Jump to content

Photo

Decathlon - Seria Triban

2332 replies to this topic

#221 konradhinio

konradhinio
  • Użytkownik
  • 9 posts

Posted 22 March 2014 - 14:45

Poziom obsługi w decu jest czadowy, rower miał być pod koniec tygodnia i czekam na tel.i nic, no to pojechałem na Bielany i trafiłem akurat na gościa, który go niby zamawiał..nic go nie zrozumiałem bo gadał od rzeczy, że konkurencja miedzysklepowa, że trafił na kogoś w Poznaniu kto nie chciał mu nic powiedzieć nr roweru i taki tam bzdury, po czym wziął jeszcze raz mój nr tel i mówił, że dziś może się uda z kimś tam pogadać..no to sam zadzwoniłem do Poznania i nikt tan też nic nie wie o moim zamówieniu..mają dzwonić jeszcze, ale wątpię już...
  • konradhinio likes this

#222 pr82Lodz

pr82Lodz
  • Użytkownik
  • 20 posts

Posted 22 March 2014 - 19:44

To jest śmieszne, reklamują się na stronie, a rowerów nigdzie nie ma. Ale czekam, zobaczymy.

#223 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 posts
  • Skądwziąć na nowy rower?

Posted 23 March 2014 - 10:13

Ja kupowałem jeszcze 5A i już na Hutchinsonach więc zmienić to się nic nie zmieniło. To lampki też dawali przednie? Ja dostałem tylko tył i dzwonek :-D

Fabrycznie jest komplet lampek :) Przód + tył wyglądają jak światła rodem z Forda T.

Co do ściągania rowerów między sklepami, to ostatnio zamawiałem jakiejś Pani rowery dziecięce z innych Decathlonów i nie było z tym problemu. Na bielanach byłem jakiś tydzień temu mieli chyba pełną rozmiarówkę Tribana 3a ( 300 ).

#224 hofier

hofier
  • Użytkownik
  • 67 posts

Posted 07 April 2014 - 20:27

Wiadomo jak aktualnie wygląda sytuacja Tribana w Polsce? Wg strony jedyna 500-tka jest dostępna na Franowie w Poznaniu, niestety po osobistej wycieczce okazało się, że wysłali go już w świat. Są jakieś informacje kiedy można spodziewać się nowych dostaw? Odnoszę wrażenie, że decathlon nie spodziewał się takiego popytu na Tribany w Polsce. Z drugiej strony nie ma się co dziwić, najbliższa konkurencja to chyba Merida 880 z której wywalili aluminiowy wideł kosztem napędu na Clarisie.

#225 blaha

blaha
  • Użytkownik
  • 39 posts
  • SkądSwarzędz

Posted 08 April 2014 - 05:35

Bardzo Ciekawe co Ci powiedzieli jeśli chodzi o rozmiar 57 lub 60 to ja pytałem na początku zeszłego tygodznia i mówili że nie ma i nie będzie. Wydaje mi się że tam każdy wymyśla bajki, ten decathlon kręci.

Nie ma ich w całej Polsce dzwoniłem na infolinię ogólnie decathlon mnie denerwuje każdy gada co innego więc do nich napisałem i oto co odpowiedzieli?

dziękujemy za przesłaną wiadomość. Informujemy, iż na dzień dzisiejszy magazyn deklaruje nową dostawę w przeciągu najbliższych 2 tygodni. Nie mamy jednak sprecyzowanego dnia dostawy. Zdarza się, że termin dostawy zostaje przesunięty z powodu przyjazdu wadliwej serii produktów. 
Przepraszamy za wszelkie utrudnienia. 

Tak odpowiedzieli, Hofier też jestem z Poznania może się dogadamy i razem pójdziemy po rower jak go przywiozą? 

#226 hofier

hofier
  • Użytkownik
  • 67 posts

Posted 08 April 2014 - 06:39

w sieci znalazlem taka informacje: http://triban3owners...00-availability

z innych zrodel slyszalem ze w polowie kwietnia czekaja na dostawe, pewnie nie wszystkie rozmiary od razu wleca do sklepow. Jak sie czegos nowego dowiem bede pisal. Ogolnie licze ze w kwietniu jeszcze nowym tribanem troche posmigam :)

#227 tmoni

tmoni
  • Użytkownik
  • 9 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 09 April 2014 - 13:25

w sieci znalazlem taka informacje: http://triban3owners...00-availability

z innych zrodel slyszalem ze w polowie kwietnia czekaja na dostawe, pewnie nie wszystkie rozmiary od razu wleca do sklepow. Jak sie czegos nowego dowiem bede pisal. Ogolnie licze ze w kwietniu jeszcze nowym tribanem troche posmigam :)

Już online dostępne są Tribany 500 w rozmiarze 57 :-D , zmiany w stosunku do roku 2013 chyba na korzyść, bo hamulce Shimano Sora... :-D reszta to samo, tylko odrobinę zmieniona kolorystyka i jakby waga wzrosła...

#228 hofier

hofier
  • Użytkownik
  • 67 posts

Posted 09 April 2014 - 14:08

Już online dostępne są Tribany 500 w rozmiarze 57 :-D , zmiany w stosunku do roku 2013 chyba na korzyść, bo hamulce Shimano Sora... :-D reszta to samo, tylko odrobinę zmieniona kolorystyka i jakby waga wzrosła...

na stronie decathlonu 500tka jest tylko w najmniejszym rozmiarze, po staremu. chyba ze zly model otwieram.

#229 tmoni

tmoni
  • Użytkownik
  • 9 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 09 April 2014 - 14:13

na stronie decathlonu 500tka jest tylko w najmniejszym rozmiarze, po staremu. chyba ze zly model otwieram.

To jest rower z 2013, piętro niżej jest z 2014 http://www.decathlon...id_8306944.html

#230 konradhinio

konradhinio
  • Użytkownik
  • 9 posts

Posted 09 April 2014 - 15:08

może to jest ten mój zamówiony...od prawie miesiąca czekam..obdzwoniłem decathlon w Poznaniu, potem ponoć poszedł do Gliwic tam nikt nic nie wiedział, w Poznaniu też zakręceni, każą czekać na telefon, ale od kilku tygodni cisza w słuchawce..W międzyczasie przeszła mi ochota na szosę i chyba wezmę jakiegoś crossa

#231 tmoni

tmoni
  • Użytkownik
  • 9 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 09 April 2014 - 15:19

może to jest ten mój zamówiony...od prawie miesiąca czekam..obdzwoniłem decathlon w Poznaniu, potem ponoć poszedł do Gliwic tam nikt nic nie wiedział, w Poznaniu też zakręceni, każą czekać na telefon, ale od kilku tygodni cisza w słuchawce..W międzyczasie przeszła mi ochota na szosę i chyba wezmę jakiegoś crossa

To są nowe rowery z 2014, jeszcze ich nawet nie ma w Polsce, dzwoniłem na infolinię, żeby zapytać ile na niego będę czekał, to się dowiedziałem, że 14 kwietnia mają dopiero wyjechać do Polski

#232 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1,384 posts
  • SkądSzczecinek

Posted 09 April 2014 - 15:56

Czyżby te kute z aluminium hamulce Sory były cięższe o pół kilo? Coś dziwnego. 10,35 to ważył mój razem z pedałami spd m520, licznikiem z przewodową kadencją, dwoma koszami, światłem tylnim i pompką. 

#233 blaha

blaha
  • Użytkownik
  • 39 posts
  • SkądSwarzędz

Posted 09 April 2014 - 16:47

To są nowe rowery z 2014, jeszcze ich nawet nie ma w Polsce, dzwoniłem na infolinię, żeby zapytać ile na niego będę czekał, to się dowiedziałem, że 14 kwietnia mają dopiero wyjechać do Polski

To po co na stronie podają że produkt dostępny w 5 dni skoro ich w Polsce nie ma? Co za sklep. Teraz mam dylemat kupić i w razie czego zwrócić czy poczekać aż będą w sklepach i się przymierzyć. 

#234 hofier

hofier
  • Użytkownik
  • 67 posts

Posted 09 April 2014 - 21:03

@blaha, wg strony Decathlonu dostępność 6 dni (5+24h dostawy) oznacza właśnie, że "Produkt znajduje się w naszym międzynarodowym magazynie". Ja 57-tke zamówiłem, do końca przyszłego tygodnia powinna być bo do tej pory D. trzymał się terminów (przy zamówieniach 100% przez stronę, nie wiem jak ze sklepami stacjonarnymi wygląda sytuacja).

Co do samej wagi to prawdopodobnie ktoś z obsługi się strzelił w opisie (nie 1szy raz). Porównajcie opisy produktów na stronie pl i choćby uk :)

#235 blaha

blaha
  • Użytkownik
  • 39 posts
  • SkądSwarzędz

Posted 10 April 2014 - 06:59

zdublowany post do usunięcia przez administratora

#236 blaha

blaha
  • Użytkownik
  • 39 posts
  • SkądSwarzędz

Posted 10 April 2014 - 06:59

Też zamówie tylko pytanie czy na 183 rozmiar 57 będzie dobry? Ma ktoś ten rower kto ma podobny wzrost do mojego? 

#237 hofier

hofier
  • Użytkownik
  • 67 posts

Posted 10 April 2014 - 08:27

jest jeszcze kwestia dlugosci nogi, przy 186cm (85cm noga) 60tka jest mi zdecydowanie za duza. jak przysla moj a na franowie nie bedzie to mozesz sie przymierzyc do mojego :)

#238 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 posts
  • Skądwziąć na nowy rower?

Posted 10 April 2014 - 10:29

IMHO lepiej mieć trochę mniejszy niż trochę za duży.

#239 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 posts

Posted 10 April 2014 - 11:31

barthas, czy Ty masz coś więcej wspólnego z Decathlon Polska? :-) I to jeszcze wrocławskim?
Ze dwie strony temu pisałeś, że możesz zamówić DOWOLNEGO Tribana.
Panowie, 188cm, jaki rozmiar Tribana 500 będzie właściwy?
Jeszcze nogę muszę zmierzyć, ale to nie teraz.

#240 blaha

blaha
  • Użytkownik
  • 39 posts
  • SkądSwarzędz

Posted 10 April 2014 - 17:36

Chciałem zamówić ten rower i już go nie ma, to jakaś paranoja. 

Reply to this topic