Koledzy, jestem starym człowiekiem, kompletnym dzięciołem w technikach informatycznych. Mnie tego nie uczono. Proszę o kontakt na PW osobę, której przekażę do opublikowania istotne informacje nt, ATECH'a 438. Sprawa jest duuuużo bardziej prosta, niż by to wynikało z naszych(moich też) problemów z tym "komputerkiem". Przekażę całą moją wiedzę. Będę wdzięczny za pomoc, pomoc przede wszystkim Kolegom z forum. Ja już swoje problemy rozwiązałem i wiem, że się da :-)
licznik ATECH F438
Napisano 10 sierpień 2016 - 16:29
Niestety czujnik kadencji po półtora miesiąca znowu przestał działać. Nie pomaga już resetowanie i wymiana baterii. Resetowanie pomagało kilka razy na początku na 100-150 km. Sklep, który mi go sprzedał już się chce pozbyć problemu i każe mi wysłać do importera i na własny koszt. Pewnie w tym sezonie już nie doczekam sie na naprawę.
Napisano 24 lipiec 2017 - 21:17
Wznawiam temat, bo nie widziałem by wcześniej, któryś z użytkowników miał taki problem. Jak to jest z tym zliczaniem przewyższenia, bo mam wrażenie, że mi to jakoś dziwnie sumuje, czasem kończy mi się wynikiem ujemny, a czasem zerowym, a i może ktoś wie jak zresetować (dokładnie) to wskazanie, bo może w tym jest rzecz (instrukcja jakoś mi w tym nie pomogła)?
Napisano 24 lipiec 2017 - 21:19
To pokazywanie przewyższeń po prostu nie działa. Żeby jakiś licznik w miarę pokazywał potrzebny przynajmniej gps a najlepiej i barometr.
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Napisano 25 lipiec 2017 - 06:49
Licznik kalibruje się trzymając lewy przycisk przez 3 sek na funkcji Alti. Trzeba wpisać wysokość miejsca w którym się znajdujesz czyli najczęściej wysokość miejsca zamieszkania. Jak się nie zna trzeba poszukać na necie. Przewyższenie nie zawsze dokładnie się sumują, zależy od pogody( najczęściej zaniża o ok 10%). Jak ciśnienie atmosferyczne szybko się zmienia to wtedy jest gorzej. Przy w miare stabilnej pogodzie wysokość pokazuje z dokładnością do 1 m. Wiem bo porównywałem później z oficjalnymi danymi. Nachylenie terenu też jest w miarę dokładne ale pokazuje z lekkim opóźnieniem. Jak chcesz wiedzieć dokładnie to wrzucasz później na np. Strave. Używam od ponad roku i jestem zadowolony a biorąc pod uwagę jakość/cena nic lepszego się nie kupi. W zeszłym roku na promocji był po 128 pln.
Napisano 11 kwiecień 2020 - 16:26
Koledzy, jestem starym człowiekiem, kompletnym dzięciołem w technikach informatycznych. Mnie tego nie uczono. Proszę o kontakt na PW osobę, której przekażę do opublikowania istotne informacje nt, ATECH'a 438. Sprawa jest duuuużo bardziej prosta, niż by to wynikało z naszych(moich też) problemów z tym "komputerkiem". Przekażę całą moją wiedzę. Będę wdzięczny za pomoc, pomoc przede wszystkim Kolegom z forum. Ja już swoje problemy rozwiązałem i wiem, że się da :-)
masz jeszcze t a instrukcje do licznika Atech f438?