spd , spd-r , spd-sl czy może look ?
Started By
Darek80
, 24 sie 2006 21:36
1720 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 listopad 2007 - 23:22
Shimano ma bardzo dobre lożyska z pedałach. Nie wiem czy we wszytkich takie same, ale większość jest zbudowana tak, że wykręca się alu/plastykową nakrętkę specjalnym kluczem, z którą wychodzi cała oś z łożyskiem. Na ośi znajduje się stalowa tuleja, która jest wciskana w korpus pedału. Między osią a tą tuleją są malutkie kuleczki stalowe. Oś zakończona jest gwintem, a całe łożysko zamknięte dwie ma nakrętkami.
Banalnie proste a niezniszczalne i bezobsługowe. 5 lat jeżdzę na najtańszych PD A515 i tocza się pięknie, a jeszcze do nich nie zaglądałem.
Banalnie proste a niezniszczalne i bezobsługowe. 5 lat jeżdzę na najtańszych PD A515 i tocza się pięknie, a jeszcze do nich nie zaglądałem.
#47 Gosc_dablo1_*
Napisano 13 listopad 2007 - 15:56
ja też mam zamiar kupić jakieś pedałka zastanawiam się na shimano DA, time RXS no i look KEO SPRINT niewiem na które się zdecydować wyczytałem na forum że shimano to dobre pedzie i mocne mają bloki inni zachwalają looki a inni taimy :roll: więc krótko z tych trzech pedałków które ze swoją wiedzą byście wybrali
Napisano 13 listopad 2007 - 19:55
Różnica w cenie 100% między r540 a ultegra :-?Koszt Ultegry jest na tyle niewielki, że chyba nie warto sobie zawracać głowę 105. Nowe Ultegry są bardzo ładne, ale mimo wszystko wole nawet Time'y RXE.
r540 - za minus uważam te plastikowe części które wycierają się pod blokiemi. Moje bloki z luzem są jeszcze w dobrym stanie mino 2 sezonów :shock:
Napisano 13 styczeń 2008 - 20:15
To są progi od Speedplaya serii Frog. A przynajmnie ja kompatybilne z tymi pedałami. Jak kupisz pedały do nich to możesz jeździć ale cena... hmmmm. No i z butami nie ma problemu bo przykręca się do spd
Daj sobie spokój bo tu nie o buty chodzi tylko ktoś pewnie nie może znaleźć pedałów do nich. Buty do tych bloków to zwykłe spd-kompatybilne czyli prawie każde (spdr na przykład)
Pozdro.
Daj sobie spokój bo tu nie o buty chodzi tylko ktoś pewnie nie może znaleźć pedałów do nich. Buty do tych bloków to zwykłe spd-kompatybilne czyli prawie każde (spdr na przykład)
Pozdro.