Decathlon - Seria Triban
Napisano 22 marzec 2014 - 14:45
- konradhinio lubi to
Napisano 23 marzec 2014 - 10:13
Ja kupowałem jeszcze 5A i już na Hutchinsonach więc zmienić to się nic nie zmieniło. To lampki też dawali przednie? Ja dostałem tylko tył i dzwonek :-D
Fabrycznie jest komplet lampek Przód + tył wyglądają jak światła rodem z Forda T.
Co do ściągania rowerów między sklepami, to ostatnio zamawiałem jakiejś Pani rowery dziecięce z innych Decathlonów i nie było z tym problemu. Na bielanach byłem jakiś tydzień temu mieli chyba pełną rozmiarówkę Tribana 3a ( 300 ).
Napisano 07 kwiecień 2014 - 20:27
Wiadomo jak aktualnie wygląda sytuacja Tribana w Polsce? Wg strony jedyna 500-tka jest dostępna na Franowie w Poznaniu, niestety po osobistej wycieczce okazało się, że wysłali go już w świat. Są jakieś informacje kiedy można spodziewać się nowych dostaw? Odnoszę wrażenie, że decathlon nie spodziewał się takiego popytu na Tribany w Polsce. Z drugiej strony nie ma się co dziwić, najbliższa konkurencja to chyba Merida 880 z której wywalili aluminiowy wideł kosztem napędu na Clarisie.
Napisano 08 kwiecień 2014 - 05:35
Bardzo Ciekawe co Ci powiedzieli jeśli chodzi o rozmiar 57 lub 60 to ja pytałem na początku zeszłego tygodznia i mówili że nie ma i nie będzie. Wydaje mi się że tam każdy wymyśla bajki, ten decathlon kręci.
Nie ma ich w całej Polsce dzwoniłem na infolinię ogólnie decathlon mnie denerwuje każdy gada co innego więc do nich napisałem i oto co odpowiedzieli?
dziękujemy za przesłaną wiadomość. Informujemy, iż na dzień dzisiejszy magazyn deklaruje nową dostawę w przeciągu najbliższych 2 tygodni. Nie mamy jednak sprecyzowanego dnia dostawy. Zdarza się, że termin dostawy zostaje przesunięty z powodu przyjazdu wadliwej serii produktów.
Przepraszamy za wszelkie utrudnienia.
Tak odpowiedzieli, Hofier też jestem z Poznania może się dogadamy i razem pójdziemy po rower jak go przywiozą?
Napisano 08 kwiecień 2014 - 06:39
z innych zrodel slyszalem ze w polowie kwietnia czekaja na dostawe, pewnie nie wszystkie rozmiary od razu wleca do sklepow. Jak sie czegos nowego dowiem bede pisal. Ogolnie licze ze w kwietniu jeszcze nowym tribanem troche posmigam
Napisano 09 kwiecień 2014 - 13:25
w sieci znalazlem taka informacje: http://triban3owners...00-availability
z innych zrodel slyszalem ze w polowie kwietnia czekaja na dostawe, pewnie nie wszystkie rozmiary od razu wleca do sklepow. Jak sie czegos nowego dowiem bede pisal. Ogolnie licze ze w kwietniu jeszcze nowym tribanem troche posmigam
Już online dostępne są Tribany 500 w rozmiarze 57 :-D , zmiany w stosunku do roku 2013 chyba na korzyść, bo hamulce Shimano Sora... :-D reszta to samo, tylko odrobinę zmieniona kolorystyka i jakby waga wzrosła...
Napisano 09 kwiecień 2014 - 14:08
na stronie decathlonu 500tka jest tylko w najmniejszym rozmiarze, po staremu. chyba ze zly model otwieram.Już online dostępne są Tribany 500 w rozmiarze 57 :-D , zmiany w stosunku do roku 2013 chyba na korzyść, bo hamulce Shimano Sora... :-D reszta to samo, tylko odrobinę zmieniona kolorystyka i jakby waga wzrosła...
Napisano 09 kwiecień 2014 - 14:13
na stronie decathlonu 500tka jest tylko w najmniejszym rozmiarze, po staremu. chyba ze zly model otwieram.
To jest rower z 2013, piętro niżej jest z 2014 http://www.decathlon...id_8306944.html
Napisano 09 kwiecień 2014 - 15:08
może to jest ten mój zamówiony...od prawie miesiąca czekam..obdzwoniłem decathlon w Poznaniu, potem ponoć poszedł do Gliwic tam nikt nic nie wiedział, w Poznaniu też zakręceni, każą czekać na telefon, ale od kilku tygodni cisza w słuchawce..W międzyczasie przeszła mi ochota na szosę i chyba wezmę jakiegoś crossa
Napisano 09 kwiecień 2014 - 15:19
może to jest ten mój zamówiony...od prawie miesiąca czekam..obdzwoniłem decathlon w Poznaniu, potem ponoć poszedł do Gliwic tam nikt nic nie wiedział, w Poznaniu też zakręceni, każą czekać na telefon, ale od kilku tygodni cisza w słuchawce..W międzyczasie przeszła mi ochota na szosę i chyba wezmę jakiegoś crossa
To są nowe rowery z 2014, jeszcze ich nawet nie ma w Polsce, dzwoniłem na infolinię, żeby zapytać ile na niego będę czekał, to się dowiedziałem, że 14 kwietnia mają dopiero wyjechać do Polski
Napisano 09 kwiecień 2014 - 16:47
To są nowe rowery z 2014, jeszcze ich nawet nie ma w Polsce, dzwoniłem na infolinię, żeby zapytać ile na niego będę czekał, to się dowiedziałem, że 14 kwietnia mają dopiero wyjechać do Polski
To po co na stronie podają że produkt dostępny w 5 dni skoro ich w Polsce nie ma? Co za sklep. Teraz mam dylemat kupić i w razie czego zwrócić czy poczekać aż będą w sklepach i się przymierzyć.
Napisano 09 kwiecień 2014 - 21:03
@blaha, wg strony Decathlonu dostępność 6 dni (5+24h dostawy) oznacza właśnie, że "Produkt znajduje się w naszym międzynarodowym magazynie". Ja 57-tke zamówiłem, do końca przyszłego tygodnia powinna być bo do tej pory D. trzymał się terminów (przy zamówieniach 100% przez stronę, nie wiem jak ze sklepami stacjonarnymi wygląda sytuacja).
Co do samej wagi to prawdopodobnie ktoś z obsługi się strzelił w opisie (nie 1szy raz). Porównajcie opisy produktów na stronie pl i choćby uk
Napisano 10 kwiecień 2014 - 11:31
Ze dwie strony temu pisałeś, że możesz zamówić DOWOLNEGO Tribana.
Panowie, 188cm, jaki rozmiar Tribana 500 będzie właściwy?
Jeszcze nogę muszę zmierzyć, ale to nie teraz.