Skocz do zawartości

Zdjęcie

Decathlon - Seria Triban

2332 odpowiedzi w tym temacie

#321 DanielK

DanielK
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 23 kwiecień 2014 - 21:19

W częstochowie nawet dwa stały jakiś tydzień temu co prawda. 

B'Twin Triban 3

#322 needlehole

needlehole
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 kwiecień 2014 - 22:17

Skoro nie ma w Polsce to jakim cudem dzisiaj takiego w takim właśnie rozmiarze kupiłem w Opolu  a wczoraj w rozmiarze 57 w Gliwicach widziałem

A to ciekawe. Dzisiaj dzwoniłem do siebie do Szczecina i mówili, że nie ma i czekają. Może mają jakieś błędy w systemie. Jutro zadzwonię do Gliwic :) Dzięki za info! 

#323 hofier

hofier
  • Użytkownik
  • 67 postów

Napisano 24 kwiecień 2014 - 19:26

cytat z innego wątku: 

Dzwoniłem do deca i powiedzieli ze w sklepie internetowym mogą się pojawić 30 kwietnia (ost w czwartek było 5 sztuk ale po jakiś 30 min były wykupione  :o)

co więcej, z ciekawości spojrzałem na status mojego zamówienia z początku kwietnia i rzeczywiście zaktualizowali status na "przygotowany" z wczorajszą datą (poprzednio był chyba 12.04). nie chce niepotwierdzonych plotek rozpowiadać i jutro będę do nich dzwonił ale może jednak przyleci do nas kilka tribanów przed końcem maja :)

#324 nicnasile

nicnasile
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 kwiecień 2014 - 21:47

hofier, a TY na jaki polujesz? 3 czy 5? i jaki rozmiar? 

#325 blaha

blaha
  • Użytkownik
  • 39 postów
  • SkądSwarzędz

Napisano 25 kwiecień 2014 - 05:42

Ja napisałem reklamacje i zrezygnowałem z zamówienia tribana 500, zrobiłem tak ponieważ zapłaciłem z góry niby miałem dostać 22 kwietnia rower. Po rozmowie tel okazało się że mam czekać do 20 maja, ja już nie ufam tej firmie szukam alternatywy dla tego roweru ale słabo mi idzie. Przez te 30 dni na lokacie nocnej zyskam 5 zł ciekawe co decathlon by z tymi pieniędzmi robił przez te dni ;) 
Jeśli nic nie znajde do tego maja, kupie rower w deca przy odrobinie szczęścia, trzeba będzie chyba stać od rana jak za PRL. Cała ta sytuacja z tymi rowerami jest kuriozalna.

Odejdę tutaj trochę od tematu jednak nasz kraj musi jeszcze wiele nadgonić za moją pensję w innych krajach UE dostał bym 3 razy lepszy rower i nie musiał bym wydawać całej wypłaty na niego. Smuci mnie to trochę ale jednocześnie motywuje do pracy w końcu mamy co gonić ;) 

#326 jedraz

jedraz
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 25 kwiecień 2014 - 08:15

triban 500 rozm chyba najmniejszy jest w decathlonie geodzeyjna warszawa

#327 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 25 kwiecień 2014 - 08:17

blaha, gdybyś się zakręcił trochę wcześniej, to kupiłbyś rower bez żadnego czekania i stania w kolejkach. Jest wprowadzany nowy model, stare się wyprzedały i raczej nie będą produkowane (może coś jeszcze zalega w magazynie we Francji, ale kto tam wie, może to tylko sztuki które są uszkodzone, co wychodzi podczas przygotowania do wysyłki), do tego początek sezonu (w tamtym roku o tej porze to śnieg jeszcze leżał, a produkcję i wprowadzenie produktu na rynek raczej planuje się z wyprzedzeniem). Wszystko to składa się na kłopoty z dostawami sprzętu, który prawdopodobnie dopiero jest składany z elementów które powoli są dostarczane z Azji.

5zł to faktycznie by się obłowili, zapewne prezes by wymienił samochód na lepszy. Myślę, że Rzecznik Praw Konsumenta to za mało w tym przypadku. ;)

ps. fakt faktem, mogli by dać sobie spokój z wystawianiem rowerów na stronie w tak gorącym okresie.

#328 blaha

blaha
  • Użytkownik
  • 39 postów
  • SkądSwarzędz

Napisano 25 kwiecień 2014 - 08:24

Haaaaaaaaaaa 5zł to dobre piwo :) 

Zamówiłem ten nowy model właśnie zamówienie było na następny dzień kiedy się pojawił na stronie, w mojej historii nie chodzi o te pieniądze czy dostępność a o wprowadzanie człowieka w błąd. Coś jest, kiedy tego nie ma. Przed zakupem zadzwoniłem i zapytałem czy na pewno to co na stronie to prawa,.Dostałem potwierdzenie pracownika i jak się okazało słowa nie są wiele warte o to mi chodzi. Jestem w stanie zrozumieć że czegoś nie ma że są problemy ale nie można tolerować świadomego wprowadzania w błąd.  Nie można dać się tak traktować. 

#329 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 25 kwiecień 2014 - 08:38

A może jednak było w magazynie, ale po bliższej inspekcji okazało się, że akurat ta sztuka jest uszkodzona? Chciałbyś otrzymać taki rower i na miejscu w sklepie przekonać się, że jednak nie jesteś w stanie go zaakceptować? Nie sądzę.

W tak dużej firmie jak Deca niestety zdarzają się takie sytuacje. Powód jest prosty - jeden wielki magazyn obsługuje zamówienia ze sklepu internetowego oraz ze sklepów stacjonarnych rozsianych po całej Polsce. W sytuacji gdy stan rowerów jest ograniczony, podaż właściwie zerowa (niby jest coś w dostawie, ale nikt nie jest powiedzieć kiedy to przyjedzie) a popyt gigantyczny niestety może dochodzić do takich sytuacji, że niektóre zamówienia nie zostaną zrealizowane na czas i będą przesunięte do momentu przybycia kolejnych dostaw.

Jaką wiedzą o dostawach do magazynu centralnego może dysponować osoba w call center? Sądzę, że jednak niewielką i do wszystkich zapewnień (szczególnie tych 100%) podchodził bym z pewnym dystansem.

#330 krzychu102

krzychu102
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 25 kwiecień 2014 - 09:17

Wczoraj w DH Gdańsk - Kartuska był Triban serii 5 (2013) w rozm. 60. Ale wg. mnie coś miał pomerdane z tym rozmiarem, bo rama była jakaś mała. Sam mam ramę 600 i ta była zdecydowanie mniejsza i dla mnie za mała (192 cm wzrostu).

Były jeszcze 3 szt. Tribanów 300 w rozm 54.

#331 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 25 kwiecień 2014 - 11:05

blaha zamawiałem sporo z Deca, zdarzało się, że czegoś nie było, np. spodnie w przecenie, skończyły się i dostałem ten sam model w innym kolorze po cenie z przeceny. Kiedyś kupowałem koszyki Speca, też były jakieś zawirowania (chyba nie było metki) handlowiec wziął chyba metkę z innego koszyka i mi sprzedał. Grunt to się dogadać. Może za takie opóźnienia, dostałbyś jakiś spoko gratis, jakbyś dobrze zagadał.

#332 wigoor

wigoor
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • SkądKowale (Gdańsk)

Napisano 25 kwiecień 2014 - 13:27

No i na tej kartuskiej w Gdańsku 2 tygodnie temu twierdzili że 500tki będą najszybciej w drugiej połowie maja :) to kupiłem 300tke zamiast 500... Ehh... :)

#333 DrozDa

DrozDa
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądKęty

Napisano 26 kwiecień 2014 - 01:21

dzisiaj byłem w decatku i na bielsku stoi dużo 300setek i na 100% jest triban 500 w rozmiarze ramy 54 jak by ktoś szukał :) 

#334 kapral_szef

kapral_szef
  • Użytkownik
  • 353 postów
  • SkądKalisz

Napisano 26 kwiecień 2014 - 04:40

tribany 500 będą najwcześniej po 20.05, jedynie pojedyncze sztuki są dostępne w niektórych sklepach.

Co do rozmiarów ram od razu dodam że podawany przez b'twina 51,54,57.60 to efektywna długość górnej rury c-c, jeszcze dodam że rower w rozmiarze 57 ma 17cm główkę ramy i mostek 100mm

#335 kapral_szef

kapral_szef
  • Użytkownik
  • 353 postów
  • SkądKalisz

Napisano 26 kwiecień 2014 - 04:40

tribany 500 będą najwcześniej po 20.05, jedynie pojedyncze sztuki są dostępne w niektórych sklepach.

Co do rozmiarów ram od razu dodam że podawany przez b'twina 51,54,57.60 to efektywna długość górnej rury c-c, jeszcze dodam że rower w rozmiarze 57 ma 17cm główkę ramy i mostek 100mm

#336 DanielK

DanielK
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 26 kwiecień 2014 - 10:04

A rozmiar 48 nikomu nie rzucił się w oczy?

B'Twin Triban 3

#337 szymon.m

szymon.m
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 26 kwiecień 2014 - 13:25

Witam

Miałem przyjemność oglądać tribana 300...rozmiar 57... mam wrażenie że to bardzo mały rower dla mnie.... mam 185 cm... Szkoda że dla porównania nie ma ramy 60... 

Zaznaczam że to moja pierwsza szosa. Śledząc wątki odnośnie szosówek optymalna rama do tego wzrostu to 57-58... 

może czegoś nie wiem...wyżej podniesione siodło itp.. 

#338 wigoor

wigoor
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • SkądKowale (Gdańsk)

Napisano 26 kwiecień 2014 - 17:23

Szymon ja mam 190 cm i kupiłem 57. Jeździ mi się naprawdę wygodnie

#339 Gosc_QuaD_*

Gosc_QuaD_*
  • Gość

Napisano 26 kwiecień 2014 - 18:08

Ja z kolei mam 187 cm i 57 wydawała mi się sporo za mała. Zakupiłem 60 i moim amatorskim okiem jest okej. Co prawda nie jestem specjalistą, ale jeździ się wygodnie. Wydaje się więc, że to kwestia indywidualna (zależy też od budowy ciała, np. długości nóg) - najlepiej się przymierzyć. A według dość ubogiego, ale jednak kalkulatora z Decathlonu od 183 cm należy brać 60.

#340 kujawiak

kujawiak
  • Użytkownik
  • 126 postów
  • SkądKruszwica/Bolesławiec

Napisano 26 kwiecień 2014 - 20:16

swego czasu też szukałem w decathlonie tribana 3 lecz gdy przymierzyłem rozm.63 a mierze 194cm i raczej nie wyglądałem na min ani dobrze ani wygodnie. na Meridzie 880 rozm. 59 jest idealnie:D dziwna romiarówka decathlonu.

Dodaj odpowiedź