Skocz do zawartości

Zdjęcie

Giant TCR Composite

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 puchaty

puchaty
  • Użytkownik
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 03 maj 2013 - 15:10

Bardzo efektowny, sprawiający wrażenie dużej dynamiki, rower. Tylko trzy kolory a bardzo rzuca się w oczy. Na takim sprzęcie to się po prostu nie da zamulać.

#22 Krzysztof_K

Krzysztof_K
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Skądśląsk

Napisano 15 maj 2013 - 14:45

Witam.
Mam pytanie do właścicieli rowerów z serii TCR COMPOSITE.
Nabyłem w styczniu nowego TCR COMPOSITE 1 2012.Jeździ się świetnie ale po około miesiącu (po pierwszym deszczu) zaczęło coś trzeszczeć,trudno to zlokalizować ale wydaje mi się że dochodzi od sztycy.Dodam jeszcze że słychać to trzeszczenie gdy mocniej naciśnie się na pedały.Miał ktoś podobne problemy?

#23 Mikip

Mikip
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 maj 2013 - 19:10

jak od sztycy to po prostu wyciągnij pewnie jest w piasku czy coś sprawdź również korby i wytrzyj piach

#24 pimpf

pimpf
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądwAw

Napisano 15 maj 2013 - 19:11

pierwsze co mi przychodzi do głowy to do kręć suport. potem można się zastanawiać dalej.
możesz poprawić trzymanie koła zaciskiem (tam też potrafi skrzypieć)

każdy dźwiga swoje brzemię
HongFu HF-FM039 - 6871,2g
Radon ZR Race - 8222,8g

#25 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 16 maj 2013 - 07:18

Jak koledzy wyzej napisali. Po pierwsze likwidacja wszelkich luzow (jak nie jestes obeznany z obsluga to zlec to serwisowi bo przy karbonie nalezy zwracac szczegolna uwage na momenty dokrecania srub itp.). Po drugie, gruntowne czyszczenie. Mowisz, ze zaczelo sie po deszczu, rower mogl nalapac brudu w szczeliny. Swoja droga, ile juz nakreciles km? Moze wlasnei pora na solidna regulacje rowerka? :)

Giant TCR Advanced 0 Modified
V max 102 km/h Dst max 297 km

#26 Krzysztof_K

Krzysztof_K
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Skądśląsk

Napisano 17 maj 2013 - 19:35

Dzięki za sugestie.
Przejechałem na tym rowerze około 800 km więc regulacja chyba będzie wskazana.Zacząłem od gruntownego czyszczenia roweru i przesmarowania sztycy.Po przejażdżce widzę że pomogło tylko po najeżdżaniu na dziury sztyca się delikatnie obniża,muszę trochę mocniej dokręcić obejmę.Dowiedziałem się od jednego kolarza który ma sklep i serwis rowerów że nowe rowery są coraz bardziej robione na ilość a nie na jakość i to nie najtańsze rowery,np.kiepskie smary,niedokręcone części.Proponował mi żeby rower oddać do dobrego serwisu,przesmarować dobrym smarem i poskręcać aby nie nie było żadnych luzów.Oddam rower fachowcom bo sam nie chcę czego czegoś uszkodzić.

#27 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 18 maj 2013 - 11:18

Gdzie sie zakotwiles na Slasku? Moze warto zrobic pare wspolnych, TCR-owych kilometrow? Jakas Wisla i Slamopol albo Bielsko i Straconka?
Pozdrawiam :)

#28 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 18 maj 2013 - 11:19

Gdzie sie zakotwiles na Slasku? Moze warto zrobic pare wspolnych TCR-owych kilometrow? Jakas Wisla i Slamopol albo Bielsko i Straconka?
Pozdrawiam :)

#29 Krzysztof_K

Krzysztof_K
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Skądśląsk

Napisano 20 maj 2013 - 13:01

Zakotwiłem się w Piekarach Śl.i Wojkowicach.Na pewno warto byłoby się razem wybrać,ale jeszcze nie jestem gotowy na dłuższą trasę.To moja pierwsza szosa i muszę jeszcze trochę potrenować,nie chciałbym być dla kogoś kulą u nogi.Sądząc po twoim sprzęcie mógłbym mieć problemy z utrzymaniem twojego tempa.Ale dzięki za propozycję.

#30 misiek

misiek
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądRz

Napisano 09 lipiec 2013 - 19:46

Zmiany, zmiany...

https://www.dropbox....09 20.20.40.jpg
https://www.dropbox....09 20.20.21.jpg

Takie tam fotki telefonem na szybko. Jutro wrzucę jakieś lepsze.