No to np Kellys poweron. Dałem 35z . Wg mnie b. dobre. pozdr
Dobre rękawiczki szosowe
Napisano 08 maj 2014 - 08:34
Rękawiczki dotarły, to jest to o co mi chodziło, leżą idealnie, a jak z trwałością to zobaczymy.
Cena, zwłaszcza detaliczna sugerowana, to jednak zdzierstwo straszne jak za taki produkt...
Kellys poweron - na oficjalnej stronie producenta takiego produktu nie ma:
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 16 maj 2014 - 09:02
Do mnie dotarły rękawiczki z Chin (z kolejnym kompletem ciuchów). Dokładnie takie: http://www.aliexpres...1685564655.html
Parę słów ode mnie jakby ktoś kiedyś się zastanawiał. Wykonanie rewelacja. Żadnych wystających nitek itp. Delikatny rzep i co najważniejsze dla mnie, jest od spodu. Żywe kolory. Idealnie leżą na dłoniach. Spód wygląda na bardzo dobrze wykonany, to samo trzeba napisać o wstawkach żelowych. Zobaczymy w praktyce.
Napisano 12 czerwiec 2014 - 22:22
Do mnie dotarły rękawiczki z Chin (z kolejnym kompletem ciuchów). Dokładnie takie: http://www.aliexpres...1685564655.html
Parę słów ode mnie jakby ktoś kiedyś się zastanawiał. Wykonanie rewelacja. Żadnych wystających nitek itp. Delikatny rzep i co najważniejsze dla mnie, jest od spodu. Żywe kolory. Idealnie leżą na dłoniach. Spód wygląda na bardzo dobrze wykonany, to samo trzeba napisać o wstawkach żelowych. Zobaczymy w praktyce.
I jak wychodzą w praktyce?
Napisano 16 czerwiec 2014 - 16:00
Jakiś czas temu kupiłem GiRO ZERO. Cena podobna do Speca SL Comp, ale Giro są w pełni płaskie, tzn wewnętrzna część nie ma żadnych dodatkowych żelo wstawek, a do tego całość wnętrza wykończona jest z mega cienkiej i miękkiej prawdziwej skóry.
Mają więcej ażurowych miejsc (między palcami i kwadraty na zewnętrznej części dłoni) dla lepszej wentylacji niż Spec.
Nie podoba mi się tylko to że uchwyty do ściągania sa na zewnątrz palców zamiast wewnątrz.
Ponieważ oba modele są super, to w pojedynku Spec vs Giro zasądziłbym remis, z niewielkim wskazaniem na Giro za lepsza wentylację i prawdziwą skórę.
Napisano 18 czerwiec 2014 - 12:52
Jakiś czas temu kupiłem GiRO ZERO. Cena podobna do Speca SL Comp, ale Giro są w pełni płaskie, tzn wewnętrzna część nie ma żadnych dodatkowych żelo wstawek, a do tego całość wnętrza wykończona jest z mega cienkiej i miękkiej prawdziwej skóry.
Mają więcej ażurowych miejsc (między palcami i kwadraty na zewnętrznej części dłoni) dla lepszej wentylacji niż Spec.
Nie podoba mi się tylko to że uchwyty do ściągania sa na zewnątrz palców zamiast wewnątrz.
Ponieważ oba modele są super, to w pojedynku Spec vs Giro zasądziłbym remis, z niewielkim wskazaniem na Giro za lepsza wentylację i prawdziwą skórę.
Niestety, mam odmienne zdanie - moje Zero ześcierwiły się cholernie szybko. Te ażurowe, kwadratowe wstawki są już dziurawe (ażurki się oderwały od reszty rękawiczek), skórka jest może i miękka, krój skórki i szycie chyba lepsze od speca, ale niestety tylko do pierwszego (pierwszych? już nie pamiętam do których) prania, z każdym kolejnym skórka robi się coraz gorsza. Porównując wytrzymałość na pranie, Spec wychodzi zdecydowanie lepiej, nic się nie kurczy, twardnieje itd. Zero odradzam, niestety.
Drętwienie? Na pewno nie od tych rękawiczek ;-)
Napisano 19 czerwiec 2014 - 17:14
Nie, akurat ta siatka na wierzchu dłoni jest klejona, a nie zszywana - odkleiła się od strony zewnętrznej (mały palec), praktycznie na całej długości. Jeśli chodzi o skórkę spodniej części rękawic, to w najgorszym stanie jest środkowa część. Wypierz, zdziwisz się - aczkolwiek przyznam, że zgodnie z metką Giro Zero należy prać ręcznie, a nie tak jak ja piorę w pralce choć w zimnej wodzie (30* - program szybki, 15 minut). Rękawiczki Speca mają na metce dopuszczenie do prania właśnie w takim programie (piktogram wanienki z jedną kropką), co jest dla mnie podstawą - po treningu po prostu wrzucam do bębna pralki wszystko co mam na sobie (odpinając jednynie elektronikę ;-)) i uruchamiam program prania szybkiego. Bawienie się w pranie ręczne rękawiczek nie bardzo mi się uśmiecha.
No i akurat w przypadku doboru ubrań, rękawiczek, butów itp. sztuką właśnie jest znalezienie modelu odpowiedniego dla danej osoby, a nie ciągła zmiana w celu zmiany ;-).
Napisano 19 czerwiec 2014 - 19:27
A co do doboru, to nawet gdy masz coś super, to nigdy nie wiesz czy inny produkt nie będzie lepszy ;-)
Ja w każdym razie lubię zmieniać i próbować.
Napisano 20 czerwiec 2014 - 08:14
Ta siatka na wierzchu jest przyklejona od wewnętrznej strony - sprawdź dobrze, żadnych szwów tam nie ma. Jak nie zapomnę, to w domu zrobię zdjęcia i tu wrzucę, żeby pokazać jak teraz wyglądają.
Napisano 20 czerwiec 2014 - 10:42
Ta siatka na wierzchu jest przyklejona od wewnętrznej strony - sprawdź dobrze, żadnych szwów tam nie ma.
właśnie to sprawdzałem i każda z tych siatek jest dookoła obszyta stąd moje ździwienie, że coś tam się może odkleić. Może wynika to z tego, że Ty masz/miałeś model starszy, w którym to odłaziło, a w nowszym to poprawili i zamiast kleju zrobili szwy?
Napisano 22 czerwiec 2014 - 09:13
Właśnie zamówiłem te rękawiczki http://www.decathlon...id_8277994.html Gdyby ktoś był zainteresowany, to są jeszcze prawie wszystkie rozmiary a decathlon ma teraz darmową wysyłkę. Moim zdaniem wyglądają całkiem fajnie, są typowo szosowe, no i cena... :-)
Napisano 22 czerwiec 2014 - 10:49
właśnie to sprawdzałem i każda z tych siatek jest dookoła obszyta stąd moje zdziwienie, że coś tam się może odkleić. Może wynika to z tego, że Ty masz/miałeś model starszy, w którym to odłaziło, a w nowszym to poprawili i zamiast kleju zrobili szwy?
No chyba, że tak - widocznie nie tylko u mnie to się odkleiło, dobrze, że to poprawili, szkoda, że kupiłem model z "chorobą wieku dziecięcego" ;-).