po prostu sklep online i stacjonarne nie maja zadnego zwiazku. dlatego tez wyrwalem koszulke w stacjonarnym za 29 (na stronie stówa) a nowe 500tki są online w przeciwienstwie to nieco opoznionych w dostawach sklepow stacjonarnych. sklep internetowy laczy ze stacjonarnymi tylko mozliwosc odbioru w punkcie, ew. serwis i... to chyba wszystko.Osobiście wolę się przejechać do sklepu, ponieważ nie wszystko jest widoczne na stronie. Koszulki zrzucili u mnie ze 100 na 15 pln z czego na stronie było ewdentnie że jest brak takiego asortymentu. Nie chce nic pisać o szosowych bo te to w ogóle zaksięgowane nidzie nie były. Triban 5 który tam stoi też nigdzie nie widnieje, dlatego lepiej się wysilić jak liczyć w 100% na internet.
Decathlon - Seria Triban
Napisano 12 kwiecień 2014 - 21:24
Napisano 12 kwiecień 2014 - 23:00
Niby taka drobnostka dlatego wolałem poprawić. Nie miej mi tego za złe. Spotykane różnorakie opony w tych rowerach powodują już zamęt.
Osobiście wolę się przejechać do sklepu, ponieważ nie wszystko jest widoczne na stronie.
Jasne, że nie mam
Panowie, wyżej napisałam jaki jest stan najbardziej prawdopodobny tych rowerów (sprawdziłam w systemie), dzwonić do sklepów i dowiadywać się rzeczywiście jak sprawa wygląda.
I dokładnie, nie sugerować się informacjami ze strony, bo np Komorniki nie są prawie w ogóle uwzględnione na stronie internetowej, tak jakby nic tam nie było do sprzedania
Napisano 13 kwiecień 2014 - 20:39
ja mam 190, kupiłem 57 i też jest spoko, więc Steja możesz brać
Napisano 13 kwiecień 2014 - 21:57
Tribana nie, mieli tylko 54 i 57. Ale mierzyłem w innym sklepie kilka modeli innych rowerów i tak wychodziło podobnie też. Np. Giant Defy 4 dużo bardziej L niż XL, chociaż byłbym pewny że będzie odwrotnie. Trek w rozm. 58. Na stronie Decathlona dobór widać tylko po wzroście, a z tego parametru wychodzi mi wg ich skali rozmiar 60. Ze względu na to,a także na mój kompletny brak doświadczenia nie chcę Cię jednak wprowadzać w błąd. Potraktuj to więc jako moją subiektywną opinię potwierdzoną wiarygodną lub nie opinią sprzedawcy w decathlonie i doradcy w innym sklepie odnośnie modeli konkurencji.
Zakup świeży, więc nic więcej nie napiszę. Zrobiłem raptem 5 km - ze sklepu do teściów. Jutro jak pogoda dopiszę, to robię trening łączony: bieganie-rower.
Napisano 16 kwiecień 2014 - 09:31
Czy komuś udało się sfinalizować zamówienie na Tribana 500 57? Ja złożyłem zamówienie, na samym początku jak się te rowery pojawiły, później jeszcze przez jeden dzień można było zamawiać. Dzisiaj dzwonię na infolinię, żeby zapytać kiedy dostawa, a pani mówi, że 14.04 przyszedł jeden z magazynu centralnego, ale okazało się, że jest uszkodzony i teraz nie ma na magazynie centralnym dopiero kolejna dostawa będzie 20 maja, więc mogę albo anulować zamówienie, albo zmienić sobie na coś innego, normalnie ręce mi opadły. To jakaś ściema normalnie, jak to możliwe, że jeden przyszedł, skoro wiem, że więcej osób później zamawiało. Oczywiście nie anulowałem zamówienia, powiedziałem, że będę dalej czekał, ale do 20 maja to jest kosmos.
Napisano 16 kwiecień 2014 - 09:52
Napisano 16 kwiecień 2014 - 09:57
Chyba dzisiaj mija dokładnie miesiąc jak zamówiłem tribana 500. Najpierw zamówiłem we Wrocłwiu na Bielanach, pmieli mi sprowadzić z Poznania. Po tygodniu bez odzewu podjechałem i gościu ściemniał jakieś bzdury , że Poznań nie chciał mu wysłać bo to jego konkurencja itp No to zadwoniłem do Poznania i okazało , się że nikt nic nie zamawiał , że Bielany Wrocłwskie dały ciała, ale złożyłem zamówienie u pani kierownik decthlon w Poznaniu. Rower miał być wysłany. Znów tydzień nic odzewu. Telefon do Poznania. Pani przekonywała , że rower wyjechał , ale musi zahaczyć o magazyn główny w Gliwicach i tak do tygodnia na bank będzie. Minęły 2 tygodnie i zero odzewu, a mówili, że zadzwonią od razu...Powiem szczerze , że decathlon to bardzo słaba firma, delikatnie mówiąc. Pracują tam same studenciki , którzy o handlu i o rowerach itp więdzą tyle co na etykietce jest napisane. Odechciało mi się ich rowerów i całego badziewu jaki tam sprzedają. Jedyne co można kupić to piłeczki do pimponga i sezamki po 0,89 przy kasie. DECATHLON=LIPA!!
Napisano 16 kwiecień 2014 - 10:21
Chłopaki, jedyne co mogę wam podpowiedzieć - choć nie wróży to sukcesu, ale zawsze to kolejna próba:
zarejestrujcie się, jak jeszcze was tam nie ma, na forumrowerowe.org
i napiszcie do usera z nickiem Btwin:
http://www.forumrowe...r/173533-btwin/
Korespondowałem z nim dwa dni temu i twierdził, że jest kilka sztuk w PL i że może mi go sprowadzić.
Nie wiem na ile to prawda, na ile on ma sprwadzone informacje, ale zawsze można próbować...
Powodzenia
Ps. Dajcie znać co wskóraliście.
#278 Gosc_Iker88_*
Napisano 16 kwiecień 2014 - 10:24
Nie zgodzę się z konradhinio. Byłem zainteresowany kupnem Tribana 500 w rozmiarze 54. Wypisywałem na fb do kilku oddziałów Decathlona i za każdym razem odpisywali, że go nie mają, że dostawa ma dopiero być pod koniec kwietnia itp itd. Więc zacząłem się rozglądać za innym rowerem. Przedwczoraj wchodzę na fb a tu informacja, że jest ten model u mnie w Krakowie i jest wstępnie dla mnie zarezerwowany( o to przecież nie prosiłem). Wszystko dobrze wyregulowali, założyli nową kasetę bo ze starą było coś nie tak. Obsługa bardzo miła, widać, że znali się na rzeczy. Rower jest już u mnie. W tym wypadku Decathlon zrobił na mnie świetne wrażenie, zachowali się bardzo dobrze. Polecam tą sieć sklepów, zwłaszcza, że dostajemy darmowy serwis w ciągu 6 miesięcy od zakupienia rowerku. Pozdrawiam.
Napisano 16 kwiecień 2014 - 11:01
Konradhinio nie oceniaj asortymentu przez pryzmat obsługi! Masz prawo być zły na obsługę ale nie pisz, że badziewie tam sprzedają. Ja czekałem od grudnia do stycznia na swój rower ale zarówno rower jak i inny sprzęt a nawet sprzedawca z którym miałem do czynienia pierwsza klasa.