Jump to content

Czy Takim Rowerem Da Się Normalnie Jeździć?

23 replies to this topic

#21 freak78

freak78
  • Użytkownik
  • 55 posts

Posted 29 October 2013 - 14:30

nie podkręcajcie chłopaka , ten rower po prostu to nie szosówka, no przykre to ale na tym nie da rady dymać na ustawkach , to są całkiem inne rowery, takim "retro " sobie może pojeździć " , to przepaść nie do przerobienia w stosunku nawet do rowerów sprzed 10 lat i żadna noga nie pomoże .

co do głowki ramy , możesz zrobić jakieś lepsze zdjęcie przodu roweru z boku  wystarczy tak pół roweru , patrząc na fotke od lewej, może to optyka , ale coś mi sie tak wydawało że główka jest podbita .

co do opon to zależy jakie są felgi , jaka szerokość . 

Witam, z definicji jest to normalny rower szosowy, to po pierwsze, a po drugie, to że stary ciężki kloc to druga sprawa, a po trzecie ja mam bardzo podobny, z najtwardszym przełożeniem 48/14 (od niedawna doszedł blat 52t do tego zestawu, też na klin, to teraz juz są dwie tarcze z przodu) i nawet takim rowerem się ścigałem, i choć nie zająłem jakiegoś wyczesanego miejsca to objechałem sporo osób na lepszych rowerkach na czasówce 30 km w Świdwinie, nic szczególnego, ale miałem 8 miejsce na 66 osób w open, pod wiatr i pod zmarszczki zdychali trochę niektórzy "kolorowi", a "lżejsi" byli, zdziwiłem się trochę, a teraz jestem jeszcze sporo silniejszy od tamtego czasu... Pewnie że chciałbym mieć współczesną "szosówkę" ale na razie jeżdżę podobnym klockiem, zgadzam się  że piasty, bieżnie, kulki, napęd to musi być w dobrym stanie, na moim klocu jestem w stanie zrobić średnie powyżej 30 km/h na odcinku na przykład 100 km, tak że do pewnego przynajmniej bardzo amatorskiego stopnia na takim klocku da się pojeździć, bez jaj... Właśnie na takim dobrze jest męczyć podjazdy bo ciężki... 

• mikroos likes this

#22 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,664 posts
  • SkądSzczecin

Posted 29 October 2013 - 15:02

I to mi się podoba. Lepszy rower może pomóc, ale nigdy nie zastąpi mocnej nogi :)

Pozdrawiam!

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#23 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4,485 posts
  • SkądSurrey

Posted 29 October 2013 - 16:13

:)

• Koniunl and palli like this

#24 freak78

freak78
  • Użytkownik
  • 55 posts

Posted 30 October 2013 - 12:20

I to mi się podoba. Lepszy rower może pomóc, ale nigdy nie zastąpi mocnej nogi :)

Pozdrawiam!

Dokładnie, ja nie mówię że nowe rowery są be, to normalna ewolucja w sprzęcie, i sam bym chciał taki trochę lepszy mieć, ale na razie nie stać, mój kloc jest z noskami, i błotnikami i lampkami i bagażnikiem  do tego, na wspomniany wyścig zdjąłem jedynie te szpeje, tak to jeżdżę w pełnym rynsztunku, bo jeżdżę o różnych porach pogody i dnia i nocy, a czasem coś przewożę, ale jak się dorobię lżejszego lepszego roweru, to wyrobiona siła i moc zdobyta na ciężkim klocu nie pójdzie na marne :) Do autora tematu: masz rowerek, to jeździj i tyle :) 

Reply to this topic