Czyli najlepszym rozwiązanie będzie Triban w wersji szosowej bez udziwnień, a jaki rozmiar proponujecie dla takiego "przykurcza" jak ja:P Szczerze to skusiła mnie niska cena tego cuda:)i dobry osprzęt.
Decathlon - Seria Triban
Posted 21 July 2015 - 21:03
Może i nie szosa, ale kolega się pyta, więc opisuję swoje doświadczenia. Dodam, że ja mierzyłem Tribana 500 starego z 2014 r, aczkolwiek różnicy w poszczególnych rozmiarach rur chyba wielkiej tam nie ma.
Czyli nie widzisz różnicy w rozmiarach rowerów szosowych i crossowych? Nie widzisz, że mają inną kierownicę i pozycję? Nie zdajesz sobie sprawy, że ze względu na powyższe rozmiar szosówki nijak się ma do rozmiaru crossa?
Posted 21 July 2015 - 22:35
Wspaniale. A na przyszłość to jednak wypadałoby czytać dokładniej, również nicki innych userów...
Posted 22 July 2015 - 08:47
@7SeasOfAlcohol Dzięki za rady. Dalej sie zastanawiam co wybrać. Bardziej do mnie przemawia ten z 500 FB bo na trasy do 100 km i codziennego dojazdu do pracy będzie idealny.
Posted 23 July 2015 - 20:24
Witam
Mam mały problem ze swoim Tribanem 500.
Kilka dni temu złapała mnie ulewa i cały rower był w błocie (taki urok polskich dróg). Dziś jak zacząłem go czyścić to obracając kierownicę było słychać szuranie.
Okazało się że piasek dostał się do dolnego łożyska steru.
Teraz moje pytanie jak się do niego dostać (wyjąć je) aby je przeczyścić lub ewentualnie wymienić?
Załączam zdjęcia tego elementu.
Pozdrawiam
https://goo.gl/photo...JC5gebKWkK6gSE8
Posted 24 July 2015 - 07:44
Łożyska montowane są na wcisk.
Posted 24 July 2015 - 08:30
Do czego się chcesz dostać? Wszystko masz dostępne.
Przeczyść dokładnie miski sterów nabite w ramę oraz łożyska. Oczywiście łożysk nie rozbieraj, bo to maszynówki, więc czyścisz je z zewnątrz. Potem złóż do kupy, dając odrobinę smaru stałego między miski i łożyska.
Nic nie wymieniaj.
Posted 27 July 2015 - 17:05
Co do komentarzy wyżej... Czemu nie kupicie krótszego mostka? Zamontowany jest 100mm, kupcie krotszy - problem roziwązany.
- samogona likes this