Skocz do zawartości

Zdjęcie

X Gryfickie Maratony Rowerowe 2013

38 odpowiedzi w tym temacie

#1 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 maj 2013 - 19:50

Start w najbliższą sobotę. Trasa płaska ale z nadmorskim wiaterkiem :mrgreen: .
Ktoś z forum jedzie na tą imprezę?

#2 GalGavu

GalGavu
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 maj 2013 - 21:14

Ja się wybieram :)

#3 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 postów
  • Skądwałcz

Napisano 26 maj 2013 - 21:32

Ja raczej tez

#4 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 27 maj 2013 - 09:07

jadę

#5 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 27 maj 2013 - 10:24

Zastanawiam się nad startem, ale mam kilka pytań.

1. Jak wygląda ruch? Tak, wiem. Jest otwarty, ale gęsto i tłok aut na drogach, czy raczej trasy jakieś lokalne? Duży ruch?

2. Jak duże są grupy?

3. Jaki jest asfalt?

#6 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 maj 2013 - 12:42

czmiel,
Trasa: http://www.gryfland....a45612c6ba38e7e

Co do ruchu samochodowego nie wypowiem się, bo nigdy tam nie jechałem ale nie powinno być tragedii.

Grupy startowe dla dystansów ULTRA 15 osób, MEGA i MINI 10 osób.
Obowiązuje oczywiście losowanie.

Ja jadę mini 75km.

#7 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 27 maj 2013 - 13:17

Trasę oglądałem. Ale nie mam pojęcia jak to się przekłada na ruch (zwłaszcza teraz wiosną, gdy chyba już jest dość spory).

#8 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1533 postów
  • SkądSK

Napisano 27 maj 2013 - 18:25

Ja jechałem ten maraton rok temu. Co to pytań związanych z ruchem, jakością dróg, liczebnością grup startowych to:
1. Ruch jest normalny, samochodów jakoś zbytnio dużo nie jeździło, jedynym utrudnieniem był przejazd przez miasto Gryfice i tam lepiej uważać.
2. Jakość dróg oceniam na dobrą, w niektórych miejscach był nowy asfalt, dziur nie ma się raczej co spodziewać, ale po zimie to różnie bywa.
3. Na dystansach Mega i Mini grupy liczą po 10 osób, na Ultra po 15 osób.

W tym roku Gryfic nie zaliczę (sobota w pracy i nie ma się z kim zamienić), ale rok temu pogoda dała nieźle w kość. Silny wiatr, zimno i do tego prawie przez całe 75 km trasy padało.

#9 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 28 maj 2013 - 19:34

Trudno powiedziec , że jadę na maraton , raczej na wycieczkę z żoną . Mini dystans , tempo żony - luzik . Ruch raczej mały , wiatry spore i w Gryficach takie mają szczęście , że zawsze leje . Nie wiem czy Mareczek modli się o to specjalnie , czy taki traf .

#10 Gosc_krystianzach_*

Gosc_krystianzach_*
  • Gość

Napisano 28 maj 2013 - 20:23

Również będę. Jadę mega.
Z ubiegłego roku pamiętam deszcz grad, wiatri i 5 stopni na plusie. Oj zimno było.

#11 GalGavu

GalGavu
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 maj 2013 - 08:33

Nie no jak będzie padać to każdy supermaraton w deszczu przejadę (chociaż to dopiero będzie 3) :)

#12 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 29 maj 2013 - 11:34

Ruch raczej mały , wiatry spore i w Gryficach takie mają szczęście , że zawsze leje . Nie wiem czy Mareczek modli się o to specjalnie , czy taki traf .

Pierwotnie Gryfice miały być tydzień temu w terminie pilskiej sztafety , Marek stwierdził , że Piła przywłaszczyła :-D sobie również pogodę -a kto był ten wie co się działo... :mrgreen: w związku z tym na maraton gryficki załamanie pogody nie jest przewidywane 8-)

#13 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 29 maj 2013 - 16:24

Jadę. 75 km. Mój pierwszy supermaraton i jestem posrany, ale pierwsze koty za płoty! :mrgreen:

#14 Gosc_krystianzach_*

Gosc_krystianzach_*
  • Gość

Napisano 29 maj 2013 - 17:17

czmiel dasz radę. Mój pierwszy był mega 180km i przejechalem.
Kryniu jechałeś w pile w drużynie szpiku? Musimy się wszyscy jakoś umówić w jednym miejscu.

#15 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 maj 2013 - 21:03

Może wpisujmy rowery jak bodajże kiedyś ludzie wpisywali w temacie o Trzebnicy.
Będę jechał na czarnym Cube Attempt z czerwonymi akcentami, strój pomarańczowo-biało-czarny Calbud Presto Szczecin. ;-)

#16 Bodi

Bodi
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 maj 2013 - 21:46

Ruch raczej mały , wiatry spore i w Gryficach takie mają szczęście , że zawsze leje . Nie wiem czy Mareczek modli się o to specjalnie , czy taki traf .

Pierwotnie Gryfice miały być tydzień temu w terminie pilskiej sztafety , Marek stwierdził , że Piła przywłaszczyła :-D sobie również pogodę -a kto był ten wie co się działo... :mrgreen: w związku z tym na maraton gryficki załamanie pogody nie jest przewidywane 8-)

Było hardcorowo,Jadę Mega w Niechorzu

#17 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 29 maj 2013 - 21:54

Kryniu jechałeś w pile w drużynie szpiku? Musimy się wszyscy jakoś umówić w jednym miejscu.

Tak - jestem reprezentantem Drużyny Szpiku , w Pile jechałem na trzeciej zmianie

#18 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 29 maj 2013 - 22:00

czmiel dasz radę. Mój pierwszy był mega 180km i przejechalem.

Nie o dystans mi chodzi, a raczej sam fakt. Pierwsza taka impreza, nieznana w ogóle trasa, no i... wiatr! Z tego co widzę, ma sobie śmiało powiewać 20 km/h.

#19 Gosc_krystianzach_*

Gosc_krystianzach_*
  • Gość

Napisano 29 maj 2013 - 22:10

kryniu ty masz rower basso? Też jechałem na trzeciej zmianie. Chłopaków z calbud presto też kojarzę, wiem jakie mają stroje więc nie będzie problemów żeby się znaleźć. W pile nawet z wasza "zgubą" jechałem która jeździ na biało niebieskim giant' cie tcr. Mój rower wyróżnia się z tłumu.
Biały bmc z podpisu, biała koszulka czarne spodenki i kask.
A propo wiatru. W ubiegłym roku jak robiliśmy objazd trasy tydzień przed startem w pewnym momencie szło tempo blisko pod 50. A jak był maraton to 30 ciężko było ukrecić.

#20 Bodi

Bodi
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 maj 2013 - 13:19

Widzę ,że kilku kolarzy jechało w Pile.Ja jechałem na drugiej i siódmej zmianie. Calbud Presto Szczecin.A zguba się znalazła ;-)

Dodaj odpowiedź