To może być pierwszy i kluczowy powód dla jej wyboru, prawda?
Cannondale Caad 5
Started By
radomir82
, 25 cze 2013 22:49
30 odpowiedzi w tym temacie
Gosc_tobo_*
Napisano 28 czerwiec 2013 - 22:16
I lżejsza od pozostałych.
Napisano 28 czerwiec 2013 - 22:32
Nie no bez jaj, technologicznie to jest przepasc. XG robi wrazenie!nie wyglada tez lepiej
Kasety OG i XG to monobloki (prawie). OG 2 najmniejsze koronki sa luzne, XG 8 jest wykonanych z jednego kawalka metalu, 2 najwieksze alu sa znitowane z reszta.
Alu bebenki kochaja takie rozwiazania.
Napisano 28 czerwiec 2013 - 22:41
Główny powód to chęć posiadania homogenicznego napędu, będzie prawie kompletny Red, przerzutka przednia będzie musiała jeszcze poczekać bo chwilowo nie mam odpowiedniej obejmy do chain spotter-a.
Gosc_tobo_*
Napisano 28 czerwiec 2013 - 22:41
Moim zdaniem widzisz nie to co powinieneś 
Zwróciłeś uwagę na kasetę Red. Zrozumiałbym brak zasadności posiadania takiej kasety jeśli rower zbudowany byłby na grupie Siemano 2300, z resztą osprzętu na tym samym poziomie. Kaseta jednak wkomponuje się w resztę zamontowanej tam grupy Red.
Jeśli potrafisz to podaj zasadność użytkowania innych komponentów tej grupy w stosunku do "niższych" tego producenta.
Ja żadnego zdroworozsądkowego powodu nie widzę.
Ja jeśli miałbym brać kasetę Red zrobiłbym to z jednego powodu - bo jest ładna
Zwróciłeś uwagę na kasetę Red. Zrozumiałbym brak zasadności posiadania takiej kasety jeśli rower zbudowany byłby na grupie Siemano 2300, z resztą osprzętu na tym samym poziomie. Kaseta jednak wkomponuje się w resztę zamontowanej tam grupy Red.
Jeśli potrafisz to podaj zasadność użytkowania innych komponentów tej grupy w stosunku do "niższych" tego producenta.
Ja jeśli miałbym brać kasetę Red zrobiłbym to z jednego powodu - bo jest ładna
Napisano 28 czerwiec 2013 - 23:18
Ja juz kasety srama nie kupię , odkrecała mi sie na ksyriumacb do tego po jakims czasie zlapała luz na bębenku, wiem ze to pewnie pojedynczy przypadek .
Shimano chodzi i nic jej nie przeszkadza .
Dodam jeszcze ze red mniej wytrzymal km .
Zreszta temat jest o rowerze kolegi wiec dajmy spokój .
Shimano chodzi i nic jej nie przeszkadza .
Dodam jeszcze ze red mniej wytrzymal km .
Zreszta temat jest o rowerze kolegi wiec dajmy spokój .
Napisano 08 lipiec 2013 - 12:47
No i elegancko. Ale jeśli miałbym się czepić (już tak czysto purystycznie vide Velominati rules) - usuń nakrętkę z przedniego wentyla.
Kilometrów i gładkiego asfaltu!
Kilometrów i gładkiego asfaltu!
Napisano 08 lipiec 2013 - 14:00
Na tylnym też jest, to testówka także jest jak jest :-)
Napisano 08 lipiec 2013 - 19:52
Jeszcze nie, Synapse 2014 jeszcze nie ma w sprzedaży. Aczkolwiek na przyszły sezon będzie zmiana :-)