Ja mam Beto za 50-60zl i sprawuje się bardzo dobrze , Schwalbe w instrukcji zaleca 1x w miesiącu dopompować.
Jaki model?
Napisano 16 czerwiec 2019 - 18:57
Witam, moja pompka beto wyzionęła właśnie ducha... nie wspominając że od początku miałem problem z wyższymi ciśnieniami (powyżej 6 bar) rozglądam się za czymś nowym, czym spokojnie do 7-9bar napompuje koła. Coś co nie rozleci się po roku.
W oko wpadła mi SKS Rennkompressor Eva, czyli budżet ok 180zł... Coś innego godnego rozpatrzenia, ewentualnie coś w niższej cenie możecie polecić ??
Pozdrawiam
Napisano 16 czerwiec 2019 - 19:24
Napisano 17 czerwiec 2019 - 09:00
Ja mam Lezyne, która ma już z 10 lat, jest jak nowa ale na pewno nie kupiłbym takiej drugiej z prostego powodu - zakręcana złączka na wentyl to straszny ból tyłka zwłaszcza z lateksowymi dętkami i codziennym pompowaniem. Zaciskane są dużo wygodniejsze. Niemniej jednak patrząc na poziom pancerności i absolutny brak plastikowych elementów będzie ze mną jeszcze kolejne 10 lat
Napisano 17 czerwiec 2019 - 12:01
Fakt, warto pomyslec o innej glowicy. Ja do mojej CNC pare lat temu dokupilem glowice Silca Hiro i zestaw jest miodzio. Sama pompka ma juz 7 lat. Do tego, model CNC, ktory wazy ponizej 1500g, jest nieglupia opcja travel pompki. Zabieralem ja pare razy ze soba.
No ale to juz nieco inne budzety...
Napisano 17 czerwiec 2019 - 21:24
Od kilku lat mam SKS Airkompressor 12.0. Jest w cenie połowy twojego budżetu. Do 8,5 bar ładowałem bez żadnego oporu. Nie jest może tak super wykonana jak droższe modele (dużo plastiku), ale nie mogę póki co się przyczepić do trwałości.
Napisano 18 czerwiec 2019 - 04:15
U mnie to samo, choć z wersją HP. Pompka prawdopodobnie nie do zajechania.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 18 czerwiec 2019 - 06:31
Napisano 18 czerwiec 2019 - 10:32
Ponad 3 lata mam SKS Airkompressor 12.0 i złego słowa nie powiem.
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Napisano 20 czerwiec 2019 - 18:31
Dzięki za odzew, zamówiłem Topeak JoeBlow Race Blue, niestety sklep dał d... i sprzedaje czegoś czego nie ma, ale to temat do innego wątku.
Pompka przewija się w wątkach na innych forach jako polecana, dodatkowo znajomy ma tą samą. Oglądałem, pomacałem i zdecydowałem się na tą konkretną.
Pozdrawiam
Napisano 28 kwiecień 2020 - 12:00
Napisano 15 styczeń 2021 - 09:03
Przy tak skrajnie małych rozmiarach tylko CO2.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?