Rower Weroniki - ZZR Universal
Napisano 22 lipiec 2013 - 21:12
Tutaj już po rozkręceniu:
Więcej zdjęć na stronie www.klasycznie.pl
Napisano 24 sierpień 2013 - 09:38
Napisano 06 wrzesień 2013 - 09:07
Lakier z palety VW: limonkowy LH6R i złamany biały LB9A
Na widelcu wykonałem szparunki. Wyszły całkiem nieźle.
Więcej zdjęć na stronie www.klasycznie.pl
Napisano 07 wrzesień 2013 - 19:28
Szparunki wykonałem przy użyciu taśmy lakierniczej o szerokości 3mm. Dzięki tak małej szerokości można spokojnie kręcić łuki i wykonać nawet bardzo skomplikowane projekty. Po odpowiednim zamaskowaniu malowałem natryskowo. Taśmę zerwałem jakieś 15 - 20 minut po lakierowaniu.
Co masz na myśli
... Szkoda, że nie odtwarzasz oryginalnego malowania i kalkomanii.
Zaznaczam, że na zdjęciu nie widać wszystkiego.
W malowaniu jest kilka odstępstw, m.in. sam kolor, pominięcie białej główki oraz wielkość napisu Universal.
Będzie dobrze
Napisano 07 wrzesień 2013 - 23:34
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź na moje pytanie. Jak odtwarzasz napis Universal? Ja bardzo podobny napis odtworzyłem odrysowując go twardym ołówkiem na kalce technicznej dokładnie przyklejonej do ramy roweru, potem pozostaje "tylko" kwestia poprawienia odrysowanego napisu przy pomocy linijki i krzywików oraz przeniesienia go do formatu cyfrowego. Z kolei inne logo odtworzyłem dosłownie od zera przy użyciu GIMP-a, suwmiarki, kątomierza i metra krawieckiego, i było wbrew pozorom łatwiej niż z kalki....
Napisano 08 wrzesień 2013 - 09:06
Napis przygotowałem od razu w programie do grafiki wektorowej wykorzystując jako wzór wcześniej wykonane zdjęcie. Następnie zamówiłem naklejki wycięte ploterem, które posłużyły jako szablony do lakierowania.
Zostały mi jeszcze takie 2 zestawy, gdybyś potrzebował to daj znać http://allegro.pl/zz...3532819142.html
Rama w całej okazałości: