Dobre rękawiczki szosowe
Napisano 13 sierpień 2010 - 20:00
Ręlkawiczki - wykonanie nistrzostwo świata w porówaniu z np. accentami ( które spruły sie całkowicie przy pierwszej jeździe ) .
Górna powłoka to niby lycra, ale jakby jedwabista cieniutka, jakby jej nie było, spód, skórka i siateczka przestrzenna, poduszeczki tam gdzie mają być .
Ciekawostka, bo niby jeżdze normalnie w xl innych firm, a tutaj L- ka pasował prawie idealnie, a xl były troche z duże ogólnie, czyli rękawiczki Nalini robi w sumie standardowo.
po założeniu , leżą jak ulał, miłe w dodtyku i te napisy hehehehe
W każdym razie, jutro poranna jazda testowa, jak leżą itd.
No jeszcze jakby ciuchy robili dla ....hm większych to by było miło.

Takze czarne mi zostały do sprzedaży XL.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 14 sierpień 2010 - 08:04
nie mozna na nic narzekac, jak ktos ma okazje kupic to polecam
Napisano 14 sierpień 2010 - 17:04
W GoSporcie jest przecena na chyba 69PLN. Wykonane bardzo dobrze, wygodne, wytrzymałe z grubą frotką na kciuku i dużywmi wstawkami z żelem. Dodatkowo mają nadrukowany na części chwytnej wzorek z silikonu który powoduje że rękawiczka się nie ślizga.
Napisano 16 sierpień 2010 - 12:04
Napisano 20 luty 2011 - 07:49
Napisano 20 luty 2011 - 09:00
http://www.specializ...ce.jsp?eid=1366
Te.
Napisano 20 luty 2011 - 12:19
gibber, - faktycznie te ich wkładki niwelują ucisk na na nerw łokciowy ?
Zastanawiałem się nad letnimi z systemem Body Geometry Gel, bo czasem mi dłoń drętwieje - prawa.
Możliwe. Ja tego nie zauważyłem, bo zasadniczo ręka drętwieje, gdy trzyma się ją zablokowaną w stawie łokciowym. Ja tak nie robię.
Gosc_cyclist23_*
Napisano 20 luty 2011 - 14:01
w ubiegłym roku kupiłem w LIDL-u rękawice robocze, koloru czerwonego z czarnym, długie palce, na nadgarstku rzep, trzymanie coś ala profilowana ircha i powiem szczerze że nie jedne rękawiczki oferowane nam mogą się schować
ubierałem je tej zimy do biegania i gdzieś posiałem więc nie mogę pochwalić się zdjęciem
dla zainteresowanych polecam bo pojawiają się co roku w LIDL-u więc sam poluję i dam znać jak będą w ofercie
i jak już został wywołany temat to w przyszłym tygodniu z ciekawości wybiorę się do specjalistycznego sklepu z odzieżą roboczą i zobaczę co mają w ofercie, podobno nawet fajne taniutkie okularki można trafić i odzież typu bielizna "potówka"
jeżeli ktoś miał styczność z taką tanizną innego przeznaczenia a dobrą na rower to może nowy temat
Napisano 20 luty 2011 - 15:27
Ja przy swoim miejscu pracy mam hurtownię z ciuchami roboczymi, gdzie się regularnie zaopatruję w rękawice robocze i gdzie jest naprawdę spory wybór takiego dobra na każde niemal warunki pogodowe.
Więc polecam innym troszkę się rozejrzeć i pokombinować, a na pewno coś ciekawego się znajdzie. Nie tylko zdawać się na sklepy rowerowe ze ściśle określoną pod względem przeznaczenia odzieżą.
Ja co prawda - umieszczajac pół roku temu zapytanie o nieprzemakalne rękawiczki na jesień - szukałem właśnie konkretnego modelu rowerowego, ale chyba na mokrą końcówkę zimy zaopatrzę się w jakieś rękawiczki 'roboczo-techniczne'
Napisano 21 luty 2011 - 00:26
Castorama - rękawice być może podobne do tych z lidla. Cena 25 zł (coś koło tego), a solidne i bijące na głowę większość rękawiczek sportowych, zwłaszcza w tej cenie. Mam "prawie" zimowe (chyba Kelysa) i do pięt nie dorastają castoramowskim. Mam specjalistyczne angielskie, które są super i tylko trochę lepsze od castoramowskich, no ale rozmiarowo ciut przymaławe (żona w spadku dostała i zadowolona bardzo). Co prawda ich przeznaczenie raczej do MTB na wczesną wiosnę/jesień/niezbyt zimną zimę (w zimną zimę kręcę na trenażerku tylko...), no ale na szosę jak ktoś potrzebuje długopalczastych to i owszem też się nadadzą. Warto sprawdzić.jeżeli ktoś miał styczność z taką tanizną innego przeznaczenia
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750