Jump to content

Photo

Dobre rękawiczki szosowe

195 replies to this topic

#141 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2,254 posts
  • Skądkrakow

Posted 06 May 2014 - 21:24

No to np Kellys poweron. Dałem 35z . Wg mnie b. dobre.  pozdr

#142 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 08 May 2014 - 08:34

Rękawiczki dotarły, to jest to o co mi chodziło, leżą idealnie, a jak z trwałością to zobaczymy.

Cena, zwłaszcza detaliczna sugerowana, to jednak zdzierstwo straszne jak za taki produkt...

Kellys poweron - na oficjalnej stronie producenta takiego produktu nie ma:

Z opisów wynika, że chyba wszystkie są do MTB, no może model INSTINCT by jakoś podchodził pod szosę...

Ok, rękawiczki przetestowane leżą fajnie na dłoniach, dobrze się je wkłada i ściąga, jedynie lekko wkurza mnie szew na skórce (spód), choć tylko na początku, teraz tego nawet nie czuję. No ale dalej się zastanawiam kto to wyceniał i na jakiej podstawie... Czemu tego typu rękawiczek nie robi się więcej, tylko kombinują z jakimiś wkładkami żelowymi, czy innymi udziwnieniami.

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#143 GoscNiedzielny

GoscNiedzielny
  • Użytkownik
  • 563 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 May 2014 - 18:46

Prozor nie ma co narzekać na cenę tylko trzeba się cieszyć, że nie wycenili ich na wzór Prologo CPC ;-)

Te to dopiero mają z dupy cenę :-?

#144 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 16 May 2014 - 09:02

Do mnie dotarły rękawiczki z Chin (z kolejnym kompletem ciuchów). Dokładnie takie: http://www.aliexpres...1685564655.html

Parę słów ode mnie jakby ktoś kiedyś się zastanawiał. Wykonanie rewelacja. Żadnych wystających nitek itp. Delikatny rzep i co najważniejsze dla mnie, jest od spodu. Żywe kolory. Idealnie leżą na dłoniach. Spód wygląda na bardzo dobrze wykonany, to samo trzeba napisać o wstawkach żelowych. Zobaczymy w praktyce. 

#145 adams99

adams99
  • Użytkownik
  • 70 posts
  • SkądSzczecin

Posted 16 May 2014 - 10:55

Właśnie je wczoraj oglądałem ;) Co do ciuchów mam 2 komplety i warte swojej niskiej ceny (pampers mógłby by być lepszy ale nie ma co wymagać od kompletu za około 120zł).

#146 adams99

adams99
  • Użytkownik
  • 70 posts
  • SkądSzczecin

Posted 12 June 2014 - 22:22

Do mnie dotarły rękawiczki z Chin (z kolejnym kompletem ciuchów). Dokładnie takie: http://www.aliexpres...1685564655.html

Parę słów ode mnie jakby ktoś kiedyś się zastanawiał. Wykonanie rewelacja. Żadnych wystających nitek itp. Delikatny rzep i co najważniejsze dla mnie, jest od spodu. Żywe kolory. Idealnie leżą na dłoniach. Spód wygląda na bardzo dobrze wykonany, to samo trzeba napisać o wstawkach żelowych. Zobaczymy w praktyce. 

I jak wychodzą w praktyce?

#147 GoscNiedzielny

GoscNiedzielny
  • Użytkownik
  • 563 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 June 2014 - 16:00

Jakiś czas temu kupiłem GiRO ZERO. Cena podobna do Speca SL Comp, ale Giro są w pełni płaskie, tzn wewnętrzna część nie ma żadnych dodatkowych żelo wstawek, a do tego całość wnętrza wykończona jest z mega cienkiej i miękkiej prawdziwej skóry.

Mają więcej ażurowych miejsc (między palcami i kwadraty na zewnętrznej części dłoni) dla lepszej wentylacji niż Spec.

Nie podoba mi się tylko to że uchwyty do ściągania sa na zewnątrz palców zamiast wewnątrz.
Ponieważ oba modele są super, to w pojedynku Spec vs Giro zasądziłbym remis, z niewielkim wskazaniem na Giro za lepsza wentylację i prawdziwą skórę.

#148 adams99

adams99
  • Użytkownik
  • 70 posts
  • SkądSzczecin

Posted 16 June 2014 - 17:20

A jak z drętwieniem rąk, pojawia się ta przypadłość?

#149 Gosc_SphunaR_*

Gosc_SphunaR_*
  • Gość

Posted 16 June 2014 - 17:27

A co powiecie o takich lub takich?
Warto w tej cenie? Czy znajdzie się coś ciekawszego?

#150 GoscNiedzielny

GoscNiedzielny
  • Użytkownik
  • 563 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 June 2014 - 22:27

A jak z drętwieniem rąk, pojawia się ta przypadłość?

mi ręcę nie drętwieją ani w jednych ani w drugich ani bez ;-)

#151 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 18 June 2014 - 12:52

Jakiś czas temu kupiłem GiRO ZERO. Cena podobna do Speca SL Comp, ale Giro są w pełni płaskie, tzn wewnętrzna część nie ma żadnych dodatkowych żelo wstawek, a do tego całość wnętrza wykończona jest z mega cienkiej i miękkiej prawdziwej skóry.

Mają więcej ażurowych miejsc (między palcami i kwadraty na zewnętrznej części dłoni) dla lepszej wentylacji niż Spec.

Nie podoba mi się tylko to że uchwyty do ściągania sa na zewnątrz palców zamiast wewnątrz.
Ponieważ oba modele są super, to w pojedynku Spec vs Giro zasądziłbym remis, z niewielkim wskazaniem na Giro za lepsza wentylację i prawdziwą skórę.

Niestety, mam odmienne zdanie - moje Zero ześcierwiły się cholernie szybko. Te ażurowe, kwadratowe wstawki są już dziurawe (ażurki się oderwały od reszty rękawiczek), skórka jest może i miękka, krój skórki i szycie chyba lepsze od speca, ale niestety tylko do pierwszego (pierwszych? już nie pamiętam do których) prania, z każdym kolejnym skórka robi się coraz gorsza. Porównując wytrzymałość na pranie, Spec wychodzi zdecydowanie lepiej, nic się nie kurczy, twardnieje itd. Zero odradzam, niestety.

Drętwienie? Na pewno nie od tych rękawiczek ;-)

#152 GoscNiedzielny

GoscNiedzielny
  • Użytkownik
  • 563 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 June 2014 - 08:34

Oderwały się? Dziwne...
Wszystko jest poprzyszywane itp.
Póki co ich nie prałem, ale jak się rozlecą to kupię nowe-inne, bo nie sztuką jest królika złapać, sztuką jest go gonić ;-)

#153 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 19 June 2014 - 17:14

Nie, akurat ta siatka na wierzchu dłoni jest klejona, a nie zszywana - odkleiła się od strony zewnętrznej (mały palec), praktycznie na całej długości. Jeśli chodzi o skórkę spodniej części rękawic, to w najgorszym stanie jest środkowa część. Wypierz, zdziwisz się - aczkolwiek przyznam, że zgodnie z metką Giro Zero należy prać ręcznie, a nie tak jak ja piorę w pralce choć w zimnej wodzie (30* - program szybki, 15 minut). Rękawiczki Speca mają na metce dopuszczenie do prania właśnie w takim programie (piktogram wanienki z jedną kropką), co jest dla mnie podstawą - po treningu po prostu wrzucam do bębna pralki wszystko co mam na sobie (odpinając jednynie elektronikę ;-)) i uruchamiam program prania szybkiego. Bawienie się w pranie ręczne rękawiczek nie bardzo mi się uśmiecha.

No i akurat w przypadku doboru ubrań, rękawiczek, butów itp. sztuką właśnie jest znalezienie modelu odpowiedniego dla danej osoby, a nie ciągła zmiana w celu zmiany ;-).

#154 GoscNiedzielny

GoscNiedzielny
  • Użytkownik
  • 563 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 June 2014 - 19:27

Obejrzałem całe rękawiczki i każdy jeden nawet najmniejszy element jest przyszyty. Nie ma nic przyklejonego oprócz logo.

A co do doboru, to nawet gdy masz coś super, to nigdy nie wiesz czy inny produkt nie będzie lepszy ;-)
Ja w każdym razie lubię zmieniać i próbować.

#155 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 20 June 2014 - 08:14

Ta siatka na wierzchu jest przyklejona od wewnętrznej strony - sprawdź dobrze, żadnych szwów tam nie ma. Jak nie zapomnę, to w domu zrobię zdjęcia i tu wrzucę, żeby pokazać jak teraz wyglądają.

#156 GoscNiedzielny

GoscNiedzielny
  • Użytkownik
  • 563 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 June 2014 - 10:42

Ta siatka na wierzchu jest przyklejona od wewnętrznej strony - sprawdź dobrze, żadnych szwów tam nie ma.

właśnie to sprawdzałem i każda z tych siatek jest dookoła obszyta stąd moje ździwienie, że coś tam się może odkleić. Może wynika to z tego, że Ty masz/miałeś model starszy, w którym to odłaziło, a w nowszym to poprawili i zamiast kleju zrobili szwy?

#157 del_piterro

del_piterro
  • Użytkownik
  • 9 posts
  • SkądKraków/Skarżysko

Posted 22 June 2014 - 09:13

Właśnie zamówiłem te rękawiczki http://www.decathlon...id_8277994.html Gdyby ktoś był zainteresowany, to są jeszcze prawie wszystkie rozmiary a decathlon ma teraz darmową wysyłkę. Moim zdaniem wyglądają całkiem fajnie, są typowo szosowe, no i cena...  :-)

#158 drm

drm
  • Użytkownik
  • 359 posts

Posted 22 June 2014 - 09:21

Jeżeli cena wyjściowa była faktycznie taka jak piszą to duża obniżka.

Dla mnie jednak białe są niepraktyczne i mimo ceny bym nie kupił.

#159 adams99

adams99
  • Użytkownik
  • 70 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 June 2014 - 09:38

Cena wyjściowa chyba z kosmosu. Na angielskiej stronie decathlonu cena regularna 10 funtów.

#160 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 22 June 2014 - 10:49

właśnie to sprawdzałem i każda z tych siatek jest dookoła obszyta stąd moje zdziwienie, że coś tam się może odkleić. Może wynika to z tego, że Ty masz/miałeś model starszy, w którym to odłaziło, a w nowszym to poprawili i zamiast kleju zrobili szwy?

No chyba, że tak - widocznie nie tylko u mnie to się odkleiło, dobrze, że to poprawili, szkoda, że kupiłem model z "chorobą wieku dziecięcego" ;-).

Reply to this topic