Dalekie i długie wyprawy rowerowe !!!
Gosc_Jareq_*
Napisano 23 marzec 2009 - 01:13
Napisano 23 marzec 2009 - 17:58
brak możliwości założenia bagażnika,częstotliwość kapci jest bardzo duża a i stabilność z sakwami pozostawia dużo do życzenia.Najlepiej jakiegoś trekinga albo górala a to tak w skrócie
Napisano 23 marzec 2009 - 19:33
Kilka batoników, parę litrów picia (plecak z bukłakiem) i pewnie i tak w drodze trzeba będzie uzupełnić, dętka i takie tam i myślę, że bez problemu z małym plecakiem.
Gosc_Jareq_*
Napisano 23 marzec 2009 - 19:49
Długa trasa na szosie z plecakiem? Życzę powodzenia...
A co ?? próbowałeś ???
Kilka batoników, parę litrów picia (plecak z bukłakiem) i pewnie i tak w drodze trzeba będzie uzupełnić, dętka i takie tam i myślę, że bez problemu z małym plecakiem.
Dokładnie takie coś
Napisano 23 marzec 2009 - 20:51
Te 100 kilkadziesiąt to rzeczywiście można tylko na torbie podsiodłowej i bidonie/bidonach. Sam tak robię, ale jednak te 400km to cały dzień jazdy, od świtu do nocy więc jedzenia trzeba sporo więcej zabrać.
Napisano 23 marzec 2009 - 21:42
Nie mam na koncie zbyt wielu dalekich wypraw, ale ten sposób jest dobry. Krótki odpoczynek mniej więcej po określonej ilości km, połączony za zakupami i zjedzeniem czegoś lekkiego. Ułatwia sprawę...Robisz 10 minutowy odpoczytek co 100km obkupujesz się na następne 100 i tyle.Tak robi mój znajomy.
Napisano 23 marzec 2009 - 22:21
Co do montażu bagażnika w szosie jest to możliwe,
Nie no,ja nie napisałem że to nie możliwe ale że trzeba kombinować.Do swojej kupiłem takie dwie blaszki które z godnie z przeznaczeniem są do montowania dynama ;-) ;-)
Ale Ty kolego chcesz na kilka dni sie spakować w plecak i wieź go na plecach,dobrze zrozumiałem :roll: :roll: :?: :?:
Napisano 23 marzec 2009 - 22:49
ps. Wybaczcie za błędy nie mam czym skorygowac w tej chwili.
Napisano 23 marzec 2009 - 23:30
Długa trasa na szosie z plecakiem? Życzę powodzenia...
A co ?? próbowałeś ???
Tak, dziennie ok 150 km, 3 dni męki. Na szosówce plecak się po prostu nie sprawdza. Poza tym to nie są rowery turystyczne, najlepiej jest podróżować na trekkingach/mieszczuchach. Ja bym się tego trzymał...
Napisano 23 marzec 2009 - 23:58
Gosc_Qba_*
Napisano 24 marzec 2009 - 00:32
Z mojej strony moge potwierdzić to co mówili poprzednicy; w zeszłym roku zrobiłem sobie wycieczkę 4oo km- 2 dni po 2oo km. Miałem ze sobą plecak i to jeszcze nie rowerowy tylko taki "zwykły". Po nie w czasie okazało się, że to była jedna z największych głupot w życiu. Już po 5o km zaczynały dokuczać bóle pleców. Później było już tylko gorzej. Im bliżej celu tym bardziej myślałem, że zaraz zwariuję z bólu.
Od tamtej pory nauczka: nigdy więcej plecaka na szosę.
Nie wiem co prawda jak sprawa się ma z plecakami typowo rowerowymi gdyż takowego nie posiadam, natomiast takie normalne plecaki w 1oo% odradzam.
Pozdro!