Jump to content

Jakie spodenki?

• This topic is locked This topic is locked
228 replies to this topic

#61 Gosc_Mathieo_*

Gosc_Mathieo_*
  • Gość

Posted 06 May 2009 - 15:02

zapuść foty wkładki itp. daj większy opis

#62 Lodi

Lodi
  • Użytkownik
  • 20 posts
  • SkądRzeszów

Posted 06 May 2009 - 15:09

roolez jeśli możesz opisz co w tych spodenkach Ci nie odpowiada ? dlaczego nie spełniły Twoich oczekiwań ?

Byłbym bardzo wdzięczny za informacje ponieważ zastanawiam się nad kupnem ich.

#63 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Posted 06 May 2009 - 15:36

Mika, a jakich Ty spodenek używasz? Czy jest to właśnie BCM? Ja gdziekolwiek zaglądam na ofertę odzieży, to z damską wkładką trafiam na modele albo bez szelek albo w ogóle :/ Zamówiłam już te shimano, bo wydawała mi się to najbardziej atrakcyjna opcja. Shimano ma na prawdę dobrze rozwiniętą technologię produkcji wkładek z tego co czytałam i nie zaniedbują też kobiet. Ale w http://www.mikesport.pl/, gdzie je zakupiłam, nie mieli modeli z wkładką damską. Poszłam na kompromis.

Nic jednak straconego, bo nazbierało mi się funduszy na jeszcze jedne krótkie gacie :lol: Tym razem będę się upierać na jakichś dopasowanych do kobiecej anatomii.

#64 roolez

roolez
  • Użytkownik
  • 87 posts
  • SkądBrodnica

Posted 06 May 2009 - 16:27

Odnośnie tych Campagnolo Raytech: najdłuższa trasa, jaką w nich przejechałem to 260 km; w międzyczasie było parę 100 - 120 km wypadów. Przyznaję, że spodziewałem się większego komfortu. Po tych 260 km szczególnie ucisk na prostatę był dość mocno odczuwalny. Już na pierwszy rzut oka widać, że wkładka w tym miejscu jest po prostu zbyt cienka! Z tyłu za to jest bardzo dobrze, władka jest solidna, z jakimiś amortyzującymi krążkami w środku, które świetnie spełniają swoją rolę. Samo wykonanie - bez zarzutu, leżą idealnie, nic się nie ściąga, nie fałduje. Liczę jeszcze na to, że zadek się do nich przyzwyczai. W załączeniu zdjęcie wkładki.
http://img16.imagesh.../8818/c193a.jpg
http://img16.imagesh...6/7730/c193.jpg

#65 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 posts
  • SkądGliwice

Posted 07 May 2009 - 13:10

wonka2805, damska wkładka jest nieco węższa i krótsza, poprostu tak jak mówisz - przystosowana do babskiej anatomii ;) ja jeżdżę w spodenkach bcm, z najwyższym modelem wkładki,ale nie pytaj mnie jak się nazywa ;p wiem,że ciężko znaleźć damskie spodenki z szelkami, jak pisałam sama długo miałam męskie. Jeśli zdecydujesz się na nowatex to najłatwiej będzie do nich zadzwonić i powiedzieć, że chcesz ich spodenki z damską wkładką i podadzą Ci cenę, mam nadzieję, że nie będzie zaporowa :)
Panowie... damskie to damskie, chyba wiecie, że jesteście inaczej zbudowani, nie wszystkie nasze ciuchy będą Wam pasować ;p choć szczerze to kiedyś kumpel dostał przez pomyłkę damskie spodenki o trenera i jak to powiedział "faktycznie jakieś inne,ale w sumie fajne" xD

#66 Gosc_michaelk_*

Gosc_michaelk_*
  • Gość

Posted 07 May 2009 - 17:48

ja dalej szukam

i dalej nie mogę się przekonać do spodenek z szelkami, może to przez to, że już za długo jeżdżę w spodenkach bez szelek (nie narzekam, nic się nie zsuwa i jest wygodnie)

co do konkretnego modelu i firmy, to jakie polecilibyście z samymi lekkimi, cienkimi szelkami, a nie materiałem okrywającym większość pleców, ludzie w końcu lato idzie

#67 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 posts
  • SkądGalicja

Posted 07 May 2009 - 18:42

michaelk - zdziwiosz chłopie ... kupuj porządne spodenki na szelkach, i normalne .... a nie jakieś, jak mówisz - "cienkimi szelkami" ...
i nie odwołuj sie do ludzi że lato idzie - ameryki nie odkrywasz - cały świat kolarski uznaje tylko i wyłącznie spodenki na szelkach , jako jedynie słuszne i wygodne ....
A bez szelek, mozna owszem jeżdzić w takich - ale po co sobie utrudniac jazdę ?
Looknij w TV na jakikolwiek wyscig (moze byc nawet w afryce, na równiku) i znajdź kolarza w spodenkach ... bez szelek ;-)
Jedynie co mogę powiedzieć na powiedzmy super "letnie" szelki, to szelki z siateczki, ale i tak muszą mieć odpowiednia szerokość, coby sie dobrze formowały na ramionach i nie wpijały ...
i tak a propos gorąca i lata - spójrz na zawodowców - spodnie z szelkami + potówka ... prawie kazdy ma takie cos na sobie i nieważne jak ciepło jest ...

#68 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Posted 07 May 2009 - 21:32

shimano dzisiaj doszły... wkładka prezentuje się ciekawie i może być serio serio wygodna. Jutro z rana testuje.

Mika dzięki za wszelkie podpowiedzi. Będę szukać wytrwale ;-)

#69 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Posted 08 May 2009 - 19:10

przejechane około 40km w pięknym słońcu i chłodną poranną bryzą na twarzy w nowych gaciach. Odnośnie do komfortu jazdy - spodenek z szelkami nie zamienię na inne! :lol: wkładka mega wygodna - chociaż porównanie mam tylko z cienką pielucha w podstawowych BCM Novatex.

P.S z tego co widzę na ultoce dołączonej do spodenek, to wkładka w moich shimano jest rodzaju unisex. hmmm ciekawam jak wygląda zatem typowa męska :shock:

#70 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 posts
  • SkądGalicja

Posted 10 May 2009 - 12:53

(ciach) wkładka mega wygodna - chociaż porównanie mam tylko z cienką pielucha w podstawowych BCM Novatex.

P.S z tego co widzę na ultoce dołączonej do spodenek, to wkładka w moich shimano jest rodzaju unisex. hmmm ciekawam jak wygląda zatem typowa męska :shock:

Nooo ... zrobiłeś w takim razie prezent swoim 4 literom ... ;-)
Ale chopie nimosz do czego porównywac ... :-D
I nie zdziwiojcie z tymi babskimi podpaskami - bez przesady ... :mrgreen:

#71 Bruce

Bruce
  • Użytkownik
  • 260 posts
  • SkądToruń

Posted 10 May 2009 - 12:56

emer, wonka to kobieta :mrgreen:

#72 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 posts
  • SkądGalicja

Posted 10 May 2009 - 13:19

kurde .... :oops:
Sorecki wonecko , Ty nasze Kochanie Kolarskie .... ;-)

#73 berski

berski
  • Użytkownik
  • 590 posts
  • SkądMałopolska

Posted 10 May 2009 - 14:49

emer, pikna ta Twoja gwara :mrgreen:

#74 Darek80

Darek80
  • Użytkownik
  • 339 posts
  • Skądokolice Łowicza

Posted 10 May 2009 - 18:28

Ze swojej strony mogę polecić spodenki danielo . Może cena jest wyższa ale moim zdaniem warto. Bcmnowatex też daje radę ale pampers jest wyraźnie cieńszy.
Potówka to genialne rozwiązanie zwłaszcza gdy napotykamy na zmienne warunki termiczne np wyjazd ranem , powrót w południe.

#75 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Posted 10 May 2009 - 19:37

emer, ojoj to ja się teraz też zaczerwieniłam :oops:

#76 MrKolos

MrKolos
  • Użytkownik
  • 16 posts
  • Skądlublin

Posted 18 May 2009 - 20:15

ehh
a ja suzkam czegos tanszego
oczywiscie jesli nie da sie znalezc taniej to skorzystam z tego co do tej pory pojawialo sie w temacie
ale jednak szkoda mi troche pieniedzy :P
tym bardziej, ze do tej pory jezdzilem w zwyklych spodenkach i zwyklej bieliznie

#77 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1,876 posts
  • SkądŁódź

Posted 18 May 2009 - 21:02

Na Allegro z 18 stron aukcji ze spodenkami są tylko jedne ciekawe Pearl Izumi, Reszta to Berkner, Accent i inna tandeta dla mało wymagających.

#78 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 18 May 2009 - 21:13

Karbon, czy jak nie zapłacisz 300% "normalnej ceny" to sadzisz, że to coś jest do bani?

#79 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1,876 posts
  • SkądŁódź

Posted 18 May 2009 - 21:35

Bo sam jeżdżę w Accentach i to jest masakra. Te spodenki nie oddychają, dupa się poci, Wkładka się nie najlepiej układa. Marny komfort. Miałem do czynienia z drogimi spodenkami i wiem czym się różnią. Na prawdę warto dać co najmniej 200 zł za dobrze oddychające spodenki z bardzo dobrą wkładką. Nic nie odbiera tak przyjemności jazdy jak kiepskie spodenki.

#80 fiszmen9

fiszmen9
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • SkądInowrocław

Posted 19 May 2009 - 07:28

Witam! Niedawno zakupiłem rower kolarski Peugeota.Trochę oldschoolowy bo ma jeszcze przerzutki na ramie ale za dobrą cenę. Jako, że do tej pory nie interesowała mnie jazda przynajmniej kolarska niezwracał uwagę na strój. Aż do pamiętnej wycieczki(40 km). W połowie trasy pot lał się niemiłosiernie i teraz wiem, czego nie powinno się zakładać ;-). Więc szukam całego stroju kolarskiego jednak cena gra dość istotną role(300zł). Zacząłem od szukania spodenek bo wiem, ze to podstawa(przez tydzień nie mogłem usiąść). Czytałem dużo i wszędzie o tym jednak mam problem z przymierzeniem stroju bo moim mieście nie ma takiego sklepu (są 2 sklepy rowerowe i 1 serwis;-)) Znalazłem coś takiego. Czy będą wygodne ?
http://allegro.pl/it..._szelki_xl.html
Z tymi to w budżecie się nie wyrobię ale może warto?
http://www.allegro.p...owerowe_xl.html