Skocz do zawartości

Jakie spodenki?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
228 odpowiedzi w tym temacie

#161 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 08 maj 2010 - 13:53

Bardzo polecam bokserki termoaktywne.

Polecasz do czego: jeździć w nich pod kolarskimi, czy chodzić w nich w celach terapeutycznych, jak się już człowiek nabawi odparzeń?

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#162 Kara¶89

Kara¶89
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądKonin/Poznań

Napisano 08 maj 2010 - 14:53

Polecam w nich jeździć oczywiście. Materiał z których zostały zrobione jest bardzo delikatny i przewiewny, skóra pod takimi bokserkami pewnie zaleczy się szybciej w przypadku odparzeń i podczas poruszania się też pewnie nie będzie zbytnio bolało bo nie obcierają skóry. Jedyny minus to cena za swoje w Intersporcie zapłaciłem 109 zł

#163 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 maj 2010 - 15:41

Ja polecam NALINI, sprowadzałem ostatnio model CORNIOLA i jakosć wykonania, wkładka i cała reszta na najwyższym poziomie, nie wiem czy to ktoś z forum zamawiał czy poza ,ale ciekaw jestem opini, widziqałem juz rózne gacie ale tutaj wkładka była super.
Fotki realu

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#164 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 08 maj 2010 - 19:19

Spike, jaka cena dla socjalisty?

#165 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 08 maj 2010 - 19:31

Polecam w nich jeździć oczywiście. Materiał z których zostały zrobione jest bardzo delikatny i przewiewny, skóra pod takimi bokserkami pewnie zaleczy się szybciej w przypadku odparzeń i podczas poruszania się też pewnie nie będzie zbytnio bolało bo nie obcierają skóry. Jedyny minus to cena za swoje w Intersporcie zapłaciłem 109 zł

No, generalnie pod kolarskie gacie nie kładzie się nic, ale jak ktoś nie trafił z zakupem (np. spodenki drogie, a i tak obcierają), to może zakładanie takich gatek, to jest jakieś wyjście.

Spike, gdzie można sprawdzić rozmiarówkę tych NALINI i jaka cena u ciebie (wnioskuję, że masz na sprzedaż)

#166 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 maj 2010 - 20:11

Nalini szyje ciuchy ogólnie mówiąc dla kolarzy, czyli wycinaków jak to sie mówi.
Co do przymiarki i obglądu to za jakis czas będa na stanie do oglądnięcia.
Na razie zamówiłem koszulki Timan w różnych rozmiarach i będzie można przymnierzyć dotknąć.
Spodenki w nastepnym rzucie.
Niestety musze zamawiać we Włoszech ( przez pośrednika ) i to troche trwa.

Jak sie unormuje - czyli wiadomo jak będzie rozmiarówka w porównaniu do czegoś tam to będzie łatwiej i dostępniej
Cena , np Corniola kosztuje w tej chwili 195 zł ( u Bikemana 239 zł - jest różnica ??) .

Jak coś przyjdzie , dam znać z okolic może ktoś podjedzie i porówna rozmiarówke.

jeśli będzie wie cej zainteresowanych to moze uda sie zrobić zamówienie grupowe - jedno całościowe.

#167 Gosc_adam95_*

Gosc_adam95_*
  • Gość

Napisano 08 maj 2010 - 20:18

SPIKE, w tych spodenkach jest wkładka oddychająca?
Bo w tych spodenki co teraz mam z GoSportu z wkładką CoolMax to mi się bardzo tyłek poci chyba od wkładki.Tak samo jest w długich spodenkach z lidla :oops:

#168 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 maj 2010 - 20:41

Wiesz co, nie wiem, Nalini ma ogólnikowe opisy, był już założony temat o tej firmie i ktoś na niej jeździ, moze się wypowie conieco praktycznie, w każdym razie , wkładka ma dziurki w dotyku jest całkiem inna niż z tanich gaci.

#169 Kara¶89

Kara¶89
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądKonin/Poznań

Napisano 09 maj 2010 - 09:09

Ja mam tylko ciuchy z Nalini na lato jak i na zimę i uważam że są bardzo komfortowe.
Wkładka w spodniach wygląda nieco zwyczajnie ale jest naprawdę dobra, Zresztą co tu oceniać firmę jak większość ekip Pro Touru jeździ w strojach Nalini . Myślę że oprócz właściwości termoaktywnych strojów kolarskich a one są podobne dla wielu firm, liczy się także jego trwałość. Ja ze swojej strony bardzo polecam.

#170 PawelM

PawelM
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 czerwiec 2010 - 22:08

Wczoraj zakupiłem Rogelli de luxe, i muszę przyznać wrażenia bardzo przyjemne. Teraz to się jedzie mięciutko i nie czuć tak każdej nierówności na kościach d.. ;-) . Pogoda kiepska więc na razie dystans mały ale już widać że wszytko leży tak jak powinno. Po dłuższej jeździe coś więcej będę mógł powiedzieć.

#171 Gosc_Vivi_*

Gosc_Vivi_*
  • Gość

Napisano 02 czerwiec 2010 - 22:29

Ja tak trochę odejdę od tematu. Co myślicie o odzieży firmy Santini?

#172 masa

masa
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • Skądwawa

Napisano 15 czerwiec 2010 - 22:48

witam
to będzie chyba pierwszy post więc chciałbym powiedzieć kolarskiej gawiedzi dzień dobry :D. tak jak wszyscy się tu zgromadziliśmy szukam informacji o spodenkach. konkretnie chodzi mi o twory firmy MIMO której mnóstwo odzieży pojawiło się w mikesporcie. weźmy na ten przykład: http://www.mikesport...oolmax-gel.html
miał ktoś z tą firmą wcześniej do czynienia? czy wyglądają na godne uwagi? mnie tu kusi głównie ta wkładka. zdaje się że nie jest to tylko zwykła gąbka.
zaznaczam że wcześniej jeździłem w zwykłych luźnych bawełnianych spodenkach i najpewniej najbadziewniejsze spodenki z wkładką będą dla mnie cudem pod d...ą, jednak nie chciałbym kupować badziewia

#173 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 15 czerwiec 2010 - 23:39

masa, było o tych porciętach --> http://www.forumszos...p?p=87800#87800
Polecam ;)

#174 masa

masa
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • Skądwawa

Napisano 16 czerwiec 2010 - 09:23

Ha! dziękuję pięknie.
tylko czy L'ka nie będzie na mnie falować? mam 186cm / 70kg

#175 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 16 czerwiec 2010 - 11:04

masa, tego to już Ci nie powiem, bo sam ujeżdżam M'kę. Pomierz się (obwód pasa i uda) i porównaj z rozmiarówką na stronie - proste ;)

#176 szuller

szuller
  • Użytkownik
  • 39 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 17 czerwiec 2010 - 08:37

ja mam 180cm i zawsze wole miec troszke zapasu dlatego wybieram "L" :->

#177 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 postów
  • SkądGalicja

Napisano 17 czerwiec 2010 - 09:02

Ja tak trochę odejdę od tematu. Co myślicie o odzieży firmy Santini?

jezeli chodzi o "odzież" kolarską, czyli koszulki, bluzy, spodenki, spodnie - looknij w czym przeważnie profi jeżdżą i znaczki/loga "SMS" na koszulkach .... ;-)
Ja staram sie kupować Santini ... 90% tego co mam w koszulkach i spodenkach to Santini ...
Oczywiscie nie wszystko nowe i nie najwyższe modele, ale te w srednim standardzie tez swietne i warte swojej ceny ...

No i kupiłem .... ale tym razem nie Santini , a wyzszy model Nalini
no i jak? fajne i warte ceny ?
będzie chyyba test na Maratonie w Gorzowie ... ;-)

#178 Noct

Noct
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 17 czerwiec 2010 - 15:04

Mógłby ktoś napisać czy warto kupowac coś takiego? http://www.bike-on.p...Accent_El_Norte siodełko mam dość twarde więc zależy mi na dobrej wkladce...

#179 Xorlarrin

Xorlarrin
  • Użytkownik
  • 286 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwiec 2010 - 17:05

A po co takie coś jak taniej możesz kupić markowe gacie?
http://allegro.pl/it...aft_nowe_m.html
http://allegro.pl/it...a_oryginal.html

#180 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwiec 2010 - 20:37

Spodenki crafta z logiem csc.com są fajne, ale tylko przez najwyżej rok używania. Potem się rozciąga lycra i już nie leżą tak jak powinny. Pampers się trochę zbija, nie jest już taki sprężysty.