Skocz do zawartości

Zdjęcie

TOUR DE POLOGNE AMATORÓW 2013

143 odpowiedzi w tym temacie

#81 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 31 lipiec 2013 - 08:02

dluzej bedzie trwalo ustawienie sie i czekanie w sektorach niz wyscig. ciekawe tez czy w poroninie znowu bedzie wymuszony postoj czy nie... przygotujcie sie na duza dawke smiechu (lub nerwow :P) bo to niezly kabaret jest :P

#82 jacekr

jacekr
  • Użytkownik
  • 25 postów
  • Skądwiśniowa

Napisano 31 lipiec 2013 - 08:11

a ktoś wie jak technicznie wygląda ustawianie się w sektorach? numerami, czy kto pierwszy ten lepszy? ;-)
i nie mam możliwości, żeby być tam jutro i odebrać "czipa", a w piątek przewidziane na to są tylko 2 godziny (od 7 do 9). nie wiecie, czy trzeba być tam już rzeczywiście o 7 żeby zdążyć, bo dojeżdżam gdzieś do bukowiny 1,5 h i musiałbym wstać gdzieś o 5 żeby się zebrać i dojechać na 7 rano :-P

#83 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 31 lipiec 2013 - 15:31

Ma ktos moze plik z trasa TdPA '13 do Garmina.

Kudos!

#84 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 31 lipiec 2013 - 21:27

jacekr, kto pierwszy ten lepszy - jeśli chodzi o sektory.

co do zapisów - niezły tłok od rana i sporo nerwów bo to robione na ostatnią chwile, także lepiej przyjedź przed 7 i odbierz numer na spokojnie bo ludu sporo.. to tak patrząc na poprzednie 2 edycje..

#85 COST

COST
  • Użytkownik
  • 282 postów
  • SkądRADOM

Napisano 01 sierpień 2013 - 09:24

Ktoś zna może alternatywny dojazd w okolice Bukowiny?, w piątek ok 13 spodziewam się korków co najmniej od Nowego Targu. Ewentualnie miejsce gdzie mógłbym zostawić samochód i dojechać do trasy już na rowerze?

#86 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 sierpień 2013 - 10:39

Po 14:00 masz zamknięte w Bukowinie praktycznie wszystkie drogi...

#87 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 02 sierpień 2013 - 08:08

Ja piernicze nie wiedziałem, że na fundacje idzie tylko 10 zł ładnie doją ludzi

u2250y2014v3.gif

#88 Jurek_1989

Jurek_1989
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 02 sierpień 2013 - 08:48

Tak 10zł, przy 1000 startujących daje to 10 000zł, czyli tyle co nic przy takich pieniądzach jakie są w całym TdPA i TdP.

#89 Norgal

Norgal
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • Skądłódź

Napisano 02 sierpień 2013 - 11:05

Przecież Lang musi zarobić

#90 Jurek_1989

Jurek_1989
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 02 sierpień 2013 - 11:11

Niech zarabia na zawodowcach i całym TdP.

#91 graybruno

graybruno
  • Użytkownik
  • 54 postów
  • SkądAndrychów

Napisano 03 sierpień 2013 - 20:38

Widzę, że wyniki, tak jak w ubiegłym roku, podbudować mogły każdego ;)
Znowu czasy zmierzone od startu ostrego a dystans liczony od startu honorowego.

#92 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 sierpień 2013 - 23:18

Wszystko opisałem na blogu, mam nadzieję że coś się zmieni, bo na razie to organizacja leci na łeb, na szyję:
http://www.trzymajko...p-amatorow.html

• Malik i Wiljer lubią to

#93 Tornadotwister

Tornadotwister
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 04 sierpień 2013 - 08:20

Dokładnie czemu oni to tak liczą to nie mam pojęcia , chyba żeby nie pokazywać nigdzie faktycznego dystansu który wynosił trochę ponad 30 km w tym wypadku.... Ale ogólnie ja jestem zadowolony że pojechałem , wpisowe plus dojazd kosztowne ale zabawa w takim tłumie też ma swoje plusy:)

BodyiCoach Cycling Team, Follow me on Strava

#94 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 04 sierpień 2013 - 09:13

Ale ogólnie ja jestem zadowolony że pojechałem , wpisowe plus dojazd kosztowne ale zabawa w takim tłumie też ma swoje plusy:)

na masie krytycznej co miesiąc masz to samo, tyle, że za darmo
Nigdy nie brałem udziału w TdP, bo dla mnie to jest czysty wyzysk, pobieranie wpisowego w wysokości 120zł i nie oferowanie za to kompletnie nic jest śmieszne. Brak jakiejkolwiek organizacji sektorowej to drugi powód, przez który nie chcę tam startować. Brałem udział w Skandi Martonie w Krakowie gdzie było 1500 ludzi i wyglądało to tak, że przez pierwsze 40minut wyścigu przebijałem się przez ludzi, którzy nie wiedzą co to znaczy lewa czy prawa. Nie mam tego maratonu nikomu za złe, bo super, że kompletni amatorzy mogą sobie wystartować, a że to był mój pierwszy raz w Skadnii zająłem 7 sektor. Inna sprawa jest w TdT, bo tam nie mam jak zapewnić sobie sektoru, a stanie 1h w pełnym słońcu nie jest jakoś super komfortowe.

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#95 saren86

saren86
  • Użytkownik
  • 42 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 sierpień 2013 - 11:40

Najlepsze jest to, że we Włoszech TDPa kosztowało 15 Euro! Paranoja! No, ale przecież Włosi mniej zarabiają... 

#96 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 04 sierpień 2013 - 16:32

U nich jest teraz kryzys... :D

#97 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 04 sierpień 2013 - 16:33

U nich jest teraz kryzys... :D

#98 piotrfala

piotrfala
  • Użytkownik
  • 861 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 sierpień 2013 - 16:43

Pan Lang znalazł idealny sposób na to by zarobić sporo kasy i wydaje mi się że ta impreza nie jest skierowana do takich ludzi jak Wy. tylko dla kompletnych amatorów którzy na rower wychodzą od święta, tak jak skandia maraton. No i chętni do takiego startu będą zawsze i to nawet za większą kasę ;/

www.facebook.com/strato.bike

gallery_2798_164_47484.jpg

#99 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 04 sierpień 2013 - 17:26

Z tego co czytam, to nie muszę żałować, że mnie tam nie było. Ktoś tu pisał, że fajnie, że zamknięty ruch itd. W tym roku byłem po raz pierwszy na maratonie w Lesznie. Tam też jest zamknięty ruch. Też można się poczuć jak na właściwym wyścigu. Solidne dystanse 75/133 km. Na starcie czekałem może pół godziny, a mimo wszystko byłem dosyć z przodu. Opłata 40 zł i w dniu wyścigu 50 zł. W zestawie startowym skarpetki Daniello(!), baton Knoppersopodobny i żelik. Na mecie makaron z gulaszem, soczek półlitrowy i oczywiście medal z dyplomem.

Nie mam doświadczenia w takich imprezach i naprawdę trudno mi oceniać. Z Leszna wyniosłem jednak same pozytywne wrażenia, a jak się na to spojrzy w porównaniu z tym, co tu wypisujecie, to wnioski nasuwają się same...

#100 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 04 sierpień 2013 - 20:21

Ewelina Szybiak napisał/a:

do lol

Dlaczego wypisujesz takie głupoty???

Wstydzę się licencji? Przy zapisach podałam, że posiadam licencję. A co mnie obchodzi to, że organizatorzy mają bałagan w papierach. Po pierwsze w klasyfikacji kobiet amatorów nie tylko ja byłam z licencją.

Po dekoracji wszytko zostało wyjaśnione i sprostowane.

A Ty odwołaj to co napisałeś powyżej. Jeśli Cię ta spraw dalej nurtuje to skontaktuj się z organizatorem.

szczyt bezczelności "odwołaj haha "

A wszystko z tej strony 

http://naszosie.pl/2.../#comment-22913

Dodaj odpowiedź