Skocz do zawartości

Zdjęcie

Decathlon - Seria Triban

2332 odpowiedzi w tym temacie

#341 wigoor

wigoor
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • SkądKowale (Gdańsk)

Napisano 27 kwiecień 2014 - 06:19

Najważniejsze że każdy może znaleźć rozmiar dla siebie :)

#342 nicnasile

nicnasile
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 kwiecień 2014 - 06:36

No wlasnie nikt nic nie moze dobrac, bo nic nie ma w sklepach ;P

Moja 5tka przyszla, ale jeszcze czekaja go pewne przerobki. Z ciekawostek: rama 48 ma kola 26" i przy innych szosach wyglada jak ich mala siostrzyczka, rowerek dla dzieci ;d
  • hofier lubi to

#343 kujawiak

kujawiak
  • Użytkownik
  • 126 postów
  • SkądKruszwica/Bolesławiec

Napisano 27 kwiecień 2014 - 07:10

Moja 5tka przyszla, ale jeszcze czekaja go pewne przerobki. Z ciekawostek: rama 48 ma kola 26" i przy innych szosach wyglada jak ich mala siostrzyczka, rowerek dla dzieci ;d

dokładnie te rozmiary decathlonu są dziwne też się czułem na rozm.63 taki dorwałem w Legnicy i naprawdę rower malutki że aż dziw brał. niemam nic do decathlonu bo mam parę rzeczy i nie narzekam ale dziwne że Merida880 rozm 59 a triban rozm.63 to po prostu różnica niesamowita.

#344 szymon.m

szymon.m
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 27 kwiecień 2014 - 08:56

Dzięki za odpowiedzi ;)

Gdyby była pełna oferta człowiek przymierzyłby kilka ram i dobrał najlepsza...

Chyba że w międzyczasie uda się znaleźć coś w podobnej cenie do tribana 500 w odpowiednim rozmiarze...

a marzy mi się takie cudo... 

http://www.decathlon...id_8273355.html

#345 hofier

hofier
  • Użytkownik
  • 67 postów

Napisano 27 kwiecień 2014 - 09:09

w podobnej cenie jest merida tyle, ze t500 ma korbę ht2, pelną sorę, karbonowy wideł i nowsze klamki (merida to glownie claris/2300). w dodatku merida z 2014 jest drozsza od b'twina.

#346 kujawiak

kujawiak
  • Użytkownik
  • 126 postów

Napisano 27 kwiecień 2014 - 09:17

tylko ciekawe czy rozmiary w tribanie 300 a 500 są takie same?

#347 DanielK

DanielK
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 27 kwiecień 2014 - 09:34

No a mnie pan w sklepie przekonywał że 48 ma koła 27" a reszta 28..

B'Twin Triban 3

#348 needlehole

needlehole
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 kwiecień 2014 - 11:25

obsługa Decathlonu to.... porażka totalna. w środę dzwoniłem do Szczecina, potrzebuje 300 w rozmiarze 57 - nie mamy, ale jadą już do nas 2 z Francji, będą na dniach więc nie będziemy Panu zamawiać z innego sklepu. Do tej pory oczywiście ich nie ma, dzisiaj facet z obsługi wpadł na cudowny pomysł i zamówił z... Lublina. Bo oczywiście nie mógł ze Słupska lub Gdańska. 

#349 er_te

er_te
  • Użytkownik
  • 710 postów

Napisano 27 kwiecień 2014 - 11:47

Co za różnica czy z Lublina czy Słupska, przesyłka dojdzie w tym samym czasie.

#350 kujawiak

kujawiak
  • Użytkownik
  • 126 postów

Napisano 27 kwiecień 2014 - 11:49

reklamują rowery a jak jest popyt to ich brak dziwna polityka

#351 nicnasile

nicnasile
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 kwiecień 2014 - 16:18

obsługa Decathlonu to.... porażka totalna. w środę dzwoniłem do Szczecina, potrzebuje 300 w rozmiarze 57 - nie mamy, ale jadą już do nas 2 z Francji, będą na dniach więc nie będziemy Panu zamawiać z innego sklepu. Do tej pory oczywiście ich nie ma, dzisiaj facet z obsługi wpadł na cudowny pomysł i zamówił z... Lublina. Bo oczywiście nie mógł ze Słupska lub Gdańska. 

Widzisz, to jest niestety firma francuska, towar jedzie najpierw do magazynu kontynentalnego na zachodzie, później do Gliwic, a następnie dopiero do sklepów. Nieraz są daty w systemie, pracownik Ci o nich powie, a później niezależnie od niego jest opóźnienie, bo: a to ciężarówka nie dojechała, a to ktoś w Gliwicach źle spakował, a to system się spier***. Nie mamy na to żadnego wpływu. Zgadzam się, że nieraz pracownikowi brakuje chęci, cierpliwości tylko proponowałabym spojrzeć jeszcze z drugiej strony, sezon w pełni, ludzi na sklepie full, jedną ręką skręcasz rower, bo klient stoi i przebiera nogami, w drugiej trzymasz słuchawkę i ustalasz coś z innym klientem. Tak jak ktoś tu już radził, na spokojnie przejść się do sklepu, porozmawiać ze sprzedawcą jeśli masz taką możliwość. Ile jest też takich sytuacji, że rower czy jakiekolwiek inne sprzęty są zamawiane, bo klient jest na 100%, a nawet 200% zdecydowany, a później nie odbiera i magazyn tonie w zbędnym towarze, którego nikt nie chce kupić. Akurat te rowery dobrze się sprzedają, więc tu nie ma strachu, że zostanie nadstok, ale jak mam klienta, który wykazuje choć odrobinę wyrozumiałości oraz zaangażowania- i ja to oddaję z przyjemnością, a co za tym idzie oboje jesteśmy zadowoleni. 

No a mnie pan w sklepie przekonywał że 48 ma koła 27" a reszta 28..

Ja wyczytałam jakiś czas temu to w Internecie. I faktycznie 48cm na pewno, a nie wiem czy i nie 51cm mają koła 26cali. Nie mogłam co prawda dopatrzeć się dziś odpowiedniego oznaczenia na kole, no ale...malutkie są. Jutro może już śmignę na niej to powiem więcej ;-)

reklamują rowery a jak jest popyt to ich brak dziwna polityka

Dziwna to mało powiedziane. Wiadomo, schodzi stary model, wchodzi nowy, ale czemu nie zrobili tego przed sezonem tylko w trakcie... Strzał w kolano, ale i tu wina leży we Francji, bo rowery zamówione są. Tylko co z tego?

#352 hofier

hofier
  • Użytkownik
  • 67 postów

Napisano 28 kwiecień 2014 - 09:15

Zamówienie złożone 9.04, po standardowych perypetiach i czekaniu na maj/czerwiec w piątek otrzymałem informację, że.. własnie wysłano rower. Dzisiaj przyszedł. To chyba jeden z pierwszych tribanów 500 z rocznika 2014 w polsce. W zestawie standardowo lampki, dzwonek i odblaski na kółkach :) w tygodniu będę go ostro testował więc na ew. pytanie chętnie odpowiem. Jeśli ktoś w poznaniu ma "starą" 5 b'twina to chętnie bym porównał rocznik 2014 z 2013 :)

tumblr_n4qex2bkYK1rgn5vmo2_r1_500.jpg

#353 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 28 kwiecień 2014 - 09:17

hofier  :-o  :-D Ty szczęściarzu! Pół Polski jest teraz zazdrosne  :-P  :-P

Jaki rozmiar?

#354 hofier

hofier
  • Użytkownik
  • 67 postów

Napisano 28 kwiecień 2014 - 09:24

Rozmiar 57! Najłatwiej dostępny. Postaram się w najbliższym czasie napisać coś więcej. Zbyt dużego doświadczenia nie mam i mogę co najwyżej porównać go do ostrego z lat 80 albo focusa na ultegrze :D no i przede wszystkim go zważę, żeby ucieszyć wszystkich fanów liczenia gramów!

#355 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów
  • Skądwziąć na nowy rower?

Napisano 28 kwiecień 2014 - 09:32

Wytlumacze wam czemu nie ma rowerów, które reklamują. Sezon planuje się wcześniej. Rok temu w wielkanoc byłśnieg. Także zaplanowali początek sezonu na maj. Sezon tak naprawde trwał cały rok i ludzie już od marca kupują rowery jak szaleni. Dlatego brak rowerów, które gdyby śnieg właśnie topniał normalnie stałyby na sklepie i co chwile przyjeżdzaly następne. Czytajac ten temat już powoli nudne robi się "jak mogą cos reklamowaći nie mieć..... skandal!", zasadą jak mnie coś wkur*** to ide do innego sklepu i kupuje u konkurencji...

• er_te lubi to

#356 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 28 kwiecień 2014 - 09:33

Hofier no to witamy w klubie:-D Sprawdź tylko kluczami czy wszystkie śruby dobrze są skręcone, szczególnie ramię korby i mostek/kierownica. Przy moim chyba monter przed śniadaniem był:-D

• hofier lubi to

#357 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 28 kwiecień 2014 - 09:51

Barthas spokojnie, dodajmy jeszcze boom na rowery szosowe w tym roku i wszystko robi się jasne, logiczne i niestety dla sporej grupy osób przykre. Trzeba to zrozumieć i albo uzbroić się w cierpliwość albo kupić u konkurencji.

#358 jedraz

jedraz
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 28 kwiecień 2014 - 09:56

na stronie dostepny jest w rozm 57.

#359 Piter233

Piter233
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 28 kwiecień 2014 - 18:25

Witam, sam zastanawiam się nad kupnem 500, w najbliższym czasie. Jednak mam wątpliwości co do rozmiaru: wzrost to ok. 177/178 cm. Do takiego wzrostu brać 54 czy 57?

#360 hofier

hofier
  • Użytkownik
  • 67 postów

Napisano 28 kwiecień 2014 - 19:44

Ja sugerowałem się tym kalkulatorem i trafiłem ze 100% skutecznością :)

http://mathmed.blox....kalkulator.html

Dodaj odpowiedź