Jump to content

Photo

Filmy

905 replies to this topic

#321 PawelM

PawelM
  • Użytkownik
  • 27 posts
  • SkądKraków

Posted 04 January 2011 - 22:36

Ja właśnie ustawiałem na jt nagrywanie kiedy zorientowałem się że po tych zmianach nie mam jak nagrać bo leci przez Tuner, więc nici.
Trzeba liczyć że ktoś nagra.

#322 Jakob

Jakob
  • Użytkownik
  • 118 posts
  • SkądBrzeg Dolny

Posted 04 January 2011 - 23:27

Nie ma tam nic nadzwyczajnego, ale zerknąć można. Tour Of California Prolog

#323 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 05 January 2011 - 00:18

orientuje się ktoś może czy jakaś polska stacja zamierza emitować Tour Down Under

Yyyyyy ... żadna? ;-)

#324 rzeznik14

rzeznik14
  • Użytkownik
  • 80 posts
  • Skądpolska

Posted 05 January 2011 - 14:42

rai sport 2 napewno, ja w telewizji N mam w podstawowym pakiecie.co do tego "man who cycled 2 americas" to respekt.gosc ma rower Koga(nie mowie ze zly) trekingowy,z przerzutka w piascie(7-9biegow) 30kg bagazu+10kg rower.naprawde podziwiam

#325 Gosc_Tomek_Rz_*

Gosc_Tomek_Rz_*
  • Gość

Posted 06 January 2011 - 10:06

http://cyclingtorren...list=1#filelist

"THE MAN WHO CYCLED THE AMERICAS" 4 części po 29 min.

#326 Rappid

Rappid
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • Skądireland

Posted 07 January 2011 - 11:41

the man who cycled the americas

#327 bogas

bogas
  • Użytkownik
  • 67 posts
  • SkądW-wa

Posted 07 January 2011 - 16:41

W ten weekend - emisja filmu "Niedokończona historia" w TVP Sport:
cz. I - sobota, godz. 15:45
cz. II - niedziela, godz. 12:50

#328 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 07 January 2011 - 19:51

W ten weekend - emisja filmu "Niedokończona historia" w TVP Sport:
cz. I - sobota, godz. 15:45
cz. II - niedziela, godz. 12:50

Przy tym filmie półtorej godzinki na trenażerze mija jak z bicza strzelił, polecam

#329 Kris Zhones

Kris Zhones
  • Użytkownik
  • 23 posts
  • SkądWLN

Posted 08 January 2011 - 00:52

W tym filmie ("Niedokończona historia") jest m. in. fragment pokazujący ostatnie metry zwycięskiej jazdy J. Halupczoka na MŚ amatorów w Chambery w 1989 r., który próżno szukać w internecie (przynajmniej ja nie znalazłem).

#330 DINO_1972

DINO_1972
  • Użytkownik
  • 47 posts
  • SkądKLEMBóW

Posted 08 January 2011 - 08:08

czy posiada ktoś może napisy do American Flyers, lub zna miejsce skąd pobrać?

#331 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 13 January 2011 - 23:48

Nie widziałem do tego napisów - kto by tłumaczył jakieś niszowe filmy o kolarzach z lat 80tych ;)
Nie bój się oglądać wersji oryginalnej - fabuła tego filmu jest prosta jak budowa cepa, a co za tym idzie w dialogach użyto bardzo prostego języka ;)

#332 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 13 January 2011 - 23:50

A teraz szczyt ostrokołowego hipsterskiego lansu czyli ostre koło bez hamulców+hipsterskie ciuchy+górska przełęcz w listopadzie. Jeżeli ten idiota faktycznie to podjechał i co chyba trudniejsze na ostrym - zjechał, to cudem było by gdyby nie nabawił się odmrożeń i zapalenia płuc.

A dla wszystkich, którym śmiać się chce z kolesi jeżdżących po górach zimą na ostrym kole w samej bluzie(!!!) fajna ironiczna piosenka

#333 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 14 January 2011 - 00:09

outoftimeman, a dlaczego idota? Widać, że pasją kolesia jest zdobywanie gór akurat na rowerze z ostrym napędem. I za to szacun.
A to, że się nie ubrał zbyt odpowiednio - jego sprawa.
Tu już jest lepiej ubrany -->

A MC SpandX już chyba wszystkim znany jest ...

#334 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 14 January 2011 - 00:28

[quote name="travisb"]A to, że się nie ubrał zbyt odpowiednio - jego sprawa.[/q]

Nie ma nic przeciwko jeżdżeniu na ostrym kole - po górach to imho sztuka dla sztuki, ale ok, jego zajawka, jego sprawa. Jeżeli robi to jednak bez hamulców to jest idiotą, jeżeli robi to w zimę ubrany w trampki, bluzę i modną czapkę to jest idiotą do kwadratu.

#335 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 posts
  • SkądPTB

Posted 14 January 2011 - 07:53

Większość ludzi jeżdżących na rowerach jeździ w "normalnym ubraniu" i jakoś epidemii zapalenia płuc nie widać...ich też nazywasz idiotami? Poza tym w ok jest hamulec "nożny" ..pojeździsz to zobaczysz :mrgreen: Ja zimą też nie zawsze zakładam swoje kevlarowe skarpetki i okulary z gore texu...

Tu filmik ode mnie

#336 Gosc_Arek_*

Gosc_Arek_*
  • Gość

Posted 14 January 2011 - 08:30

Hamulec nożny na kilkunastokilometrowym zjeździe (jaki przypuszczam może być z takiej przełęczy) to nie jest wystarczający sprzęt dla uzyskania bezpieczeństwa. Z 60km/h ciężko się zatrzymać hamując samymi nogami, gdy zza serpentyny wyjedzie TIR...

#337 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 posts
  • SkądPTB

Posted 14 January 2011 - 08:36

Nie musisz jechać po zakręcie 60 km/h, poza tym przy takiej prędkości żadnym rowerem nie wyhamujesz przed tirem który nagle ci wyjedzie... z resztą jakbyś chciał na ok w ostry zakręt się dobrze złożyć jak na szosie to byś pewnie pedałem zahaczył o asfalt i przeleciał nad ewentualnie jadącym tam tirem :lol:

#338 user1215

user1215
  • Użytkownik
  • 143 posts
  • Skąd3miasto

Posted 14 January 2011 - 13:50

Nie ma nic przeciwko jeżdżeniu na ostrym kole - po górach to imho sztuka dla sztuki, ale ok, jego zajawka, jego sprawa. Jeżeli robi to jednak bez hamulców to jest idiotą, jeżeli robi to w zimę ubrany w trampki, bluzę i modną czapkę to jest idiotą do kwadratu.

Nie bądź taki ograniczony. To, że tobie się coś wydaje, nie znaczy, że tak jest. Na pl.rec.rowery czepiali się okrutnie, że jazda po ulicy na OK jest niebezpieczna, choćby chodzi o drogę hamowania. A czy zjeżdżanie 100km/h rowerem szosowym jest bezpieczne i rozsądne? Czy jeżdżenie samochodem 50km/h po drodze pokrytej lodem jest rozsądne? A ten koleś na filmie jak dla mnie wyglądał na kiepsko ubranego, ale myślę, że miał grube skarpety i kalesony i ciepłe napoje oraz jedzenie w samochodzie ;)

Sztuka dla sztuki? A czy nasze jeżdżenie na rowerach nie jest sztuką dla sztuki, czy ktokolwiek z nas zapisze się w historii światowego, albo chociaż polskiego kolarstwa? Może niektórzy ;) Dla pozostałych wystarcza własna satysfakcja.

#339 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 14 January 2011 - 14:44

Koleś może wcześniej walnął setkę bimbru przed jazdą to go grzało do samej góry ;-)

#340 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 14 January 2011 - 20:20

Ludzie kochani, czytajcie ze zrozumieniem, napisałem przecież, że NIE MAM NIC DO OK tylko do przedkładania mody nad własnym zdrowiem.

Bezdred, jeździłem na OK, znudziło mnie po paru miesiącach. Zwykła zabawka dla rozwydrzonej bananowej młodzierzy łykającej wszelkie mody z zachodu.
W OK nie ma hamulca. Można spowalniać nogami obrót pedałów, ale to nie jest hamulec. Hamulec to urządzenie mechaniczne które coś spowalnia, hamulcem nie są Twoje mięśnie.
Szanuje ludzi jeżdżących na torze i traktujących OK jako trening. Szanuje wszelkich zpaleńców, którzy traktują rower z OK użytkowo, a nie ja przedmiot kultu.
user1215 Podjeżdżałeś taki podjazd i zjeżdżałeś na OK? Nie? To wybacz, ale nie wiesz o czym mówisz :)

Rozmawiałem z setkami takich mądrali jak wy, którzy są przekonani o tym, że wszędzie byli i wszystko widzieli. Wybaczcie Panowie, ale dalsza rozmowa na ten temat z wami jest bezsensowna. Wy swoje wiecie i nic was nie przekona. Nie da się zahamować z 60 km/h, powiecie, po co jechać tak szybko. W tym temacie powiedziano wielokrotnie już wszystko. Znam kurierów, którzy używają OK na codzień i podzielają moje zdanie względem hamulca jak i odzieży bardziej praktycznej, a nie lanserskiej. Zimą po mieście jeżdża od stóp do głow w goretexach, a nie bluzach bawełnianych, dżinsach i trampkach. To dobre dla 13 latków. Sam kiedyś zimą chodziłem w trampkach i koszuli flanelowej, ale byłem wtedy w podstawówce.

Pozdrower.

Reply to this topic