Decathlon - Seria Triban
Napisano 30 maj 2014 - 12:51
A po co zamawiać do sklepu, skoro wszystko można zrobić przez sklep internetowy i rower kurier przyniesie pod drzwi.
Na stronie internetowej jak się wybierze jako swoją lokalizację woj. mazowieckie to wyświetla się koło 300 że realizacja zamówienia potrwa 5 dni roboczych. Dostępne rozmiary dla 300 to 54-60, a dla 500 tylko 48
Napisano 30 maj 2014 - 14:35
Zamawiam Tribana 500 w rozmiarze 54 a nie Tribana 300.
Przez sklep dlatego, że chciałem na raty w sklepie, ale zrezygnowałem z rat i wziąłem pożyczke w swoim banku - wyszło duużo taniej
Przez sklep dlatego, że jak coś będzie nie tak to od razu zostawię w serwisie.
Przez sklep dlatego, że nie zawsze jestem w domu a nie będę zlecał rodzicom odbioru wiadomo dlaczego
Przez sklep dlatego, że nabijam punkty na karte lojalnościową
Może jeszcze by coś się znalazło, ale ogólnie dużo czynników się na to złożyło.
"...Jest! Jest! Rafał finiszuj! Pchamy, pchamy! Wygrał! Musi! Idzie! Jedzie! Wygrywa..." Tomasz Jaroński :-D
Napisano 30 maj 2014 - 17:34
Dodam jeszcze swoje trzy grosze, być może przyda się to osobom zamawiającym zwłaszcza przez internet. Otóż poszedłem dziś przymierzyć się do 3setki bo rama ponoć prawie identyczna jak 5setka, na którą czekam. Było kilka rozmiarów i jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że rozmiar 54 i np. 57 różni się nie długością górnej rury lecz podsiodłowej. Podsumowując wybierając rozmiar myślałem, że będzie różnica w pochyleniu i komforcie z tym związanym a tu lipa. Rozmiar 54 był jak pamiętam też trochę niższy więc być może ma mniejsze kółka. Orientujecie się może czy wśród innych firm też tak jest ? Siedziałem ostatnio na Treku i miałem wrażenie, że moja pozycja nie była tak wyciągnięta jak na bTwinie.
Napisano 30 maj 2014 - 18:56
Różnica długości występuje w rurze podsiodłowej ORAZ w górnej. Inne firmy postępują podobnie (różnice w długości mogą być różne, zależnie od podejścia firmy).
Jakby nie było, to mniejszy człowiek ma krótsze nogi, ale też i krótsze ręce.... taka oczywista oczywistość
Napisano 30 maj 2014 - 21:09
Lepiej brać teraz 300 czy czekać(nie wiadomo ile na) 500?
300 jest dostępny od ręki.
Skąd pochodzisz? 500tki już pojawiają się w sklepach, dzwonić, pytać!
Zamawiam Tribana 500 w rozmiarze 54 a nie Tribana 300.
Przez sklep dlatego, że chciałem na raty w sklepie, ale zrezygnowałem z rat i wziąłem pożyczke w swoim banku - wyszło duużo taniej
Przez sklep dlatego, że jak coś będzie nie tak to od razu zostawię w serwisie.
Przez sklep dlatego, że nie zawsze jestem w domu a nie będę zlecał rodzicom odbioru wiadomo dlaczego
Przez sklep dlatego, że nabijam punkty na karte lojalnościową
Może jeszcze by coś się znalazło, ale ogólnie dużo czynników się na to złożyło.
jeszcze dodam od siebie
+Alsolia = raty 0%, naprawdę 0%, ale to karta kredytowa jednak.
+ przez pół roku darmowy przegląd bezpieczeństwa,
+nabijasz na kartę stałego klienta i masz dożywotnią gwarancję na ramę, mostek, kierownicę, oprócz widelca, na który jest 2 lata, tak jak osprzęt,
Napisano 31 maj 2014 - 07:26
+ przez pół roku darmowy przegląd bezpieczeństwa,
Co w tym się zawiera? Możesz napisać bo pierwsze słyszę o takim czymś.
Co do rat to mimo wszystko wolałem w swoim banku - całkowity koszt kredytu to ok 55zl przy 1500zł na 6 miesięcy.
"...Jest! Jest! Rafał finiszuj! Pchamy, pchamy! Wygrał! Musi! Idzie! Jedzie! Wygrywa..." Tomasz Jaroński :-D
Napisano 31 maj 2014 - 16:01
Byłem dzisiaj w krakowskim Decathlonie na Zakopiance. Nie ma 500tek. Co więcej rozmawiałem z obsługą i nie wygląda to za dobrze. Nie sprowadzają raczej na sklep tego modelu. Jedynie na zamówienie ale... nie ma rowerów we Francji na magazynie więc nie można zamówić sobie do sklepu (sprawdzali przy mnie). Nie wiedzą kiedy się tam pojawią. Druga sprawa, jeżeli Francja będzie już miała rower w magazynie to sprowadzenie to czas do kilku tyg. :-/
Napisano 31 maj 2014 - 21:13
Co w tym się zawiera? Możesz napisać bo pierwsze słyszę o takim czymś.
Co do rat to mimo wszystko wolałem w swoim banku - całkowity koszt kredytu to ok 55zl przy 1500zł na 6 miesięcy.
Szczerze Ci powiem, że nie pamiętam co dokładnie, przerzutki, hamulce, takie tam, najlepiej zadzwonić do sklepu na serwis i serwisant udzieli informacji.
"Przegląd w ciągu 6 miesięcy jest BEZPŁATNY I ZALECANY"
Napisano 31 maj 2014 - 22:01
witam!
Ponawiam pytanie bo potrzebuje fachowej odpowiedzi. Czy jesli mam 175 cm wzrostu to wzi±æ 54 cm czy 57?
Na 57 jeżdżę mając 191 cm, z czego ok. 90 cm długości wewnętrznej nogi. Myślę że lepsza dla ciebie będzie rama 54, ale niech i inni się o tym wypowiedzą.