Skocz do zawartości

Zdjęcie

Singlespeed a ostre koło

26 odpowiedzi w tym temacie

#21 xGx

xGx
  • Użytkownik
  • 458 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 grudzień 2008 - 16:54

koniecznie wybierz się na niedzielną giełdę w elizówce, czasem zdaża się duży wybór i jest tanio, ludzie często nie mają pojęcia co sprzedają, i można tanio kupić perełkę, ewentualnie poszukać po serwisach, tylko nie takich podpiętych pod sklepy, kiedyś na rucie był serwis, gdzie można było kupić tanio niezłe ramy, ale już go nie ma...

o tak na takich giełdach można dorwać perełki kiedyś koleś z przed nosa śmigną mi ostre koło na ramie torowej na piastach camp za 70zł :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :-( :-( :-( :-(

#22 dyki

dyki
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądTwickenhamus

Napisano 28 grudzień 2008 - 14:49

dyki, Że tak spytam - singiel ci się znudził? Obrazek

Nie do konca znudzil, w miescie nie potrzebowalem wiecej niz jeden bieg (53:17) OK na miasto nie jest wyborem przy mojej jezdzie :lol: . Singiel powstal z braku funduszy na klamki. Potrzeba roweru treningowego wciaz byla, udalo mi sie kupic klamki rivala za smieszna sume i go po prostu przekonwertowalem. Teraz mnie nosi juz od dluzszego czasu aby torowke zlozyc ale to juz inna historia... ;-)

#23 Darek80

Darek80
  • Użytkownik
  • 339 postów
  • Skądokolice Łowicza

Napisano 29 grudzień 2008 - 18:26

Nie do konca znudzil, w miescie nie potrzebowalem wiecej niz jeden bieg (53:17)

To musisz mieć niezłe kopyto. Respekt

#24 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 29 grudzień 2008 - 18:32

Kopytko - pewnie tak , ale rower tez ciężki nie był[o ile to ma jakis wpływ na dobór przełożenia].

#25 Darek80

Darek80
  • Użytkownik
  • 339 postów
  • Skądokolice Łowicza

Napisano 29 grudzień 2008 - 18:39

Przełożenie na miasto nie powinno być zbyt twarde ze wzgledu na częste zmiany prędości w tym zatrzymywanie się.

#26 dyki

dyki
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądTwickenhamus

Napisano 29 grudzień 2008 - 23:36

Przełożenie na miasto nie powinno być zbyt twarde ze wzgledu na częste zmiany prędości w tym zatrzymywanie się.

W sumie racja :) Jak juz trzeba sie zatrzymac na swiatlach i ruszyc, to wole miec troche mocniejsze przelozenie. Pare obrotow korby i juz dobija sie do predkosci przelotowej. 53/17 przy 90rpm daje ok 35km/h (53/18-90rpm ~33km/h) Zaczalem przygode od 18T na tyle, 17T wyszlo w sumie z musu, bo 18T poszla z powrotem do kasety; jazda bardziej mi podobala po zmianie. Jakie przelozenie byscie polecili do roweru torowego? 48:15?

#27 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 29 grudzień 2008 - 23:43

jeżeli naprawdę chcesz na tor to 52:15, ja śmigałem po mieście najpierw na 52:17 potem 46:14, i wolałem pierwszą opcję, na torze nie ma wzniesień, poza tym jeżdziłem kiedyś na torówce fuji 52:14 i śmiga się tym niesamowicie, chociaż wolałbym z tyłu 15kę...

Dodaj odpowiedź