Skocz do zawartości

warszawa - trasy

2336 odpowiedzi w tym temacie

#1881 ewka

ewka
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądWarszawa/Ursynów

Napisano 07 wrzesień 2011 - 14:25

Witam
czy są jakieś kobiety kolarki w okolicach Warszawy? Może pojeździmy razem? Samotne wyprawy to nie to samo... Pozdrawiam i mam nadzieję na jakiś fajny team :)

#1882 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 postów
  • SkądVarsovia

Napisano 07 wrzesień 2011 - 14:53

Kolarki, kolarki, sporo jest fajnych kolarzy :)

#1883 ewka

ewka
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądWarszawa/Ursynów

Napisano 07 wrzesień 2011 - 14:58

:) nie wątpię :))...tylko tempo nie to zapewne: albo sie uduszę z kolarzami, albo co gorsza ( o zgrozo!!!!) zostanę w tyle ;))

#1884 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 wrzesień 2011 - 15:59

ewka, a z której strony Wawy startujesz? Jakie dystanse, średnia prędkość? W jakich godzinach i w jakie dni dysponujesz czasem?

#1885 andrzejsulich

andrzejsulich
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądLegionowo

Napisano 07 wrzesień 2011 - 19:09

Mam pytanie do Warszawiaków.
Jaki jest stopień nachylenia w % warszawskich górek?
ul. Dolna
ul. Agrykola
ul. Belwederska
ul. Oboźna

#1886 klastes

klastes
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 wrzesień 2011 - 21:22

kiedyś policzyłem korzystając z danych kogoś innego i wyszło
-agrykola średnio 4,7%(największe nachylenie 100m to 6,5%, max 10%, różnica wzniesien 26m, podjazd 550m)
-belweder śr 3,8% (najwieksze nachylenie 100m to 7%, max 12%, róznica wzniesien 27m, podjazd 700m)
- oboźna max ok. 20%, oczywiscie tylko na kilku metrach :mrgreen:

#1887 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 07 wrzesień 2011 - 21:40

Dorzućcie sobie jeszcze Książęcą - obok nowej Giełdy - można zrobić całkiem przyjemną pętle - pl. 3x - Książęca - Rozbrat - pod Sejm - pl. 3x - względnie rozszerzyć o kawałek Czerniakowskiej - Gagarina i podjechać do pl. 3x via Belwederska. Jak jest mały ruch (niedziela, święta) to jest całkiem znośnie; co drugą pętle można zjechać/wjechać via Agrykola - dla urozmaicenia.

#1888 andrzejsulich

andrzejsulich
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądLegionowo

Napisano 08 wrzesień 2011 - 18:30

Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi na moje pytanie. Szkoda, że w Warszawie wszystkie te podjazdy sa takie krótkie.
A może znacie w okolicach Warszawy jakiś dłuższy podjazd?
Pozdrawiam.
Andrzej

#1889 ewka

ewka
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądWarszawa/Ursynów

Napisano 08 wrzesień 2011 - 19:41

Pafciu :)witaj. Więc startuję na południe: Konstancin, Góra Kalwaria i dalej. Dystans...między 75 a 100 km, średnia prędkość zależy od wiatru, ale około 29-32 k/h bez większego wysiłku (chwalę się? ma nadzieję że nie...to chyba żadna rewelacja...).
Nie ukrywam że debiutuję na szosie, ale mam dużo chęci, dobrą motywację i chyba nieźle sobie radzę (chyba jednak chwalipięta ze mnie...)
Jeśli chodzi o czas to weekend, wtedy mam go najwięcej. W tygodniu wybieram mtb i las.
Samotna jazda jest przyjemna i czasem potrzebna, ale w grupie na pewno jeździ się lepiej. Byłoby miło ustawić się z jakimś teamem...
Czy naprwawdę nie ma tu kobiet?
Pozdrawiam :)

#1890 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 wrzesień 2011 - 20:58

jest taka jedna Ewka ale po drugiej stronie i tylko mtb

#1891 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 wrzesień 2011 - 21:55

ewka, spróbuj może do nas dołączyć. Startujemy w sobotę z Pruszkowa o 10:00 a w niedzielę z Komorowa. Możesz podjechać autem - kilku z nas tak robi. Możesz także dołączyć do naszej niedzielnej trasy po drodze i urwać się wcześniej. Jeśli będziemy jechać 200 km to szaleństwa nie będzie (w sensie, że tempo spokojne :mrgreen:) . Mieszkasz gdzieś na Mokotowie?

#1892 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 08 wrzesień 2011 - 22:06

Pafciu :)witaj. Więc startuję na południe: Konstancin, Góra Kalwaria i dalej.

to możesz dołączyć do Ośki Warszawa, nasza trasa treningowa: http://www.bikemap.net/route/1048390 tempo jest szybkie ale jak odpadniesz to parę osób z tobą zostanie dla towarzystwa bo to już koniec sezonu i wystarczy sobie spokojnie jeździć, czego niestety wiele osób nie potrafi...

#1893 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 08 wrzesień 2011 - 22:28

Pozdrawiam.
Andrzej

Słomczyn koło Konstancina, jest tam parę górek w okolicy jak zjedziesz w lewo od drogi Konstancin-Góra Kalwaria.
Poza tym szumnie brzmiąca Wysoczyzna Mszczonowska, czyli tereny między Mszczonowem i Grójcem. Jest tam sporo hopek.

#1894 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 08 wrzesień 2011 - 23:46

Pozdrawiam.
Andrzej

Słomczyn koło Konstancina, jest tam parę górek w okolicy jak zjedziesz w lewo od drogi Konstancin-Góra Kalwaria.
Poza tym szumnie brzmiąca Wysoczyzna Mszczonowska, czyli tereny między Mszczonowem i Grójcem. Jest tam sporo hopek.

Trudno nazwać ten podjazd w Słomczynie że jest dłuższy :-) ale ok, zawsze jakiś podjazd, jest on na 17 km naszej trasy:
http://www.bikemap.net/route/1048390
Między Mszczonowem a Grójcem jest bardzo fajny podjazd na 41 km trasy Pafcia:
http://www.bikemap.net/route/969821
dokładnie w Dąbrówce, jest stromszy i dłuższy niż ten w Słomczynie, chyba jeden z fajniejszych na Mazowszu.
Uwaga na zjeździe na 40km tej trasy, niejeden już tam wyleciał na pobocze, jeden całkiem widowiskowo ;-)

#1895 bikergonia

bikergonia
  • Użytkownik
  • 420 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 wrzesień 2011 - 07:58

Pafciu :)witaj. Więc startuję na południe: Konstancin, Góra Kalwaria i dalej. Dystans...między 75 a 100 km, średnia prędkość zależy od wiatru, ale około 29-32 k/h bez większego wysiłku (chwalę się? ma nadzieję że nie...to chyba żadna rewelacja...).
Nie ukrywam że debiutuję na szosie, ale mam dużo chęci, dobrą motywację i chyba nieźle sobie radzę (chyba jednak chwalipięta ze mnie...)
Jeśli chodzi o czas to weekend, wtedy mam go najwięcej. W tygodniu wybieram mtb i las.
Samotna jazda jest przyjemna i czasem potrzebna, ale w grupie na pewno jeździ się lepiej. Byłoby miło ustawić się z jakimś teamem...
Czy naprwawdę nie ma tu kobiet?
Pozdrawiam :)

No i ja też tu jestem. :)
Chwilowo nie mam szoski więc zadowalam się góralem i kampinosem.
Mam nadzieję że niedługo doczekam się szoszona a wtedy dołączam do Was. :)

#1896 ewka

ewka
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądWarszawa/Ursynów

Napisano 09 wrzesień 2011 - 09:20

bikergonia...no dawaj, kombinuj szosę i ruszamy!! :) Jest światełko w tunelu! Pozdrawiam Cię ciepło i mam nadzieję że niedługo może razem na trasę wyskoczymy :)

#1897 ewka

ewka
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądWarszawa/Ursynów

Napisano 09 wrzesień 2011 - 09:23

ewka, spróbuj może do nas dołączyć. Startujemy w sobotę z Pruszkowa o 10:00 a w niedzielę z Komorowa. Możesz podjechać autem - kilku z nas tak robi. Możesz także dołączyć do naszej niedzielnej trasy po drodze i urwać się wcześniej. Jeśli będziemy jechać 200 km to szaleństwa nie będzie (w sensie, że tempo spokojne :mrgreen:) . Mieszkasz gdzieś na Mokotowie?

Mieszkam na Ursynowie, Pruszków to jednak kawał drogi...ale marudzę, przepraszam. Auto i rower na pakę to dobre rozwiązanie. Postaram się pojawć, mam nadzieję, że dam radę z Wami, bo widzę że chyba niezłe z Was harpagany ;))
Pozdrawiam i dziękuję za zaproszenie :)

#1898 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 09 wrzesień 2011 - 10:34

Ewka do nas przyjeżdzają chłopaki z ursynowa również, więc nie rób scen i przyjeżdżaj w sobotę :-) Na pewno krzywda Ci się nie stanie

#1899 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 wrzesień 2011 - 11:04

ewka, możesz też podjechać do Tarczyna samochodem - będziesz miała 100 a nie 150 do przejechania. Zwykle jesteśmy tam około 10:40 (chyba, że w niedzielę będziemy jechać 200 - wtedy 9:40).

#1900 ewka

ewka
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądWarszawa/Ursynów

Napisano 09 wrzesień 2011 - 11:34

ewka, możesz też podjechać do Tarczyna samochodem - będziesz miała 100 a nie 150 do przejechania. Zwykle jesteśmy tam około 10:40 (chyba, że w niedzielę będziemy jechać 200 - wtedy 9:40).

Pafciu, wolę podjechać do Pruszkowa...o 10, a gdzie dokładnie? Łatwo Was znaleźć?

Dodaj odpowiedź