Jump to content

Jakie spodenki?

• This topic is locked This topic is locked
228 replies to this topic

#101 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 posts
  • SkądPTB

Posted 12 July 2009 - 12:37

Kupiłem niedawno spodenki Craft csc team 2008 z allegro i jestem zadowolony. Wkładka super i do wykonania nie ma co się przyczepić bo nawet szelki są wykończone ładnie. Mają za sobą jakieś 10 jazd dopiero ale mam nadzieje że wytrzymają trochę;) Przesiadając się ze starych giordana z wysiedzoną wkładką moja d.. znów czuje że żyje;)

#102 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 12 July 2009 - 17:19

Dzięki Karbon - sęk w tym, że chciałem komplet... w sumie to nawet rozmyślam nad białym... to że Cervelo TT na TdF zmieniło kolory to właśnie względy temperaturowe... a mnie w góry w 35C upał nie chce się jechać bo sie parzę i pewnie nie tylko ja...

inny wzgląd to jazda bez bielizny - czyli tak jak powinno być - tu już musi być wkładka z aktywnymi jonami srebra... nic innego...

Co do koszulki - do tej pory miałem jedną z TdPologne i była znacznie mniej komfortowa na upały niżeli Dicovey z Novatexu... mimo że cieńsza...

Co do koszulek to czytałem jeszcze że powinno się zakładać nawet w upały podkoszulek kolarski który ma kilkunastokrotnie wieksza siłe w odprowadzaniu potu niżeli najlepsze koszulki...

#103 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1,876 posts
  • SkądŁódź

Posted 12 July 2009 - 20:39

Co do koszulek to czytałem jeszcze że powinno się zakładać nawet w upały podkoszulek kolarski który ma kilkunastokrotnie wieksza siłe w odprowadzaniu potu niżeli najlepsze koszulki...

TAK!! Ja wydałem 140 zł na podkoszulkę bez rękawków Mavic Peloton SL. Kasy kupa, ale warto. Koszulka jest praktycznie sucha podczas jazdy w upał, nawet koszulka wierzchnia woni potem, a podkoszulka nie. Produkt super. Polecam. Warto wydać te pieniądze.

#104 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 posts
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Posted 12 July 2009 - 20:49

kobrys, To znaczy że nie można śmigać tylko w samej koszulce kolarskiej :?:

#105 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 12 July 2009 - 21:00

Nie no nie powiedziałem, że nie można - chodzi mi tylko o mylenie kolejnych warstw ubrania z ciepłem itp...

W najnowszym MagazynieRowerowym jest którki artykuł na ten temat, który mówi jak jeździć - że bez bielizny dolnej lepiej ale pod pewnymi warunkami - mówi też o górnych 'podkoszulkach', których zadaniam jest natychmiastowe odprowadzanie ciepła...

A jeśli nie masz i nie odczówasz potrzeby jeszcze to raczej nie ma sensu inwestować...

Ja np. kiedy jadę nawet w najwiekszy upał nie czuję nawet grama wilgoci na swojej skórze... natomiast nawet chwila postoju powoduje wylewanie się kałuż potu ze mnie...

Każdy organizm jest specyficzny...

Pozatym obalając jeden z mitów - ta sama osoba będąca na wyższym poziomie wytrenowania będzie się BARDZIEJ pocić niżeli na niższym - często jest to mylone...

PS.
Wybaczcie literówki ale ucze się pisać na klawiaturze DVORAKa

#106 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 13 July 2009 - 12:28

Kobrys, mam tak samo, w czasie jazdy luz, blues ani grama potu, chwila postoju i nagle robię się mokry jak kobieta :lol:

dlatego gdy mam zamiar odpoczywać w upał to ani myśle się zatrzymywać tylko wolno pedałować i chłodzić się wiatrem. Ogólnie sie mało pocę, praktycznie wcale, dlatego sadze, że owy podkoszulek nie zdałby swojego egzaminu, poza tym nie lubie być grubo ubrany i nawet w chłodzniejsze dni (15*-18*C) ubieram się na krótko bez dodatkowych rękaków i nogawków, bo wolę lekko zmarznąć jak sie przepocić. Ale co by nie mówić wygodna koszulka też jest ważna, bo jakiś dziadowski szef pod pachami może zepsuć całą frajde z jazdy.

a co sądzicie o ciuchach Polednika ? szczególnie spodenki takie jak te http://www.allegro.p...zelkach_xl.html

#107 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1,876 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 July 2009 - 19:10

nogawków

...nie mogłem się powstrzymać :D

Koledzy już mnie uświadomili o ciuchach Polednika bo miałem je po cenach hurtowych i pytałem na FS. Podobno rozchodza się na szwach i z poduszki po jednym sezonie robi się szmata.

#108 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 posts
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Posted 13 July 2009 - 19:23

Także nie polecam spodenek Accenta w tej cenie. Na początku jakoś się jeździło ale teraz to już kicha.

#109 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 13 July 2009 - 20:46

Karbon, rym przede wszystkim ;)

skoro nie polednik to jakie spodenki do 100zł? na jeden bardzo komfortowy sezon i na drugi komfortowy ;)

#110 Marco665

Marco665
  • Użytkownik
  • 178 posts
  • SkądWarszawa / Koszalin

Posted 13 July 2009 - 20:59

mam galoty Rogelli z szelkami i takie pytanko - w ładnej pogodzie jest okej, ale po jeździe w konkretnym deszczu zrobiły mi się ślady od szwów na d...
I teraz problem leży w złym założeniu/ułożeniu szwów czy po prostu te gacie po namoczeniu tak mają i powinienem zainwestować w lepsze?

#111 tomeks

tomeks
  • Użytkownik
  • 78 posts
  • SkądCzłuchów

Posted 13 July 2009 - 21:10

deadhorse - w tej cenie dostaniesz spodenki biemme special na szelkach, sa dosc dobre jak za ta kase :)

#112 Adson_:D

Adson_:D
  • Użytkownik
  • 241 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 17 July 2009 - 19:16

Znalazłem ostatnio spodenki firmy Craft. warto je kupować??

#113 tomeks

tomeks
  • Użytkownik
  • 78 posts
  • SkądCzłuchów

Posted 17 July 2009 - 19:57

A wie ktos gdzie mozna kupic jakies fajne, dobre, biale spodenki w rozsadnej cenie ?

#114 michasozo

michasozo
  • Użytkownik
  • 45 posts
  • SkądŁdz

Posted 17 July 2009 - 20:09

tomeksNa allegro albo w internetowych sklepach rowerowych najprędzej ;]]

#115 tomeks

tomeks
  • Użytkownik
  • 78 posts
  • SkądCzłuchów

Posted 17 July 2009 - 20:29

To ja wiem, ale chcialbym, zeby byly tez dobre a nie tylko biale, wiec chcialbym poznac jakies opinie na ten temat :)

#116 Gosc_michaelk_*

Gosc_michaelk_*
  • Gość

Posted 17 July 2009 - 21:14

czemu akurat białe?
ja uwzględniam tylko ciemne, bo w jasnych to wszystko widać, uczucie chyba jakby się jechało nago

#117 tomeks

tomeks
  • Użytkownik
  • 78 posts
  • SkądCzłuchów

Posted 17 July 2009 - 22:12

Proste - bo takie mi sie podobaja :D Moga byc biale z np. czerwonymi lub czarnymi elementami :) Ostatnio za 100zl poszly spodenki biemme aktivitude, spoznilem sie o jeden dzien :/

#118 Marco665

Marco665
  • Użytkownik
  • 178 posts
  • SkądWarszawa / Koszalin

Posted 17 July 2009 - 22:14

na allegro widziałem Bianchi, cena to coś w okolicy 150pln, nie wiem czy jeszcze aukcja jest.

#119 rafalwspin

rafalwspin
  • Użytkownik
  • 118 posts
  • SkądUK

Posted 18 July 2009 - 11:18

Znalazłem ostatnio spodenki firmy Craft. warto je kupować??

Cycling Plus model Perfomance Bib short ocenił 9/10 "Top quality, comfortable bib shorts at a wallet-friendly price (Ł59)" Inne ciuchy Crafta też oceniają wysoko. Te spodenki widziałem na żywo, prezentują się bardzo dobrze, szczególnie z białymi bokami.

#120 michros

michros
  • Użytkownik
  • 109 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 July 2009 - 11:01

Możecie polecić jakieś spodenki z szelkami do 100 zł ?? Wiem , że to mało ale do tej pory jeździłem tylko w zwykłych i nie muszą być jakieś super ekstra ponieważ przeznaczone będą raczej do jazdy miejskiej gdzie się często zsiada z roweru itp. Na dłuższe dystanse póki co preferuję moje zwykłe spodenki dlatego szukam czegoś taniego.Proszę o jakieś porady. Na allegro widać parę takich pozycji ale jak do tej kwoty mam kupić badziewie to wolę odpuścić.