Jeszcze muszę wycwiczyc hamowanie przy dużych prędkościach, a przede wszystkim przyzwyczaić się do mocniejszego hamowania hamplem z przodu.
Ten hamulec jest zasadniczy w rowerze ;-) Praktycznie cała siła w przypadku hamowania awaryjnego spoczywa na nim.
Już nie raz miałem na mieście potrzebę z prędkości 30+ zahamować praktycznie w miejscu do zera bo blaszak z podporządkowanej wyskoczył maską lub jakiś jelonek wyprzedzał przed skrzyżowaniem po to tylko aby mi zajechać i skręcić na tym skrzyżowaniu w prawo ;-). A nawet kiedyś mnie jakaś młoda pani chciała zaprosić do samochodu zaparkowanego obok drogi, szeroko otwierając drzwi :-)
Więc cóż... dobrze mieć z przodu pewny hamulec i kontrolę nad nim. Dlatego tył może odpuszczę, ale przód sobie poprawię.
W tym momencie modulacja hamulca jest marna, naciskając klamkę wszystko działa jak guma w majtkach, naciąga się i w sumie nie ma kontroli. Nie wiadomo kiedy mocno chwyci.
Oglądałem hampel z grubsza i wrażenia mam takie, że po pierwsze same szczęki wyglądają solidnie. Na mój gust klocki krzywo poskręcali, pancerz naciąga się, guma okładzin w klockach przy ściskaniu zauważalnie ugina się.
Na razie poprawiłem ustawienie klocków - biorą teraz z obu stron na tych samych płaszczyznach. Zobaczymy jak będzie. Jeżeli dalej nie będę zadowolony to wymienię pancerz, a jak dalej nie będę zadowolony to kupię klocki od np. Ultegry. Przypuszczam, że powinny być twardsze.
Jeszcze informacja dla tych co polują na T500. W niedzielę pytałem w Decathlonie o rower, była inna obsługa, więc stwierdziłem, że może coś ciekawszego powiedzą ;-). No i powiedzieli.. ale właściwie to samo, nie ma i nie wiadomo kiedy będą.
No i w sumie to się potwierdza, wchodziłem na decathlony w różnych państwach i jakieś zabłąkane pojedyncze sztuki by się znalazły, więc to nie jest tylko problem u nas.
Odnośnie alternatywy, którą też brałem pod uwagę przed zakupem, ale odpuściłem, znalazłem Krossa z 2013 na Sorze z karbonowym widelcem w jeszcze rozsądnych pieniądzach, dla zainteresowanych link :
http://www.mudserwis...dane-techniczne