Widze ze szata graficzna forum sie zmienila i tak mi to logo stare nie pasowalo wiec skrobnolem cos na szybko. Dupy nie urywa, ale wg mnie troche nowoczesniej wyglada. Zreszta nie sie inni wypowiedza
Napisano 06 sierpień 2013 - 13:50
nooo , dobry motyw zeby zmienic to logo , bo skoro szata nowa to logo co ? stare ? A to co kolega zapodal wyzej juz nawet ladne
Napisano 06 sierpień 2013 - 15:17
Nowe logo bez wątpienia ładne, ale struś jednak ma swój urok Nie chciałbym wybrzydzać, ale może dałoby radę skrobnąć coś nawiązującego do tradycji forum?
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 06 sierpień 2013 - 15:36
Zmień kolarza na strusia i będzie gitara. Stare logo było trochę z dupy, jakiś napis jakiś rower jakiś struś, żadnego składu i ładu i zbyt wiele elementów na nim było. Strusia można by jeszcze uprościć, tak żeby powstało logo dość proste, ale jednoznacznie wskazujące na forum (coby można na ploterze wyciąć i nakleić na rower, samochód, samochód sąsiada, teściową)
tomwis, dnia 06 Sie 2013 - 12:40, napisał:
Widze ze szata graficzna forum sie zmienila i tak mi to logo stare nie pasowalo wiec skrobnolem cos na szybko. Dupy nie urywa, ale wg mnie troche nowoczesniej wyglada. Zreszta nie sie inni wypowiedza
Napisano 06 sierpień 2013 - 19:31
Trochę te litery przekombinowane, ale pomysł z umieszczeniem strusia zajedwabisty, imho - rower zbędny. BTW nie każdemu musi odpowiadać, aż tak dziecinna forma logo.
Proponowałbym małą symbiozę pomysłów, do napisu tomwis'a dać strusia .bast'ia:n tak żeby jego nogi były zamiast pierszego "O" w wyrazie szosowe.
Będzie struś, będzie czysto i czytelnie.
Napisano 06 sierpień 2013 - 20:55
Nie chce jakoś strasznie faworyzować mojego pomysłu ale u tomwisa czcionka jest bardzo prosta, to nie błąd ale przy okazji nie jest jakaś okazała. Jest dużo czcionek o prostym kroju, które mają to coś.
W moim logo, możliwe, że inny dobór kolorów napisu spowodowałby spokojniejszy odbiór, czy dziecinne, skoro chcieliście strusia to samo to nadaje pewien nastrój.
Rowerek wrzuciłem (taki jak obecnie) ze względu podkreślenia jednak tematyki forum. Wg mnie obecne logo jest sto razy bardziej skomplikowane od mojego.
Ale czekamy na kolejne opinie.
Napisano 06 sierpień 2013 - 21:59
Napisano 06 sierpień 2013 - 23:56
A mi się logo bastiana podoba! Struś jest przedni, dymek spod kół fajny, tylko pierwsze F jest jakiegoś dupowatego koloru i odstaje od reszty. No i brak s, ale zauważyłem to dopiero po chwili i nie wiem, czy jest to wielki minus, bo i tak każdy przeczyta szosowe, a nie szoowe. Tak pracują nasze oczy i mózg.
Rónie dorze mógłym napiać ten komntarz w ten spoób a i tak bycie go zrozmieli!
Napisano 07 sierpień 2013 - 06:24
O, forumowy struś po małym face liftingu Pomysł przedni!
Jak dla mnie typografia troszkę przekombinowana (rozumiem Twoje argumenty, @.bast'ia:n, jednak osobiście wolę proste kroje - tak już mam), za to wkomponowanie liter w koła roweru i nogi strusia - super
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 07 sierpień 2013 - 08:30
z kolorkami można jeszcze się pobawić, zrobiłem to szybko aby pokazać Wam pomysł. Literki "s" nie ma bo zamist tego jest rower, po pierwsze rower jest lepiej widoczny a po drugie każdy odruchowo czyta w tym miejscu "s", ramę rowerka można traktowac jako tą literę, boję się, że dorabiając korbę, może być to nieczytelne
Wrzucę dziś kilka odmian mojego pomysłu, spróbuję też dać inną czcionkę, choć, będę ją delikatnie bronił bo wydaje mi się, że łączy się ze strusiem idealnie, rozumiem kwestie gustów.
sprawdzałem inne czcionki, i do tego strusia ta pasuje idealnie, kolory też są ok - także zbieram teraz zwolenników mojego pomysłu
Użytkownik .bast'ia:n edytował ten post 07 sierpień 2013 - 14:57