TO tylko jedna opinia z wielu ,,gdy macam te obręcze ,,nic nie wskazuje na to ,że nie mają tej sztywności ,,nawet przeciwnie ,,,przed zaplotem byłem pod wrażeniem ,że są takie sztywne przy tej masie,,,,,ale już za chwilke będę mógł doświadczyć ich podczas jazdy ,,to co piszą o sztywności to trochę jakaś przesada, może trochę prawda ,, bo być może koła chodziły im przy zbyt słabo naprężonych-naciągniętych szprychach ,,ja zawsze podkrecam szprych prawie na maxa ,,wtedy sztywność jest nieporównywalnie większa ,,poza tym w czasie wywrotki ma to również bardzo duże znaczenie ,,u mnie szprychy po naciągnięciu grają bardzo wysokimi tonami gdy w nie pstrykne ,,,i wszystkie oczywiście bardzo podobnie ,ludzie kupują czy składaja lekkie koła a oczekują niewiadomo jakiej sztywności czy wytrzymałości ,,a wiadomo od dawna że jedno z drugim w parze nie idzie ,,albo niska waga albo duża sztywność z większą wagą ,,,,pozdro,,JAREK..
:mrgreen:
------------------------------------------------------------------------------------------------
właśnie poskładałem koła ,,waga dokładnie 1200g. więc wynik przyzwoity,,,- na mosiężnych nyplach !!!!!!!
cena to 550zł piasty+125zł szprychy + 340 obręcze=1015zł ,..JAREK.