Posted 23 July 2009 - 20:31
jeśli chodzi o te spodenki Mareto to mogę już coś powiedzieć
po pierwsze chciałem zdementować, że wkładka jest wszyta tak że z tyłu brakuje a z przodu jest za dużo, mogę powiedzieć nawet, że z tyłu bardzo dużo jest, do tego gruba wkładka, co czyni te spodenki bardzo wygodnymi jeśli chodzi o wyboje, a dłuższej jazdy jeszcze nie próbowałem, co więcej miałem mało komfortowe wrażenie że wkładka jest za gruba i nie mieściłem się na siodełku, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia
po drugie, mam nadzieję, że to odczucie dzisiaj było tymczasowe i spodenki trochę się rozciągną, no chyba że to dotyczy wszystkich spodenek z szelkami
otóż jest taka sytuacja, że owszem spodenki bardzo dobrze są dopasowane, przylegają do ciała i nie zmieniają pozycji w trakcie jazdy, z tym że ja miałem takie odczucia, że spodenki są za bardzo dopasowane i przednia część pociągana przez szelki zbytnio przyciska się do ciała, co za tym idzie uciska jajka, co nie jest zbyt przyjemne, dodam, że raczej większe spodenki nie wchodzą w grę bo już te wydawały mi się duże, do tego nogawki też niezbyt krótkie, także większe już byłyby za duże. mam nadzieję, że spodenki po paru jazdach się rozciągną, na tyle żeby było komfortowo, w przypadku spodenek bez szelek nie było problemu, ponieważ one nie były podciągane przez szelki, co dawało taki luz w newralgicznym miejscu.