała
, choć jest to dość dziwne, ponieważ na niektórych ramach jest podana strona na tylnych widełkach.
Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje o samej ramie, jak i o marce.
Natknąłem się na ten wątek i od razu postanowiłem zapytać, ponieważ ciężko o jakąkolwiek opinię na temat marki Coppi.
Krótko pisząc, wyróżniają się te ramy czymś na tle konkurencji, czy raczej są przeciętne, a może nawet poniżej przeciętnej. Masz w ogóle jakieś informacje o tej marce? Gdzie bym zapytał, nikt nie zna.
Podobno też czym innym jest marka Fausto Coppi, a czym innym Coppi.
Temat mnie dręczy, ponieważ zastanawiam się nad ramą tej marki (choć sprzedawca ma problem i od 4 miesięcy nie może sprowadzić) - model Myth (czym on się różni od Mythicala też nie wiem). Ramę tę mogę nabyć w mojej miejscowości za 700zł. Czy warto?
Coppi nie ma też żadnej strony internetowej, tak jakby ta marka nie istniała
Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje o samej ramie, jak i o marce.
Napisano 29 marzec 2013 - 23:20
Strona producenta: www.masciaghi.it Z tego co idzie wyczytać Masciaghi nabył prawa do marki Fausto Coppi w 1994r. Patrząc na ich katalogi, większość produkcji to tani marketowy szmelc, coś jak Kross 10 lat temu.
Gosc_milosz216_*
Napisano 30 marzec 2013 - 08:59
Mi się wydaje, że Fausto Coppi i Coppi to ta sama firma, co do strony www na tylnych widełkach to nic tam nie ma. Co do jakości, to rama nie jest jakaś super szczególnie w mojej jest strasznie brzydki spaw, ale jeździ się na prawdę ok, co do informacji, dość długo poszukiwałem jakich kolwiek, udało mi się tylko znaleść tak na prawdę jakiś cennik sprowadzania tych rowerów i kilka zdjęć, ale rowerów, składanych samemu. Na stronie producenta dowiedziałem się że Myth i Mythical do dwa różne modele.
Napisano 01 kwiecień 2013 - 11:15
Dzięki za wszystkie informacje!
Niewątpliwym plusem w przypadku Coppi w mojej okolicy uważam, że jest cena. Za niespełna 1000zł mam ramę wraz z pół węglowym widelcem Dedy.
O jakiekolwiek inne framesety w podobnej cenie niesamowicie ciężko. Dzisiaj tylko karbon jest chodliwy :/
Rozważę zakup tej ramy, ale zostałem trochę ostudzony. Sądziłem, że jest to uznana, solidna marka, jak większość włoskich, ale przykłady rowerów w katalogach, brak sensownej strony internetowej i fakt, że tych rowerów się prawie nie widuje ostudziły nieco mój zapał.
Niemniej, dziękuję raz jeszcze!
Niewątpliwym plusem w przypadku Coppi w mojej okolicy uważam, że jest cena. Za niespełna 1000zł mam ramę wraz z pół węglowym widelcem Dedy.
O jakiekolwiek inne framesety w podobnej cenie niesamowicie ciężko. Dzisiaj tylko karbon jest chodliwy :/
Rozważę zakup tej ramy, ale zostałem trochę ostudzony. Sądziłem, że jest to uznana, solidna marka, jak większość włoskich, ale przykłady rowerów w katalogach, brak sensownej strony internetowej i fakt, że tych rowerów się prawie nie widuje ostudziły nieco mój zapał.
Niemniej, dziękuję raz jeszcze!
Gosc_milosz216_*
Napisano 01 kwiecień 2013 - 12:23
Ale według mnie to, ze nie widuje się ich często jest jednak niewątpliwym plusem ponieważ znaczy że są dość rzadkie