Pytanie, czy wkładka w tych spodenkach Danielo:
http://www.danielo.p...-na-szelki.html
jest faktycznie żelowa czy to zwykła gąbka o odpowiedniej grubości i gęstości?
Napisano 29 listopad 2014 - 20:52
Pytanie, czy wkładka w tych spodenkach Danielo:
http://www.danielo.p...-na-szelki.html
jest faktycznie żelowa czy to zwykła gąbka o odpowiedniej grubości i gęstości?
Napisano 30 listopad 2014 - 08:00
Arni
Ta wkładka jest rzeczywiście żelowa - miałem te spodenki, niestety po szlifie są :/ Mam dwa nowe komplety Danielo i tam również są wkładki żelowe, identycznie z kompletem zimowym który bardzo fajnie sprawdza się przy obecnej pogodzie 8-)
jednym słowem POLECAM!
Napisano 30 listopad 2014 - 23:34
Napisano 02 grudzień 2014 - 22:55
Swoją drogą, może kolega zajrzy do tematu: "[2015] Wspólne Zamówienie Santini Lub Vitesse"?
http://szosa.org/top...ni-lub-vitesse/
Będzie komplet ciuchów od Santini w doskonałej cenie. Nie muszę mówić jakiej jakości ciuchy produkuje Santini?
No niestety za późno, raz że już zamówiłem Danielo, dwa ze nie mogę czekać do wiosny, a teraz z dziurami na d... jeździć.
Właśnie otrzymałem spodenki:

Zdecydowanie lepiej wykonane niż mój stary model z bodaj 2011 czy 12 roku. Poza tym wkładka, wyraźnie grubsza i bardziej mięsista, o to mi chodziło właśnie.
Na minus ocenię obwód dołu nogawki, mam ten sam rozmiar co poprzednio (XL) ale te są minimalnie ciaśniejsze, a że noga po siłce urosła to i w dole lekko ciśnie. No nic, będzie trzeba je lekko opuszczać niżej bo i tak są dość długie :-) . Jakość wykonania OK.
Napisano 03 grudzień 2014 - 11:52
Spodenki z obrazka z góry są bardzo ok!
Modele z 2014 nieco się różnią od 2015, ale tylko niuansik w postaci braku w nowych modelach siateczki z tyłu nogawki co poprawia opiętość *(to dobre słowo?), natomiast mi po sezonie się poprzecierały boki nogawek - ale to nie wina ciuchów tylko mojej budowy nóg, siodełka itp. zresztą po są ciuchy żeby się niszczyły
komplet z 2013 załatwiłem szlifem po chodniku ;-)
Generalnie - ciuchy Danielo robią robotę, design średni, wykonanie dobre.
Komplet zimowy robi robotę również, (kurtka+rajstopy z wkładką), przy -2 do -5 elegancko się zachowują, windstoper działa jak należy, pod kurtkę daję tylko bieliznę Danielo na zimę, i jest ok.
Niestety ochraniacze i rękawiczki tak sobie działają - ale to subiektywna ocena, gdyż jazda po górach przy temperaturach -2, -5, nie będzie w jakichkolwiek ciuchach przyjemna - zjazdy "zabijają" termicznie, na płaskim pewnie będzie ok.
Krótko: od 2013 użytkuje tylko i wyłącznie ciuchy z Danielo, pełne komplety i akcesoria - polecam! 8-)
Napisano 03 grudzień 2014 - 14:27
w temacie Danielo: Posiadam kilka rzeczy z Danielo i gorąco polecam -optymalna jakość za średnią cenę. Jak ktoś ma problem z doborem rozmiarówki - - to u mnie tak to wygląda (noszę L - a mam 182 cm i 73 kg) jedynie bielizna termiczna była lekko za mała - poza tym krótkie spodenki ,krótka i długa bluza OK. ps rękawiczki znowu L za małe!!
Ciuchy kupine w 2014 więc nie mam porównania jak było wcześniej.
Gorąco polecam zimową kurtkę z WinTEx -u - rewelacja - w końcu nie zaparzam się pod kurtką!
W klubie tez posiadamy ciuchy Danielo i wszyscy chwalą!
Napisano 04 grudzień 2014 - 14:02
Vitesse ma porównywalną jakość do Danielo, natomiast Danielo ma chyba jednak lepszy design *(co kto lubi oczywiście), w porównaniu należałoby wziąć pod uwagę jakość wykonania, trwałość, oraz jakość wkładek w spodenkach - ja niestety takiego porównania zrobić nie mogę ponieważ nie miałem setów z Vitesse .... może ktoś kto posiadał rzeczy tych firm się wypowie?
Natomiast miałem rzeczy Endury, i chyba bardziej do gustu mi przypadły Danielo, Endura jest droższa, ma niefajne odszycie .... często dobór rozmiaru to jakaś abstrakcja, wiele rzeczy w tej chwili robi na MTB, trwałość Endur'a jest ok, do dziś mam parę rękawiczek jako drugą na mroźne dni .....
Porównanie "lepsze vs. gorsze" to jest w ogóle złe porównanie w przypadku ubrań, tak jak bym porównać Santini, z Castelli, albo Sportful z Pearl Izumi, przede wszystkim materiały są już bardzo podobne, odszycie i dbałość o detale podobnie ... dlatego w przypadku ubrań ja wybieram polską firmę, i design który mi w miarę odpowiada, w dodatku umiarkowane ceny - i wcale nie dlatego że nie mogę sobie pozwolić na np. Santini, tylko ja wychodzę z innego założenia - to tylko ciuszki
) Ja przejechałem kilkanaście *(w sumie) tysięcy kilometrów w Danielo i ani razu nie odczuwałem dyskomfortu itp.*(w tym sezonie ok 7k.), może jeśli ktoś robi bardzo dużo km + wiele startów to odczuje różnice pomiędzy TOP a Naszymi lokalsami *(aczkolwiek śmiem wątpić)
Napisano 05 grudzień 2014 - 11:32
vtec71
OK, ale napisz w czym "odstaje" - szycie? materiały? wkładki? rozwiązania? *(ściągacze, rozwiązanie pleców koszulki, nogawek spodenek itp.)
Bo równie dobrze mogę powiedzieć że najwyższy model kompletu letniego Mavica odstaje od Danielo .... bo odstaje .....*(miałem i jeździłem i ciuchy Mavica są IMHO okropne)
Napisano 07 październik 2015 - 07:40
zatem jednak wezmę długie gatki danielo-są miękkie( w odróżnieniu od np. biemme) i ładnie obszyte.windstoperek ładnie wszyty.zobaczę.
to prawda trzeba popierać polskie wyroby.
janwyżej uznam,że zle wydałem te 3 setki
jak przyjdą zamówione pear to tez je kupię.