Skocz do zawartości

Zdjęcie

Decathlon - Seria Triban

2332 odpowiedzi w tym temacie

#301 DanielK

DanielK
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 17 kwiecień 2014 - 15:28

Najbliższa dostawa Tribanów 500 będzie w maju. Tak jak mówiłem jeśli ktoś jest zdecydowany to moge mu zamówić rower. Nie wiem jak w innych sklepach ale wystarczy pojsc do sklepu, pogadac i srednio ogarniety pracownik z działu rowerowego zamówi wam rower przy was. Dzwonienie do nich to nie najlepszy sposob. Tribany 300 sa dostępne od ręki mają ich dużo na magazynie. Także jeśli ktoś chce 3jke to moze byc w terminie 7 dni.

PS. Często gęsto pracownicy nie mają wpływu na to co dzieje się na magazynie i na terminy przysyłania rowerów. Komunikacja między sklepem a magazynem to straszny syf. 

Dziś wam napisze co i jak kiedy będzie dostępne.

Od około miesiąca czekam na informację o dostępności tribana 300 w rozmiarze 48, wiem tyle, co miesiąc wcześniej - nie ma i nie wiemy kiedy będzie. Stwierdziłem więc, że każdy dzień czekania to defakto na jedno wychodzę, zamówiłem tribana 500 w rozmiarze 48. Na stronie był zaznaczony jako dostępny. W sklepie (decathlon częstochowa-poczesna) okazało się że nie jest. Dałbyś radę sprawdzić jakąś konkretną/sensowną informację na temat rozmiaru 48?

Pozdrawiam.

B'Twin Triban 3

#302 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów
  • Skądwziąć na nowy rower?

Napisano 17 kwiecień 2014 - 20:38

500tki nie ma. 300setke myślę, że uda mi się sprowadzić. Odezwij się na priv.

#303 heja_banana

heja_banana
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 17 kwiecień 2014 - 21:37

500tki nie ma. 300setke myślę, że uda mi się sprowadzić. Odezwij się na priv.

dla wzrostu 193 będzie dobra 60? jestem zdecydowany na tribana 500 tylko zastanawiam się nad rozmiarem,

#304 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów
  • Skądwziąć na nowy rower?

Napisano 17 kwiecień 2014 - 22:28

Bedzie dobra.

#305 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Napisano 18 kwiecień 2014 - 00:06

Albo można kupić sobie z DE czy UK bo tam są dostępne.

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#306 nicnasile

nicnasile
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 kwiecień 2014 - 00:47

Od około miesiąca czekam na informację o dostępności tribana 300 w rozmiarze 48, wiem tyle, co miesiąc wcześniej - nie ma i nie wiemy kiedy będzie. Stwierdziłem więc, że każdy dzień czekania to defakto na jedno wychodzę, zamówiłem tribana 500 w rozmiarze 48. Na stronie był zaznaczony jako dostępny. W sklepie (decathlon częstochowa-poczesna) okazało się że nie jest. Dałbyś radę sprawdzić jakąś konkretną/sensowną informację na temat rozmiaru 48?

Pozdrawiam.

Barthas -48cm rama jest prawdopodobnie w sklepie w Szczecinie, nie pamiętam w którym, chyba Ustowo. Stan na kilka dni temu ;) Oczywiście mówię o Tribanie 5 już sprzedawanym jako 500. Ja sama sobie zamówiłam z Rumii, czekam aż przyjdzie ten właśnie rozmiar. Wtedy coś więcej powiem na ten temat. 

#307 DanielK

DanielK
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 18 kwiecień 2014 - 10:17

Albo można kupić sobie z DE czy UK bo tam są dostępne.

Z tym że sklep nie może sprowadzić stamtąd, bo też ich męczyłem o to, a samemu jechać do niemiec po rower to już lekka paranoja ;)

Barthas -48cm rama jest prawdopodobnie w sklepie w Szczecinie, nie pamiętam w którym, chyba Ustowo. Stan na kilka dni temu ;) Oczywiście mówię o Tribanie 5 już sprzedawanym jako 500. Ja sama sobie zamówiłam z Rumii, czekam aż przyjdzie ten właśnie rozmiar. Wtedy coś więcej powiem na ten temat. 

O tej jedynej sztuce w Polsce mi mówili właśnie w tej Rumii, którą właśnie sprzątnęłaś z przed nosa ;) Na stronie on dalej jest jako dostępny, ah ta logistyka..

B'Twin Triban 3

#308 nicnasile

nicnasile
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 kwiecień 2014 - 15:22

Z tym że sklep nie może sprowadzić stamtąd, bo też ich męczyłem o to, a samemu jechać do niemiec po rower to już lekka paranoja ;)

O tej jedynej sztuce w Polsce mi mówili właśnie w tej Rumii, którą właśnie sprzątnęłaś z przed nosa ;) Na stronie on dalej jest jako dostępny, ah ta logistyka..

Tak, bo póki przesyłki nie przyjmę na sklepie, tak ten rower dalej jest niby w Rumii. Więc jeszcze czekam. Ale jak zamawiałam, patrzyłam, że w Szczecinie jeszcze jest jedna sztuka. Dopiero w środę będę w Deca, zorientuję się i mam nadzieję, że do tego czasu mój już przyjedzie... 

#309 needlehole

needlehole
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 kwiecień 2014 - 19:20

W Szczecinie na 100% są dwa Tribany 300 w rozmiarze 57 + jeden 54. 500 nie widziałem.

#310 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 18 kwiecień 2014 - 20:31

500 w rozmiarze 54 jest w Piasecznie, gdyby ktoś szukał

#311 blap

blap
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 19 kwiecień 2014 - 19:36

Wczoraj napisałem do Decathlonu z pytaniem kiedy będzie 500 w rozmiarze 54, jako odpowiedź Pani podała termin 20 maja czyli trochę trzeba poczekać, w Krakowie przynajmniej nigdzie nie mogłem go znaleźć :(

#312 jedraz

jedraz
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 20 kwiecień 2014 - 10:41

czekalem i czekalem na tego tribana... w miedzy czasie kupilem tribana ale rockridea MTB:) Mialem 3tys na rower, 1400 MTB i 2 tys triban500, za 3400 mam 2 rowery z nawet neizlym osprzetem. mysle ze dobry wybor. mam nadzieje ze jak tylko wejda te rowery na sklep to zdaze zamowic;) chyba sprzedawcy trzeba dac 50zl zeby odlozyl haha, na szczescie interesuje mnie rozm 60 a widze ze wiekszosc chce mniejszy wiec moze sie uda;)

#313 DanielK

DanielK
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 23 kwiecień 2014 - 14:57

Temat umarł?

B'Twin Triban 3

#314 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów

Napisano 23 kwiecień 2014 - 15:04

Nigdzie nie ma Tribanów, to nie ma o czym pisać :)

#315 blaha

blaha
  • Użytkownik
  • 39 postów
  • SkądSwarzędz

Napisano 23 kwiecień 2014 - 15:08

Powiem Ci tak jestem niemiłosiernie rozwścieczony i sprawa mojego Tribana zostanie skierowana do Rzecznika Praw Konsumenta. Zamówiłem rower 11 kwietnia miał być sprowadzony 22 kwietnia dziś dzwonie i mówią mi że mam czekać do 20 maja. Firma decathlon sprzedała mi towar którego nie posiada,  rozzłościli mnie i zrobię co w mojej mocy aby za to odpowiedzieli.  Teraz poważnie myśle nad zakupem meridy za 2500 stoi w sklepie na wyciągnięcie ręki. Na stronie podali wytłuszczonym drukiem towar dostępny w 6 dni na infolini babeczka mówi że z magazynu francuskiego sprowadzą. Dziś się dowiedziałem że  te zapewnienie nie mają pokrycia jak w polityce. 

Wszyscy czekajcie do maja albo kupcie coś lepszego.

#316 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów

Napisano 23 kwiecień 2014 - 15:32

Lepszego nie ma za 2k czy nawet 2,5k. Więc lipa dla osób które chcą teraz szosę.
A chyba lepiej kupić rower za 2k w na prawdę dobrej konfiguracji niż płacić 2,5 czy może 3k za taki sam, i jednocześnie stracić pieniądze które można by wydać na sprzęt :|
Współczuję osobom które muszą czekać.

• hofier lubi to

#317 jaca87

jaca87
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 23 kwiecień 2014 - 17:29

Triban 3  dzisiaj zakupiłem w Decathlonie w Opoolu (wczoraj widziałem w Gliwicach) aczkolwiek mam mały problem Pani sprzedająca mi rower stwierdziła, że wszystkie rowery są gotowe do jazdy wiec wziąłem rower pod rękę i uderzyłem z nim do kasy.  Jako że do Opola mam kawałek i nie miałem innej możliwości musiałem jechać autem i na parkingu zdjąłem kółeczka i wpakowałem rowerek do bagażnika, po powrocie do domu i zmontowaniu kółek wybrałem sie na pierwaszą jazdę po czym stwierdziłem, że wszytsko jest OK poza tylną przerzutką, która nie zrzuca łańcucha na 7 i 8 przełożenie. Jest w stanie ktoś pomóc  ja k ją wyregulować ( czy wystarczy tylko naciągnąć linkę??)

#318 Gosc_qrczakzul_*

Gosc_qrczakzul_*
  • Gość

Napisano 23 kwiecień 2014 - 18:16

Odkręć odpowiednio bardzo śrubę oznaczoną literą H znajdującą się na przerzutce

#319 needlehole

needlehole
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 kwiecień 2014 - 20:41

Dzisiaj dowiadywałem się odnośnie Tribana 300 (rozmiar 57). Nie ma żadnego w Polsce, jadą dwa z Francji do Szczecina i są już w dostawie, czyli max tydzień i będą na sklepie. Triban 300 stoi ale rama 54.

#320 jaca87

jaca87
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 23 kwiecień 2014 - 21:12

Skoro nie ma w Polsce to jakim cudem dzisiaj takiego w takim właśnie rozmiarze kupiłem w Opolu  a wczoraj w rozmiarze 57 w Gliwicach widziałem

Dzisiaj dowiadywałem się odnośnie Tribana 300 (rozmiar 57). Nie ma żadnego w Polsce, jadą dwa z Francji do Szczecina i są już w dostawie, czyli max tydzień i będą na sklepie. Triban 300 stoi ale rama 54.

Dodaj odpowiedź