Skocz do zawartości


Zdjęcie

Początek Przygody + Dieta


23 odpowiedzi w tym temacie

#21 BzykuDG

BzykuDG
  • Użytkownik
  • 473 postów

Napisano 12 styczeń 2019 - 15:06

Redukuje się tłuszcz od ujemnego bilansu kalorycznego. Czy to na węglach czy na facie. Na keto jest złudne wrażenie lepszych efektów, bo mała ilość Węgli = mała ilość wody (kolejny minus w sportach wytrzymałościowych).
A ze swojego doświadczenia i wielu znajomych (siedzę od wielu lat w sportach sylwetkowych) mogę powiedzieć, że u osób z dużą aktywnością mocne ograniczenia tłuszczów przynosi lepsze efekty, niż ograniczenie węglowodanów. Nie wspominając już o efektywności treningów czy to siłowych czy wydolnościowych.

#22 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 489 postów
  • Skądwe mnie tyle piękna

Napisano 02 luty 2019 - 21:27

Keto sreto :P Wszystkie diety prowadzą do jednego: efektu jojo. Ty nie masz być na diecie. Ty masz jeść zdrowe, zbilansowane posiłki. Cały czas. Jeść, nie wpier%$%# jak świnia. Oto wielka tajemnica odżywiania.


  • Hargin lubi to

To jest Forum Fanatyków

marvelo
 
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny - Di2, Favero Assioma Duo, Gagmin Edge 520....

#23 Damian Chlanda

Damian Chlanda
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • SkądChicago, Rzeszow

Napisano 30 kwiecień 2019 - 02:45

Moze ten artykul rozjasni troche jak odzywiac sie podczas regularnych treningow. 

https://cyklopedia.cc/carb-cycling

 



#24 dzemik93

dzemik93
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądBeskid Niski

Napisano 07 maj 2019 - 08:46

Od siebie mogę polecić książkę "Bike&Cook, Kulinarny przewodnik rowerzysty". Nie znajdziecie tam cud diety na formę w 2 tygodnie, ale za to jest spora dawka przydatnych informacji podanych w ludzkim języku, bez wgłębiania się grubą biologię. Do tego ogrom przepisów od izotoników, przez posiłki potreningowe po kolacje, oczywiście z policzonymi makrosami. Jak coś mogę podrzucić jakąś fotkę jakby kogoś interesowało. Do tego jeszcze polecam podręcznik z gastronomika "Podstawy żywienia człowieka", bardziej złożona wiedza, ale nadal przystępna. 





Dodaj odpowiedź