Skocz do zawartości

Zdjęcie

Decathlon - Seria Triban

2332 odpowiedzi w tym temacie

#281 wigoor

wigoor
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • SkądKowale (Gdańsk)

Napisano 16 kwiecień 2014 - 14:00

Wiesz, sieciówka ma swoje zalety i wady. Na personel nie jadę tylko współczuję bo te "studenciaki" muszą świecić oczami za totalne braki w zatowarowaniu całej Polski. Za to raczej odpowiedzialny jest całkiem inny szczebel pracowników. A fachowość? Nie spodziewałem się porad na miarę sklepów specj.a'la żuchliński (rowery) czy biegosfera (bieganie),ale ceny też inne.

#282 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 16 kwiecień 2014 - 14:42

A jeśli ktoś nie jest zadowolony z obsługi to są na to inne sposoby. Ja dzwoniąc gdzieś, zawsze się przedstawiam i kończąc rozmowę proszę o dane osoby z którą rozmawiałem. Jeśli ta osoba danych mi nie chce podać spisuje sobie dzień i godzinę rozmowy. Jeśli coś jest nie tak to mam na tacy dane na które mogę się powołać. Na szczęście zbyt często nie miałem okazji pisać skarg, ale kiedy wybitnie ktoś mnie olał lub zdenerwował to pisałem maila do centrali/właściciela/producenta i często to załatwiało sprawę. Pare razy też w ramach przeprosin proponowano mi bon lub rabat. Fakt biedne studenciaki muszą świecić oczami ale czasem tak bywa w życiu. Jeśli takie mają zalecenia od centrali to włos im z głowy nie spadnie. Jeśli to zwykłe nieróbstwo to pracodawca ma sygnał, że coś jest nie tak. Na miejsce jednego nieroba jest zwykle kilka osób które nawet jeśli nie znają się lepiej na danym asortymencie, to nadrobią to pracowitością i zaangażowaniem w pracę. 

#283 konradhinio

konradhinio
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 16 kwiecień 2014 - 15:55

dobrze napisałeś :)

#284 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów
  • Skądwziąć na nowy rower?

Napisano 16 kwiecień 2014 - 16:27

Najbliższa dostawa Tribanów 500 będzie w maju. Tak jak mówiłem jeśli ktoś jest zdecydowany to moge mu zamówić rower. Nie wiem jak w innych sklepach ale wystarczy pojsc do sklepu, pogadac i srednio ogarniety pracownik z działu rowerowego zamówi wam rower przy was. Dzwonienie do nich to nie najlepszy sposob. Tribany 300 sa dostępne od ręki mają ich dużo na magazynie. Także jeśli ktoś chce 3jke to moze byc w terminie 7 dni.

PS. Często gęsto pracownicy nie mają wpływu na to co dzieje się na magazynie i na terminy przysyłania rowerów. Komunikacja między sklepem a magazynem to straszny syf. 

Dziś wam napisze co i jak kiedy będzie dostępne.

#285 smpl

smpl
  • Użytkownik
  • 59 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 kwiecień 2014 - 17:39

A czy ma ktos rozeznanie czy i ewentualnie kiedy pojawi sie w Polsce model btwin cyclo-x?

#286 rodszyld69

rodszyld69
  • Użytkownik
  • 41 postów
  • SkądDolnośląskie Wrocław

Napisano 16 kwiecień 2014 - 17:50

mam pytanie do osób zainteresowanych Alurem 700 czy będzie dostępny w PL a kiedy to nawet się nie pytam ;)

#287 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 16 kwiecień 2014 - 18:11

rodszyld, z informacji od człowieka z Deca wynika że tak jak Triban - maj.

#288 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 16 kwiecień 2014 - 19:52

A więc tak Triban 300 jest dostępny bez problemu w rozmiarach 54 i 57. Triban 500 w rozmiarach 54 da sie jeszcze ściągnąć. W rozmiarze 57 będzie we Francji 20.05 czyli w Polsce jakieś 2 tyg później. Cyclo-x będzie dostępny we wrześniu.

#289 rodszyld69

rodszyld69
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 16 kwiecień 2014 - 19:55

dzięki steja, na początku myślałem o Tribanie 500 ale przeczytałem Twój post że Alur prawdopodobnie też ma być u nas w sprzedaży i jak będzie miał cenę jaką podawałeś to chętnie się skuszę ale chciałbym go przed zakupem obejrzeć wizualnie bo 500 widziałem w ostatnią niedzielę w Wrocławskiej Koronie rozmiar 57 była już zamówiona więc tylko się do niej przymierzyłem i na mój wzrost 180 cm i noga 85 cm to maksymalny rozmiar chętnie przymierzyłbym się do 54, Alur ma ramę slopingową więc nie wiem jaki rozmiar miałbym zamawiać  :-?  :?:

#290 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 16 kwiecień 2014 - 20:02

Ty też Wrocław? :-) Mocna ekipa dolnoślązaków widzę ;-)
I jak ten Triban? Jakie wrażenia? Ciekawe czy sprzedany, bo kolega barthas wspominał, że MOŻE nie pójdzie ;-)
Ja jestem cały czas rozdarty co robić... To będzie moja pierwsza szosa, więc: nie wiem czy się zakocham (choć zdecydowana większość twierdzi, że szosa świetna sprawa ;-) ), a dwa: nie wiem czy potrzebuje AŻ taki sprzęt jak w Alur. Ideałem byłby rama Alur (bo bajka fest!) + osprzęt Sora za 2200 na promocji ;-) ;-)

#291 rodszyld69

rodszyld69
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 16 kwiecień 2014 - 20:08

to moja druga szosa bo mam starego peugeota na kołach 27" górna rura ma 57 cm ale wydaje mi się za długa i wkurza mnie zmienianie biegów przy ramie :-?  Wrocek oczywiście :D

#292 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 16 kwiecień 2014 - 20:09

Kolega z drugiego forum, o którym pisałem wyżej, twierdzi, że wszystkiego na sklepach mieć nie mogą i Alur będzie dostępny w Internecie i Warszawie.
Natomiast, tak przypuszczam, że nie będzie raczej problemu by przywieźć do Wro na sklep taki i taki rozmiar by przymierzyć i ewentualnie kupić.
Nic to, pozostaje czekać, pomyśleć, zbierać kasę a później rozsądnie wydać :-P
Alur kusi.. Cena zamiata! Myślałem że będzie bliżej 4k zł, bo w UK 750£, a tu masz...!

#293 jedraz

jedraz
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 16 kwiecień 2014 - 20:19

a jaka ma byc cena tego alura?

#294 rodszyld69

rodszyld69
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 16 kwiecień 2014 - 20:19

co do ceny Alura to jest dla mnie optymalna ale będę musiał troszkę dozbierać a rama super i jeszcze 105 i na jak prawdziwa szosę przystało z przodu dwa biegi :-D

#295 rodszyld69

rodszyld69
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 16 kwiecień 2014 - 20:21

cena Alura ok 3500 złociszy tak wcześnie pisał steja ;-)

#296 jedraz

jedraz
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 16 kwiecień 2014 - 20:22

troche dlugo kaza czekac :/ wyxchodzi na to ze beda u nas na poczatku czerwca eh

#297 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 16 kwiecień 2014 - 21:42

Napisałem wam kiedy bedzie Cyclo-x wg mnie podobnie bedzie z Alurmi i Machami jeśli wogole wejdą do sprzedazy to wejdą we wrzesniu. 57 na Koronie juz nie ma. Dzis z nia wyjechalem :)

#298 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 16 kwiecień 2014 - 21:44

barthas, Alur we wrześniu?...  :-|  :-(

#299 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 16 kwiecień 2014 - 21:49

Sprawdzę to jeszcze jutro, ale nie spodziewałbym się go wcześniej. 

http://www.decathlon...-rowery-szosowe

na Polskiej stronie Decathlonu wogole nie ma go w ofercie także .... sprawdze jutro :D

#300 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 17 kwiecień 2014 - 07:59

Mach 720i 740 w maju. O alurach nic nie wiadomo

Dodaj odpowiedź