Skocz do zawartości

warszawa - trasy

2336 odpowiedzi w tym temacie

#1101 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 18 kwiecień 2010 - 19:11

na 130 i od 10 to bym się chętnie wybrał;)

ktoś chętny jutro o 14:30 przy placyku w powsinie ?
trasa na warkę

#1102 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 18 kwiecień 2010 - 20:27

środa chętnie cały dzień

#1103 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 18 kwiecień 2010 - 20:56

środa chętnie cały dzień

hmmm, w środę jeszcze nie wiem, na razie planuję na jutro (poniedziałek)
ale w środę spróbuję coś wykombinować, jaki dystans by Ci odpowiadał ?

#1104 Gosc_adam95_*

Gosc_adam95_*
  • Gość

Napisano 19 kwiecień 2010 - 06:13

Jakie tempo utrzymujecie?Może bym się z Wami wybrał w któryś weekend.

#1105 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 19 kwiecień 2010 - 08:15

Jakie tempo utrzymujecie?Może bym się z Wami wybrał w któryś weekend.

tempo wycieczkowe
w warunkach obojętnych, ze względu na wiatr i nawierzchnię staram się jechać 30km/h, a tak to jadę najczęściej od 27 do 35km/h, generalnie na luzie.
ja w weekendy jeżdżę na rondo babka, wczoraj mnie nie było ale słyszałem że była rzeźnia hehe

#1106 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 19 kwiecień 2010 - 19:43

środa. 14:40 przy metrze ursynów, km?... nie wiem...krzy1976- duma nad trasą;)

#1107 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 19 kwiecień 2010 - 20:41

środa. 14:40 przy metrze ursynów, km?... nie wiem...krzy1976- duma nad trasą;)

moja propozycja na środę to zrobienie całej traski:
http://www.bikemap.net/route/417692
ale jeżeli to za dużo to można w którymś momencie zawrócić
14:40 przy metrze ursynów, albo 15 przy placyku w powsinie

#1108 maro

maro
  • Użytkownik
  • 159 postów
  • SkądWarszawa/Ząbki

Napisano 19 kwiecień 2010 - 21:37

ja w weekendy jeżdżę na rondo babka, wczoraj mnie nie było ale słyszałem że była rzeźnia hehe

oj mocno było, ale padł chyba rekord frekwencji, ponad 100 osób...
a tempo nadawał m.in. Robert Radosz :)

#1109 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 19 kwiecień 2010 - 22:52

czyli krótki pogląd na to jak jeździ elita :-)
fajnie że jest takie miejsce w warszawie, gdzie zwykły człowiek może sobie pojechać na trening i od czasu do czasu jak wpadnie jakiś zawodnik, zostać sprowadzony na ziemię :-)

#1110 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Napisano 19 kwiecień 2010 - 23:03

najlepiej samego siebie sprowadzać na ziemię co jakiś czas i ciągle mówić sobie, że może być lepiej

#1111 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 20 kwiecień 2010 - 00:35

czyli krótki pogląd na to jak jeździ elita :-)
fajnie że jest takie miejsce w warszawie, gdzie zwykły człowiek może sobie pojechać na trening i od czasu do czasu jak wpadnie jakiś zawodnik, zostać sprowadzony na ziemię :-)

Ja już dawno pojechałbym na RONDO BABKA ale powiem uczciwie......Mam pietra i nie chcę sobie narobić wstydu !!! :oops: Wiem ,że muszę jeszcze nad sobą popracować, żeby nie być dla kogoś kulą u nogi :roll: Ale zawsze jak nie brak czasu to praca lub rodzina na głowie.....ale może kiedyś....? :-) Pozdrawiam Jacek

#1112 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 20 kwiecień 2010 - 10:40

Ja już dawno pojechałbym na RONDO BABKA ale powiem uczciwie......Mam pietra i nie chcę sobie narobić wstydu !!! :oops: Wiem ,że muszę jeszcze nad sobą popracować, żeby nie być dla kogoś kulą u nogi :roll: Ale zawsze jak nie brak czasu to praca lub rodzina na głowie.....ale może kiedyś....? :-) Pozdrawiam Jacek

przyjedź najpierw w sobotę bo jest wolniej, nie ma takich zrywów i szarpanego tempa
a w niedzielę jest grupa osób które nie jadą na nasielsk ale jadą trasą sobotnią i też tempo jest dużo niższe niż tej najszybszej grupy niedzielnej
grupa wyścigowa niedzielna skręca w prawo za jabłonną na chotomów a grupa lajtowa jedzie tam prosto

#1113 Danny

Danny
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 20 kwiecień 2010 - 13:36

A ja mam pytanie do grupy Wilanowskiej (tak sądze że to Wy). Mijam was co sobota i niedziela na odcinku Cieciszew - Gassy jadąc w stronę Wilanowa. Zwykle jest to grupa kilkunastu osób + kolejnych kilkanaście rozbitych na grupy 2-3 osobowe. Mam pytanie czy dzielicie się tak ze względu na tempo jazdy poszczególnych grup czy to poprostu spóźnienie na start niektórych z Was...;-), jaka jest Wasza trasa i tempo?
Pytania może mało profesjonalne ale nudzi mi się już jazda samemu i chętnie dołączyłbym do Was ale mam opory żeby nie wlec się w ogonie i nie hamowac grupy. Jeżdżę szosą od roku i właściwie uczę sie wszystkiego.

Pozdrawiam

#1114 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 20 kwiecień 2010 - 13:57

A ja mam pytanie do grupy Wilanowskiej (tak sądze że to Wy). Mijam was co sobota i niedziela na odcinku Cieciszew - Gassy jadąc w stronę Wilanowa. Zwykle jest to grupa kilkunastu osób + kolejnych kilkanaście rozbitych na grupy 2-3 osobowe. Mam pytanie czy dzielicie się tak ze względu na tempo jazdy poszczególnych grup czy to poprostu spóźnienie na start niektórych z Was...;-), jaka jest Wasza trasa i tempo?
Pytania może mało profesjonalne ale nudzi mi się już jazda samemu i chętnie dołączyłbym do Was ale mam opory żeby nie wlec się w ogonie i nie hamowac grupy. Jeżdżę szosą od roku i właściwie uczę sie wszystkiego.

Pozdrawiam

NIe jeżdżę z Wilanowem ale pojedz z nimi to się przekonasz jakie tempo. Inaczej tego nie sprawdzisz bo nikt co nie obieca tempa cały czas np 31km/h i ze każdy się będzie tego trzymał. Apel do wszytkich: nie bujdzie się jeździć na ustawki, najwyżej się odpadnie od grupy zasadniczej i tyle, żaden wstyd ani dramat.

#1115 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 20 kwiecień 2010 - 14:45

A ja mam pytanie do grupy Wilanowskiej (tak sądze że to Wy). Mijam was...

jeszcze w kwestii uzupełnienia, tempo ustawek zależy od osób które przyjadą, raz jest wolniej a raz szybciej, to zależy czy ludziom chce się szaleć czy nie
jak odpadniesz to nikt nie będzie się na Ciebie oglądał, grupa pojedzie dalej, nie będzie to problem, być może że odpadnie ktoś na twoim poziomie i wtedy razem sobie potrenujecie
jakby nie nazywać tej grupy (czy wilanowska czy ursynowska) to spotyka się ona w powsinie :-)
nie jeździj sam, szkoda czasu, tym bardziej jak ktoś zaczyna, w grupie dużo się nauczysz
trasa:
http://www.bikemap.net/route/432988, po rundzie od Gassów

#1116 TSZ64

TSZ64
  • Użytkownik
  • 37 postów
  • Skądw-wa

Napisano 21 kwiecień 2010 - 20:12

Mam pytanie do kolegów jeżdżacych w okolicach Góry Kalwarii , jakie trasy polecają w tym rejonie w którym kierunku pojechać. Czy warto np. przejechać na drugą stronę Wisły i skierować się drogą 801 na połundnie w kierunku na Dęblin.

#1117 Gosc_adam95_*

Gosc_adam95_*
  • Gość

Napisano 21 kwiecień 2010 - 20:23

W weekendy jeździcie do Warki z dużą grupą i czy jest mozliwosć dołączenia np.w Gassach :?:

#1118 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 21 kwiecień 2010 - 20:51

Mam pytanie do kolegów jeżdżacych w okolicach Góry Kalwarii , jakie trasy polecają w tym rejonie w którym kierunku pojechać. Czy warto np. przejechać na drugą stronę Wisły i skierować się drogą 801 na połundnie w kierunku na Dęblin.

jechałem parę razy tą drogą na Dęblin, ale nie polecam, ruch dość spory jak na takiej szerokości drogę i jest tam odcinek po płytach prefabrykowanych

jeżeli zależy Ci na niewielkim ruchu to spróbuj tą trasę za Warkę:
http://www.bikemap.net/route/417692
ale nie bierz wyścigowych opon, tylko jakieś treningowe bardziej trwałe, bo są momenty nieprzyjemne z kiepskim asfaltem, ale tylko momenty, za to ruch zerowy

#1119 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 21 kwiecień 2010 - 20:53

W weekendy jeździcie do Warki z dużą grupą i czy jest mozliwosć dołączenia np.w Gassach :?:

chyba żadna większa grupa nie jeździ regularnie na treningi do Warki w weekendy, chyba że się mylę...
koledzy z grupy ursynowsko/wilanowskiej wolą jeździć w kółko po rundach...

#1120 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 23 kwiecień 2010 - 07:39

ktoś z forum jedzie do Pomiechówka jutro?

Dodaj odpowiedź