Jump to content

Photo

Decathlon - Seria Triban

2332 replies to this topic

#1061 macdziabek

macdziabek
  • Użytkownik
  • 45 posts

Posted 16 October 2014 - 11:11

Możesz jechać z rowerem do najbliższego Decathlonu i powiedzieć co i jak. Mogą przyjąć reklamację albo dać go na serwis i wymienić podzespoły. Bonu bym nie brał na twoim miejscu. W przypadku dania do reklamacji i wymiany na inny może być problem ze ściągnięciem odpowiedniego rozmiaru. Jak rozmiar 60 to ciężko może być. Dziś dopiera jade po swoją 500tkę i zobaczymyn co mi założyli :)

#1062 macdziabek

macdziabek
  • Użytkownik
  • 45 posts

Posted 16 October 2014 - 11:12

Możesz jechać z rowerem do najbliższego Decathlonu i powiedzieć co i jak. Mogą przyjąć reklamację albo dać go na serwis i wymienić podzespoły. Bonu bym nie brał na twoim miejscu. W przypadku dania do reklamacji i wymiany na inny może być problem ze ściągnięciem odpowiedniego rozmiaru. Jak rozmiar 60 to ciężko może być. Dziś dopiera jade po swoją 500tkę i zobaczymyn co mi założyli :)

#1063 macdziabek

macdziabek
  • Użytkownik
  • 45 posts

Posted 16 October 2014 - 15:45

Przepraszam za zdublowanie posta ale miałem problem z internetem. Odebrałem tribana 500 i wszystko jest w porządku. Nie ogarniam tylko zmiany przerzutek. Dokładnie przedniej. Czy do tego służy prawa klamkomanetka, po naciścięciu przednia przerzutka nie przeskakuje i nie mam pojęcia jak zmienić przednie przełożenie z największej tarcY. Pomoże ktoś? Może to głupia prośba ale jestem początkujący.

#1064 Gosc_Voltek_*

Gosc_Voltek_*
  • Gość

Posted 16 October 2014 - 16:15

U mnie - lewa to przód, a prawa to tył. :roll:  

#1065 macdziabek

macdziabek
  • Użytkownik
  • 45 posts

Posted 16 October 2014 - 17:48

Nooo pomyliłem, przejechałem się jeszcze raz i już działa hehe. Jeszcze dużo kilometrów przede mną żeby się oswoić

#1066 Gosc_Voltek_*

Gosc_Voltek_*
  • Gość

Posted 16 October 2014 - 18:09

Pykniesz spacerek na podwieczorek i będziesz spec. ;-)

#1067 heja_banana

heja_banana
  • Użytkownik
  • 79 posts

Posted 16 October 2014 - 22:17

rozumiem, że jeśli na korbie mam napis i jest liczba 170 to znaczy, że korba ma 170 mm?:) pytam bo rama ma rozmiar 60 i się zastanawiam czemu taka krótka:)

jakbyś mógł sprawdzić jak masz u siebie to byłbym wdzięczny

#1068 Gosc_Voltek_*

Gosc_Voltek_*
  • Gość

Posted 16 October 2014 - 22:26

Powinna być 175

Orznięto cię na osprzęcie

#1069 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1,120 posts
  • SkądRzeszów

Posted 16 October 2014 - 22:38

Krótko mówiąc "niezgodność towaru z umową". Ten zwrot może Ci się bardzo przydać w walce z Decathlonem.

Trzepak 

"MAMIL"

#1070 samogona

samogona
  • Użytkownik
  • 172 posts
  • SkądRzeszów

Posted 16 October 2014 - 22:45

Raczej z ,,opisem" ;) ,,umowa" dotyczy warunkow kupna czy sprzedazy. Jako ze ,,opis" jest jednym z warunkow umowy, to jest to dosc nie precyzyjne. Wiem czepiam sie... ale potem moga wyniknac z tego rozne komplikacje :(

#1071 heja_banana

heja_banana
  • Użytkownik
  • 79 posts

Posted 17 October 2014 - 06:03

Powinna być 175

Orznięto cię na osprzęcie

ehh, nie zwróciłem na to od razu uwagi bo do głowy by mi to nie przyszło:/ spróbuję reklamować

#1072 Hogg

Hogg
  • Użytkownik
  • 56 posts

Posted 17 October 2014 - 07:08

To raczej nie reklamacja, a niezgodność towaru z umową :)

#1073 macdziabek

macdziabek
  • Użytkownik
  • 45 posts

Posted 17 October 2014 - 15:59

Po wczorajszym testowaniu boli mnie troszkę siedzenie. Stąd pytanie, jakie siodło do niego ?

#1074 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1,120 posts
  • SkądRzeszów

Posted 17 October 2014 - 16:56

Najpierw pojeździj na tym co masz, potem ustaw, potem pojeździj, potem ustaw. A jak dalej będzie źle to dopiero szukaj. Nie ma dobrej odpowiedzi na pytanie: jakie siodło.

Trzepak 

"MAMIL"

#1075 heja_banana

heja_banana
  • Użytkownik
  • 79 posts

Posted 17 October 2014 - 17:53

To raczej nie reklamacja, a niezgodność towaru z umową :)

tylko, że w umowie nie było napisane, że ma być określony rozmiar korby:/ spróbuję ale nie wiem czy uda się coś ugrać

#1076 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1,695 posts

Posted 17 October 2014 - 18:02

Skoro już o Decathlonie mowa, usterkach i gwarancjach, to mam pytanie. Czy zdarzyło się komuś korzystać z naprawy gwarancyjnej, albo w ogóle, z jakiejkolwiek usługi w ramach gwarancji, mimo, że rower miał widoczne ślady użytkowania? Konkretnie chodzi mi o otarcie lakieru na ramie, klamkach, pedałach, lub innych miejscach. Rower, jak to rower - prędzej, czy później, każdy orła wywinie i nie ma dwóch zdań. Jak do tego podchodzi Decathlon? Czy takie "dowody użytkowania" pozbawiają nas gwarancji?

#1077 Gosc_Voltek_*

Gosc_Voltek_*
  • Gość

Posted 17 October 2014 - 19:30

Ja zalałem kamerkę i zwrócono mi kasę zanim zdążyłem się zająknąć co bym chciał w ramach gwarancji i to nie bonami, a gotówką.

#1078 tomi74

tomi74
  • Użytkownik
  • 22 posts

Posted 17 October 2014 - 20:25

No niestety mam korbę Claris i suport octalink.Dzwoniłem na infolinię i muszę im napisać co się nie zgadza i dołączyć zdjęcia.
Czy Claris nie jest grupą 8-rzędową ?

Ja swojego Tribana odebrałem w środe. Podobnie jak Ty, też mam Clarisa zamiast Sory. Zglosiłem sprawę na infolinię i uzgodniłem, że sklep który im wskazałem zamowi korbe i suport na wymianę. Pani na infolinii mowila jeszcze, ze dostane bon na 100 zl na zakupy u nich w ramach rekompensaty. Oprócz tego na kierownicy tez nie mam tych niebieskich dodatków a tylne koło ma lekkie bicie. Jutro kupie klucz do szprych i moze uda mi sie to poprawić. Generalnie rower bardzo mi sie podoba.

#1079 peter51

peter51
  • Użytkownik
  • 4 posts

Posted 17 October 2014 - 21:34

Ja po rozmowach na infolinii zdecydowałem się też na wymianę korby.Wysłałem zgłoszenie do Decathlona i napisałem do którego sklepu dostarczę rower .W odpowiedzi otrrzymałem numer tel. do tego sklepu ,żebym sam wyjaśnił sprawę.

W sklepie oczywiście zdziwieni,że przy zakupach internetowych dzwonię do sklepu stacjonarnego.

Na szczęście zamówią mi korbę i dadzą znać kiedy przyjechać,ale będę musiał czekać około 3 tygodni. :-(

#1080 tomi74

tomi74
  • Użytkownik
  • 22 posts

Posted 17 October 2014 - 21:53

Mi powiedzieli, że będzie to trwało około dwóch tygodni bo części idą z Francji. Do czasu wymiany będę jeździł bez ograniczeń na tyle na ile czas pozwoli i pogoda.

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

Reply to this topic