Filmy
Napisano 10 październik 2010 - 10:11
Jest to pierwszy z serii włoskich jesiennych klasyków, z kuluminacją na Giro di Lombardia 16 października. Jego górzysta trasa prowadzi przez bezpośrednie otoczenie Bolonii, a ostatnie kilometry to czterokrotna wspinaczka do sanktuarium Madonna di San Luca. Wzgórze ma 2 kilometry i średnie nachylenie ok. 10%. Dodatkowo oferuje zachwycające widoki, takie jak ten:
Napisano 18 listopad 2010 - 20:19
Kiedyś potrafiłem znaleźć na youtube filmik z tour de france zatytuowany - Höllentour 2003??
znajduje ale jakis inny
Na nim w 50s są urywki tamtego filmiku który poszukuje.
Szukany filmik ma podkład muzyczny któy spiewa jakaś kobieta, ale nie wiem co to za kawałek, ale super się komponował z urywkami tego etapu.
Filmik zaczyna się jak pokazują w górach wijącą się szosę i tłumy kibiców i potem jest ujęcie z bliska na drogę i najpierw przejezdza kolumna przed wyscigiem, potem poliscjanci i dalej pierwsi kolarze:)
Może ktoś to kojarzy??))
Napisano 21 listopad 2010 - 09:42
Napisano 21 listopad 2010 - 17:39
Nie wiem, którą dokładnie masz na myśli, ale poniżej pełen zestaw ;-)świetna nuta do tego kawałka, dziś będzie dzień szperania
James Horner - "A Beatiful Mind" :arrow:
Rob Dougan - "Will You Follow Me?" :arrow:
The Crystal Method - "Keep Hope Alive" :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=KLx-QHYH0Kk
Napisano 21 listopad 2010 - 22:05
Dziś znalazłem
http://www.myvideo.d...oellentour_2003
#275 Gosc_Pegos_*
Napisano 21 listopad 2010 - 23:11
chodziło mi o szukanie filmu:)Nie wiem, którą dokładnie masz na myśli, ale poniżej pełen zestaw ;-)świetna nuta do tego kawałka, dziś będzie dzień szperania
James Horner - "A Beatiful Mind" :arrow:
Rob Dougan - "Will You Follow Me?" :arrow:
The Crystal Method - "Keep Hope Alive" :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=KLx-QHYH0Kk
Napisano 22 listopad 2010 - 01:00
irimi - jakiś czas temu dawałem w Ciekawych linkach łącze do filmiku o Hoyt Team (z Now We Are Free z Gladiatora w tle) - nie mam teraz dostępu do YT, więc nie wiem czy dałeś ten sam, ale ciągle jestem pod wrażeniem - rispekt...
#278 Gosc_Pegos_*
Napisano 22 listopad 2010 - 01:25
mi sie to okrutnie wbiło w czachę... 7h w robocie i w drodze i z niej kolebotało mi się to niebywale mocnoTak sądziłem Pegos, ale że mi też się te kawałki podobają (ten z Pięknego umysłu słyszałem raz w życiu i dobre parę lat temu, ale skubany został mi w głowie i aż się zdziwiłem jak się okazało na YT, że to ten o którym myślałem ;-)), to pomyślałem, że może ktoś jeszcze przy okazji skorzysta ;-)...
a i błagam... Pęgos... to forum ma wielki ból z tego ze nie mogłem swojej ksywki poprawnie wstawi ;(
#279 Gosc_Pegos_*
Napisano 22 listopad 2010 - 10:55
spoko loko tylko tak na zaś przypominam:P a z nazwiskiem to masz rację i znasz jeszcze kogoś o takim:PTak tak, wiem (od nazwiska, czyż nie? 8-)), ale po prostu kliknąłem na Twoją ksywkę żeby sama się wstawiła - wybacz ;-)a i błagam... Pęgos...
aby nie było offtopic kompletnie to
może komuś przypadnie do gustu zestawienie fotek z sezonu:)
Napisano 22 listopad 2010 - 17:52
Haha, to Twoja siostra? :-D No to przyznam, że świat jest faktycznie mały...znasz jeszcze kogoś o takim
Fajnie zgrane z muzyką, ale jak dla mnie środkowa część filmu trochę za szybko ;-) I nie wiem, czy widziałeś w komentarzach, ale koleżanka pisząca dla Na szosie chce do Was dołączyć (chyba, że to zbieżność nicków...) :->może komuś przypadnie do gustu zestawienie fotek z sezonu
A ktoś jeszcze pamięta to? Kiedy zobaczyłem ten filmik jakoś w 2004 r., pierwszy raz pomyślałem wtedy o kupnie szosy :-)