Skocz do zawartości

Zdjęcie

licznik ATECH F438

153 odpowiedzi w tym temacie

#101 Mikip

Mikip
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 czerwiec 2014 - 13:53

Wie ktoś może czy da się w jakiś sposób usunąć opcję "service"? Dzisiaj podczas długiej trasy przy ponad 100km wyskoczył service i usunęło mi przejechane kilometry...

#102 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 czerwiec 2014 - 14:16

Nie da się wyłączyć tej opcji, ale ona nic przecież nie usuwa.

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#103 Gosc_solid_crank_*

Gosc_solid_crank_*
  • Gość

Napisano 07 czerwiec 2014 - 16:13

Za długo przytrzymałeś lewy przycisk i ... sam sobie skasowałeś dystans. Jak Ci się ponownie pojawi ten "SERVICE" (nota bene ustaw go na max km, zdaje mi się, że 600), to w trakcie jazdy wystarczy kliknąć lewym przyciskiem i ten komunikat pojawi Ci się po następnych 600 km. BTW - ufam, że częściej sprawdzasz stan techniczny Twojego rumaka  ;-)

#104 Mikip

Mikip
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 czerwiec 2014 - 16:36

Mam na maxa ustawione ;) Jadę w grupie, dosyć szybkie tempo patrzę na puls i kadencje i nagle ten service klikam prawy przycisk znika a potem znowu się pojawia no to kliknąłem jeszcze raz i znowu wraca no to nacisnąłem lewy i przytrzymałem no i KM'y zniknęły :( 

Solid_crank - jasne, sprawdzam po każdym treningu ;)

#105 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 czerwiec 2014 - 17:05

nacisnąłem lewy i przytrzymałem no i KM'y zniknęły :(

Ano właśnie, a trzeba tylko raz kliknąć - wtedy przełącza na clock z tego co pamiętam, ale nic nie kasuje. 

Ragazza Ravennesa

#106 co-driver

co-driver
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądRościszów

Napisano 03 lipiec 2014 - 10:56

U mnie po półtora roku użytkowania pojawił się problemy z pulsometrem. Początkowo wariował, po wymianie baterii zaczął działać prawidłowo, a obecnie wiecznie pokazuje zero... Wiecie może czy da się temu jakoś zaradzić albo nabyć sam pasek? Wszystkie pozostałe dane pokazuje bez zarzutów.

#107 Ataman

Ataman
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 lipiec 2014 - 11:13

No to witaj w klubie :-D . Choć i tak miałeś szczęście, bo mi kontrola przegrzewania omegi padła już po paru jazdach.

Może ktos nam coś konstruktywnego poradzi...

#108 Bodzias94

Bodzias94
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 21 maj 2015 - 16:38

Ma ktoś może czujnik prędkości na tylnym widelcu? U mnie z tylnego widelca nie chce łapać prędkości a kadencje łapie ok.

#109 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maj 2015 - 17:24

Nie ma znaczenia czy tylny czy przedni, tylko odległość od magnesu i ewentualnie kąt ;)

Ragazza Ravennesa

#110 Bodzias94

Bodzias94
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 21 maj 2015 - 17:40

Ale chodzi o zasięg nadajnika, z tylnego widelca jest dalej, jak go przybliżę to łapie.

#111 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maj 2015 - 18:24

:blink: Szczerze mówiąc to bym się nie spodziewał, że może być problem z zasięgiem. Z ciekawości sprawdzę u siebie jak by to działało, jakbym oddalił się kawałek z licznikiem.

Ragazza Ravennesa

#112 Gosc_solid_crank_*

Gosc_solid_crank_*
  • Gość

Napisano 21 maj 2015 - 23:06

Nie pytam retorycznie, pytam bo nie wiem. Może ten sensor szybkości na tylnym kole pracować bez kolizji z pomiarem kadencji?  Ma ktoś przećwiczone, że jedno nie zakłóca drugiego? Będą oba blisko siebie. Jeżeli pracują na różnych "falach", to ok., nie muszą. Jak to tam będzie? ;-)

#113 hof

hof
  • Użytkownik
  • 82 postów
  • Skąddolnośląskie

Napisano 11 czerwiec 2015 - 18:55

Nie pytam retorycznie, pytam bo nie wiem. Może ten sensor szybkości na tylnym kole pracować bez kolizji z pomiarem kadencji?  Ma ktoś przećwiczone, że jedno nie zakłóca drugiego? Będą oba blisko siebie. Jeżeli pracują na różnych "falach", to ok., nie muszą. Jak to tam będzie? ;-)

Próbowałem montażu na tylnych widełkach i była lipa z transmisją. Może mam jakiś kijowy model.

Co się tyczy paska, to jeśli komuś zaczął podawać wartości z kosmosu i skakać z delta nawet 100 to warto posmarować opaskę żelem do usg lub innym nawilżającym:) Sprawdzone, praca mojego pulsometru powróciła do normy.

A pytanie natury estetycznej, da się zamontować w jakiejś niższej podstawce, są takowe dostępne? Może da się coś zaadoptować od innych producentów, bo obecna na mostku wygląda jak Wieża Babel. W obecnych czasach druku 3d, pewnie da się coś zdziałać.

#114 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Napisano 19 czerwiec 2015 - 18:26

Jakby kogoś interesowało, to będę miał niedługo na sprzedaż ten licznik wraz z zestawem na dwa rowery (dwa pulsometry nawet).

Oczywiście działa tak samo dobrze jak na początku, tylko zmieniam na mio cyclo.

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#115 Gosc_gargamel2013_*

Gosc_gargamel2013_*
  • Gość

Napisano 22 czerwiec 2015 - 22:21

Jakby kogoś interesowało, to będę miał niedługo na sprzedaż ten licznik wraz z zestawem na dwa rowery (dwa pulsometry nawet).

Oczywiście działa tak samo dobrze jak na początku, tylko zmieniam na mio cyclo.

Słuchaj ja bym się pisał. priv.

#116 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów

Napisano 24 czerwiec 2015 - 22:47

e940bcf930.JPG

Ktoś się orientuje ile można dostać za taki zestaw?

#117 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 czerwiec 2015 - 08:44

@elcidx, jak widzę jak wariuje mój Atech i jego czujniki po jakimś czasie używania, to stwierdzam, że używany produkt Atecha nie jest wiele warty :( Tylko i wyłącznie nówka - z gwarancją, bo prawdopodobieństwo, że coś się schrzani jest duuuże :/

Ragazza Ravennesa

#118 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów

Napisano 25 czerwiec 2015 - 09:23

Ja mam ten od dwóch lat i żadnych problemów. 
Jak masz słabe baterie to potrafi dziwnie działać.

#119 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 czerwiec 2015 - 09:47

To nie jest kwestia baterii tylko kapryśny sprzęt. Ja bym nie kupił używanego Atecha, bo w każdej chwili może mu coś odbić. Zresztą nowego też już teraz bym nie kupił. Ale coś za coś - cenowo jest nie do przebicia, ale to się odbija na jakości.

Ragazza Ravennesa

#120 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów

Napisano 25 czerwiec 2015 - 10:04

Widocznie każdy ma inne przejścia, ja nie miałem z nim żadnego problemu przez ten czas.

Dodaj odpowiedź