Skocz do zawartości

Zdjęcie

Scott Foil 20

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#21 KAEM

KAEM
  • Użytkownik
  • 489 postów
  • SkądJawor

Napisano 03 maj 2013 - 11:00

Przez takie "smutne" rowery mam ochotę przemalować swój na czarny mat + siwe napisy !
Podobną kolorystykę miał Canyon 1415chris'a, i taki właśnie minimalizm jest smaczny i to bardzo :mrgreen:
Piękny sprzęt, szerokości !!!

#22 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 03 maj 2013 - 11:34

Ogladalem wlasnie strone Ritcheya i nie znalazlem owalnej sztycy z serii PRO a ty ja masz.To jakas podrobka czy linia specjalna dla Scotta?

Z tego co mi wiadomo, to sztyca robiona wlasnei pod ramy Foil dla Scotta. Tak na 90% :)

Giant TCR Advanced 0 Modified
V max 102 km/h Dst max 297 km

#23 biker1974

biker1974
  • Użytkownik
  • 458 postów
  • SkądMirków/Wroclaw

Napisano 03 maj 2013 - 12:37

Faktycznie Ritchey robi dla scotta.Na stronie scott sa ramy ze sztycami od niego kolorystycznie dobrane pod ramy.

#24 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 03 maj 2013 - 13:59

Obiecane foto - zestaw z pierwszego zdjęcia w temacie, czyli z kołami FFWD od Burego
Dołączona grafika

Waga kół FFWD:
Tire (Front): (Opona przednia) Veloflex Carbon 23mm 261
Tire (Rear): (Opona tylna) Veloflex Carbon 23mm 261
Wheel Front: (Koło przednie) FFWD F4R - Neutral 615
Wheel Rear: (Koło tylne) FFWD F4R - Neutral 777
Valve extension: (Przedłużka zaworu) 2 x FFWD 2
Glue (Klej) Continental Carbon 24
Air (powietrze) 10
Czyli łącznie 1950g

Waga kół Easton 90SLX:
Tire (Front): (Opona przednia) Duro Hypersonic 23mm 196
Tire (Rear): (Opona tylna) Duro Hypersonic 23mm 196
Dętka (przód) Continental Race Light 76
Dętka (tył) Cheng Shin Tube 73
Wheel Front: (Koło przednie + opaska) 616
Wheel Rear: (Koło tylne + opaska) 873
Czyli łącznie 2030g

Trudno miec jakies watpliwosci, kiedy wszystko jest rozpisane i zakladam, ze wazone.

Ważone i obfocone na wadze wszelkie podzespoły ;)

Przesuniecie pinu w zebatkach, w Sramie 2013 jest "hidden bolt"....? (w kwestii szczegolow)

Brawo! Widać, kto tu zna się na rzeczy ;-)

Ile juz na nim natrzaskales kilometrow? Jak tam twardosc ramy? Nie daje "po dupie"?

Do dziś 1300km. Sztywność owszem daje się odczuć, twardość również, zwłaszcza na nawierzchniach gorszej jakości, ale moje 4 litery są w stanie to zaakceptować ;-)

Ogladalem wlasnie strone Ritcheya i nie znalazlem owalnej sztycy z serii PRO a ty ja masz.To jakas podrobka czy linia specjalna dla Scotta?

To produkt robiony dla Scott'a. Podobnie jak kierownica i mostek dedykowane do tego modelu - nigdzie w necie nie znalazłem ich w ogólnej sprzedaży.

#25 puchaty

puchaty
  • Użytkownik
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 03 maj 2013 - 15:03

Rower w rozmiarze 56 jest wg mnie najbardziej harmonijny. Wielkość kół do wielkości głównego trójkąta, wysokość główki - ten Scott jest najlepszym na to przykładem. Dodatkowo kolor nie odciąga od tego, co poza samą jazdą najważniejsze, czyli od kształtu i proporcji. Życzę wielu kilometrów!

#26 Damiano

Damiano
  • Użytkownik
  • 321 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 03 maj 2013 - 20:32

To malowanie to nie mój gust, ale powiem ci, że nawet dobrze prezentuje sie ten rower i do tego z tymi kołami.

#27 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 04 maj 2013 - 00:07

travisb, ciezkie cos to siodelko z rura :)

#28 morning bell

morning bell
  • Użytkownik
  • 101 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 04 maj 2013 - 08:49

travisb, a jak sprawuje się w rowerze wewnętrzne prowadzenie linek?
Czy ma to wpływ na jakość pracy przerzutek, zwłaszcza tylnej?

Czy linki są na całej długości w pancerzach, w nylonowych koszulkach, jakie rozwiązanie przyjęto?

#29 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów

Napisano 04 maj 2013 - 14:58

morning bell, sprawuje się OK. Nie zauważyłem, żeby miało to jakikolwiek wpływ na poprawne działanie tylnej przerzutki; ta działa prawidłowo. Linki wewnątrz są puszczone luźno - żadnych pancerzy, żadnych koszulek. I przez to, że nie ma tych 'prowadnic', miałem mały problem z przepuszczeniem ich i trafieniem w otwór wyjściowy. Niewątpliwie jest to spory minus tej ramy i aż dziwi fakt, że przy tak zaawansowanej technologii produkcji ramy, producent nie wyeliminował niedogodności związanych z przeciąganiem linek.

#30 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 05 maj 2013 - 20:39

OOOOOOOO! Piękny! Gratuluję sprzętu!

#31 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów

Napisano 05 maj 2013 - 21:30

Korzystając z pięknej pogody i ostatniego dnia ujeżdżania kółek od Burego poczyniłem kilka nowych shot'ów F01L'a
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#32 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 05 maj 2013 - 21:38

Nie no ....cuuuudo. Uwielbiam takie kolory. I ten czarny mat!

#33 vuki

vuki
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądRawicz

Napisano 05 maj 2013 - 21:50

jaki bokeh ...no miód malina :-)

#34 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 maj 2013 - 21:53

Yyyyy połowa z nich , albo większość przedstawia .....w sumie nic , nie wspomne o paskudnie wygladajacym liczniku , jakby nie było miejsca na kierownicy , no i ten piękny wystający korek od sterów :lol: widać ładnie niedowinięta owijke .... no panie ....tyle czasu było ..

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#35 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 06 maj 2013 - 07:04

"Grzyb" do uciecia, owijka do poprawki. To raptem 15 minut roboty. Kwestia licznika...hmm

#36 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów

Napisano 06 maj 2013 - 10:31

Tłumaczyłem już wcześniej czemu póki co nie mogę "uciąć grzyba" ...
Owijkę na spokojnie przewinę w wolnej chwili - na razie bardziej mnie pochłania jazda ;-)
Licznik paskudnie wyglądający? Wszelkie zażalenia składać do projektantów Garmina. A może chodzi o sposób mocowania na tym 'wysięgniku'? Wcześniej był na mostku, ale przynajmniej teraz nie muszę karku naginać. Poza tym prowadząc rower mam czysty chwyt za mostek, a ów 'wysięgniczek' jest na tyle stabilny i solidnie zamocowany, że w czasie jazdy używam sobie Garmina jako ktróciutkiej lemondki ;-)

#37 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądKaszuby

Napisano 06 maj 2013 - 11:00

morning bell Linki wewnątrz są puszczone luźno - żadnych pancerzy, żadnych koszulek. I przez to, że nie ma tych 'prowadnic', miałem mały problem z przepuszczeniem ich i trafieniem w otwór wyjściowy. Niewątpliwie jest to spory minus tej ramy i aż dziwi fakt, że przy tak zaawansowanej technologii produkcji ramy, producent nie wyeliminował niedogodności związanych z przeciąganiem linek.

Hmm? w mojej chińskiej ramie mieli wstawione specjalne cieniutkie wężyki z tworzywa sztucznego, które po przeciągnięciu linki wyciąga się. Przy wymianie starej linki naciąga się te wężyki na starą linkę i dopiero potem wyciąga linkę z ramy, także bez problemu można nawlec nową linkę. Problem jedynie może być jak się linka urwie wewnątrz ramy.

Poza tym gratuluję sprzętu, choć osobiście wolę bardziej kolorowe rowery. W końcu nie musimy się maskować jak wojsko. Kolarstwo to raczej radosny sport.

#38 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 06 maj 2013 - 16:44

travisb, moje zdanie zna na temat roweru ;)
Tylko chciałbym zwrócić uwagę, że na ramie "fabrycznie" znajdowała się Ultegra...
Co innego, gdyby kupował sam set. Wtedy zapewne byłyby pomocne wężyki.

#39 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 maj 2013 - 16:54

Nie mam pytań, maszynka marzenie :D
Peritus miał chyba sesję w tym samym miejscu ;)