X Gryfickie Maratony Rowerowe 2013
Napisano 27 maj 2013 - 12:42
Trasa: http://www.gryfland....a45612c6ba38e7e
Co do ruchu samochodowego nie wypowiem się, bo nigdy tam nie jechałem ale nie powinno być tragedii.
Grupy startowe dla dystansów ULTRA 15 osób, MEGA i MINI 10 osób.
Obowiązuje oczywiście losowanie.
Ja jadę mini 75km.
Napisano 27 maj 2013 - 18:25
1. Ruch jest normalny, samochodów jakoś zbytnio dużo nie jeździło, jedynym utrudnieniem był przejazd przez miasto Gryfice i tam lepiej uważać.
2. Jakość dróg oceniam na dobrą, w niektórych miejscach był nowy asfalt, dziur nie ma się raczej co spodziewać, ale po zimie to różnie bywa.
3. Na dystansach Mega i Mini grupy liczą po 10 osób, na Ultra po 15 osób.
W tym roku Gryfic nie zaliczę (sobota w pracy i nie ma się z kim zamienić), ale rok temu pogoda dała nieźle w kość. Silny wiatr, zimno i do tego prawie przez całe 75 km trasy padało.
Napisano 29 maj 2013 - 11:34
Ruch raczej mały , wiatry spore i w Gryficach takie mają szczęście , że zawsze leje . Nie wiem czy Mareczek modli się o to specjalnie , czy taki traf .
Pierwotnie Gryfice miały być tydzień temu w terminie pilskiej sztafety , Marek stwierdził , że Piła przywłaszczyła :-D sobie również pogodę -a kto był ten wie co się działo... :mrgreen: w związku z tym na maraton gryficki załamanie pogody nie jest przewidywane 8-)
Napisano 29 maj 2013 - 21:46
Ruch raczej mały , wiatry spore i w Gryficach takie mają szczęście , że zawsze leje . Nie wiem czy Mareczek modli się o to specjalnie , czy taki traf .
Pierwotnie Gryfice miały być tydzień temu w terminie pilskiej sztafety , Marek stwierdził , że Piła przywłaszczyła :-D sobie również pogodę -a kto był ten wie co się działo... :mrgreen: w związku z tym na maraton gryficki załamanie pogody nie jest przewidywane 8-)
Było hardcorowo,Jadę Mega w Niechorzu
Napisano 29 maj 2013 - 22:00
czmiel dasz radę. Mój pierwszy był mega 180km i przejechalem.
Kryniu jechałeś w pile w drużynie szpiku? Musimy się wszyscy jakoś umówić w jednym miejscu.
Nie o dystans mi chodzi, a raczej sam fakt. Pierwsza taka impreza, nieznana w ogóle trasa, no i... wiatr! Z tego co widzę, ma sobie śmiało powiewać 20 km/h.
Gosc_krystianzach_*
Napisano 29 maj 2013 - 22:10
Biały bmc z podpisu, biała koszulka czarne spodenki i kask.
A propo wiatru. W ubiegłym roku jak robiliśmy objazd trasy tydzień przed startem w pewnym momencie szło tempo blisko pod 50. A jak był maraton to 30 ciężko było ukrecić.