Wybór kół
Napisano 17 listopad 2009 - 17:08
Z fabrycznymi same kłopoty: części tylko od kompletu, serwisy, które najczęściej nie uznają reklamacji, odsyłanie, odpisywanie - to nie dla mnie.
paweł_51, a który rocznik tych Aksiumów kupiłeś ? Może te nowsze, lżejsze ? To by potwierdzało, że to odchudzenie popsuło wyrób.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Gosc_paweł_51_*
Napisano 17 listopad 2009 - 17:24
I dlatego jestem zwolennikiem składania kół do jazdy na co dzień. Pęknie szprycha - wymienią w każdym serwisie, uszkodzę obręcz - kupię następną.
Z fabrycznymi same kłopoty: części tylko od kompletu, serwisy, które najczęściej nie uznają reklamacji, odsyłanie, odpisywanie - to nie dla mnie.
paweł_51, a który rocznik tych Aksiumów kupiłeś ? Może te nowsze, lżejsze ? To by potwierdzało, że to odchudzenie popsuło wyrób.
tak ,te nowsze z prostymi szprychami , a najlepsze jest to że wyskoczyła szprycha z lewej strony tylnego koła , gdyby pękła od strony kasety to bym się nie dziwił , tak na marginesie może ma ktoś piastę na zbyciu , z reguły szprychy wyrywało z obręczy
Gosc_Bullet_*
Napisano 18 listopad 2009 - 11:10
Myślałem o obręczach Rigidy ( chrina ) ale słyszałem, że Rigida to tez nie najlepszy wybór. No więc na czym składać - koło nie musi być najlżejsze, ma być trwałe. Te piasty Novatec ( ? )
Z góry przepraszam jeżeli ta kwestia była poruszana.
Gosc_Bullet_*
Napisano 18 listopad 2009 - 11:17
Dzieki za posta. Pomyslę, chyba będę coś składał.
Gosc_paweł_51_*
Napisano 18 listopad 2009 - 11:36
kugel
zadzwoń pod ten numer 601 786 855
do tych obręczy piasty miche primato , plus szprychy
jak się potargujesz to zrobią ci za 550zeta na gotowo ,
Napisano 18 listopad 2009 - 11:42
Alexrims ACE-18 32H, piasty Joytech, tyl na wolnobieg, szprychy Sapim 2.0.
300 zl.
Napisano 18 listopad 2009 - 14:41
Tak się składa, że piasty także Miche Primato Sintesi (bębenek Campy), szprychy mam DT 2mm, zaplecione na 3 krzyże.
Polecam ten zestaw.
Latem wybuchła mi dętka i hamowałem na obręczy z 30km/h. Myślałem, że obręcz do wyrzucenia, a dostała tylko bicia 0,5mm - w serwisie nie chcieli się brać za centrowanie - podobno za małe (ale na moją prośbę go zlikwidowali

Napisano 18 listopad 2009 - 15:35
MAVIC AKSIUM to totalna porażka , kupiłem takie koła rok temu , w tym roku pękło część główki szprychy tak nieszczęśliwie ze szprycha wysuwając się z piasty uszkodziła korpus piasty . Koła odesłałem do sklepu , okazało się że koła są sprowadzane z Francji i francuscy serwisanci stwierdzili że koło jest uderzone bo obręcz jest krzywa , to ja się pytam jak ma wyglądać kolo zaplecione na 20 szprych w którym nagle podczas jazdy pęka jedna ze szprych , to jakaś paranoja , ostrzegam zastanówcie zanim kupicie to g....
Przykre. Generalnie jednak, jako konsumenta, nie obchodzi Cię zdanie "specjalistów z Francji". Odpowiedzialnym przed Tobą jest sprzedawca. Warto skontaktować się w takich wypadkach z Federacją Konsumenta, gdzie doradzą, co i jak.
Gosc_paweł_51_*
Napisano 18 listopad 2009 - 17:29
MAVIC AKSIUM to totalna porażka , kupiłem takie koła rok temu , w tym roku pękło część główki szprychy tak nieszczęśliwie ze szprycha wysuwając się z piasty uszkodziła korpus piasty . Koła odesłałem do sklepu , okazało się że koła są sprowadzane z Francji i francuscy serwisanci stwierdzili że koło jest uderzone bo obręcz jest krzywa , to ja się pytam jak ma wyglądać kolo zaplecione na 20 szprych w którym nagle podczas jazdy pęka jedna ze szprych , to jakaś paranoja , ostrzegam zastanówcie zanim kupicie to g....
Przykre. Generalnie jednak, jako konsumenta, nie obchodzi Cię zdanie "specjalistów z Francji". Odpowiedzialnym przed Tobą jest sprzedawca. Warto skontaktować się w takich wypadkach z Federacją Konsumenta, gdzie doradzą, co i jak.
mam podejrzenia że te koła przeleżały 2 tygodnie w sklepie a Francję widziały tak jak świnia niebo , ale na temat sklepu napiszę w osobnym temacie , jeszcze czekam na koła
przedstawicielem MAVICA na Polskę jest HARFA a nie sklep z ..... ale o tem potem
Napisano 18 listopad 2009 - 18:02
Coś mi się wydaje, że to może być prawda. Jak dobrze pamiętam, to na kółkach MAVICA (SpeedCity), które oglądałem w sklepie było Made in Romania.mam podejrzenia że te koła przeleżały 2 tygodnie w sklepie a Francję widziały tak jak świnia niebo
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Gosc_Dominik_*
Napisano 18 listopad 2009 - 18:42

Gosc_Bullet_*
Napisano 18 listopad 2009 - 20:00
Napisano 18 listopad 2009 - 20:50
Gosc_paweł_51_*
Napisano 18 listopad 2009 - 22:18
niestety jest kilku palantów którzy robią wszystko żeby zohydzić zakupy w sklepach internetowych
Gosc_vmax_*
Napisano 18 listopad 2009 - 22:36
Napisano 18 listopad 2009 - 23:13
Jeśli nie to to mozę być polecane wyżej Ambrosio lub Mach 1.Wszystko na szprychach 2mm i bedzię git.
to nie jest nagonka na mavica ale man super zdjecie http://3.bp.blogspot.....s+failure.bmp
to są koła w systemie R-SYS (karbonowe szprychy rurki). Nie porównywałbym ich do zwykłych kół mavica bo to zupelnie inna bajka.
Napisano 19 listopad 2009 - 07:49
Gosc_vmax_*
Napisano 19 listopad 2009 - 08:08
Napisano 19 listopad 2009 - 11:01
Co na pewno nie robi dobrej reklamy firmie Mavic. Od ładnych paru lat jest to równia pochyła w dół. Moze niezbyt stroma ale jednak.dokładnie r sys , nie ma tu żadnego porownania !
Napisano 19 listopad 2009 - 17:26