Skocz do zawartości

Zdjęcie

Podjazdy

WLKP.

26 odpowiedzi w tym temacie

#1 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWLKP.

Napisano 13 styczeń 2014 - 03:52

Witam jestem z wielkopolski,jest to raczej płaski teren a ja lubie jeździć po górkach Wie może ktoś. gdzie w wielkopolsce i okolicy są największe,najdłuższe?szukałem w necie ale nic konkretnego nie moge znaleść ,z góry dzięluje za informacje

#2 biker1974

biker1974
  • Użytkownik
  • 458 postów
  • SkądMirków/Wroclaw

Napisano 13 styczeń 2014 - 04:04

Szukales na altimetr.pl?

#3 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWLKP.

Napisano 13 styczeń 2014 - 04:23

Tak, tam nic nie ma tylko same konkretne podjazdy w polskich górach i po drugiej stronie granicy kraju

#4 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8664 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 styczeń 2014 - 07:25

W której części Wielkopolski mieszkasz?

Zasadniczo im bardziej na północ, tym bardziej pagórkowato - w okolicach Czankowa i Trzcianki są już ciekawe trasy. W okolicach samego Poznania i na południu to już raczej polowanie na pojedyncze odcinki...

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#5 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWLKP.

Napisano 13 styczeń 2014 - 08:47

W której części Wielkopolski mieszkasz?

Zasadniczo im bardziej na północ, tym bardziej pagórkowato - w okolicach Czankowa i Trzcianki są już ciekawe trasy. W okolicach samego Poznania i na południu to już raczej polowanie na pojedyncze odcinki...

no ja mieszkam 50km na zachud od Poznania.,tu w okolicy raczej nic nie będzie ale moge sobie gdzieś dojechać Możesz coś o trasach w okolicach Trzcianki bo to tylko 70km. odemnie? (a nie chodziło ci o Czarnków?)

#6 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8664 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 styczeń 2014 - 09:03

Tak, oczywiście o Czarnków chodziło - przepraszam za literówkę. Jest tam kilka ciekawych tras i względnie pustych dróg. To oczywiście nie będą góry, ale zawsze to jakieś urozmaicenie.

rowerplus-logo-2.png

#7 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWLKP.

Napisano 13 styczeń 2014 - 09:15

Tak, oczywiście o Czarnków chodziło - przepraszam za literówkę. Jest tam kilka ciekawych tras i względnie pustych dróg. To oczywiście nie będą góry, ale zawsze to jakieś urozmaicenie.

#8 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWLKP.

Napisano 13 styczeń 2014 - 09:28

no wiadomo na góry to nie ma co liczyć.bo tu ich nie ma zwyczajnie ,blisko mam to się przejade zobaczyć dzięki za info. A słyszałeś może coś o najwyrzszym wzniesieniu wielkopolski "Kobyla góra" to się nazywa może tam by coś było ,to jest gdzieś mniej więcej w połowie drogi między Ostrowem Wlkp. a Wrocławiem

#9 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8664 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 styczeń 2014 - 09:36

Nie wiem, czy nie byłoby lepiej pojechać w kierunku Drawska albo Nakła - jest tam sporo ciekawych tras po wzgórzach. Miałbyś bliżej i bardzo ciekawie.

rowerplus-logo-2.png

#10 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 styczeń 2014 - 12:20

kecej, gdzie dokładnie mieszkasz?

Ja od 4 lat mieszkam w Swarzędzu pod Poznaniem ale generalnie pochodzę ze Śliwna, takiej małej wiochy nie daleko Dusznik Wlpk.

I to jest właśnie mniej więcej 50km na zachód od Poznania. Podobny dystans na zachód podałeś więc pytam :-)  

Giant TCR Advanced 2016

#11 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 styczeń 2014 - 12:32

Mówisz masz, tylko szukać trzeba lepiej ;)
I zwróć uwagę na ortografię, bo chwilami się tego czytać nie da...

http://www.cyklista.ovh.org/index.html

#12 Gosc_Altimetr_*

Gosc_Altimetr_*
  • Gość

Napisano 13 styczeń 2014 - 12:34

Szukales na altimetr.pl?

Wywołany do tablicy odpowiadam... :-)

no wiadomo na góry to nie ma co liczyć.bo tu ich nie ma zwyczajnie ,blisko mam to się przejade zobaczyć dzięki za info. A słyszałeś może coś o najwyrzszym wzniesieniu wielkopolski "Kobyla góra" to się nazywa może tam by coś było ,to jest gdzieś mniej więcej w połowie drogi między Ostrowem Wlkp. a Wrocławiem

Nie wiem czy to chodzi, ale sprawdziłem na mapie i na głownej drodze od Kobylej góry do Ostrzeszowa znajduje się taki oto podjazd:

Kobyla góra http://www.altimetr....obyla-gora.html oraz z drugiej strony http://www.altimetr....byla2-gora.html

Pozdrawiam, może się przyda... :-)

#13 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWLKP.

Napisano 13 styczeń 2014 - 13:36

kecej, gdzie dokładnie mieszkasz?

Ja od 4 lat mieszkam w Swarzędzu pod Poznaniem ale generalnie pochodzę ze Śliwna, takiej małej wiochy nie daleko Dusznik Wlpk.
I to jest właśnie mniej więcej 50km na zachód od Poznania. Podobny dystans na zachód podałeś więc pytam :-)

Mieszkam w Pniewach :-)

#14 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWLKP.

Napisano 13 styczeń 2014 - 13:56

Wywołany do tablicy odpowiadam... :-)

Nie wiem czy to chodzi, ale sprawdziłem na mapie i na głownej drodze od Kobylej góry do Ostrzeszowa znajduje się taki oto podjazd:
Kobyla góra http://www.altimetr....obyla-gora.html oraz z drugiej strony http://www.altimetr....byla2-gora.html
Pozdrawiam, może się przyda... :-)

Dzieki jesteś wielki!

#15 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWLKP.

Napisano 13 styczeń 2014 - 13:59

Mówisz masz, tylko szukać trzeba lepiej ;)
I zwróć uwagę na ortografię, bo chwilami się tego czytać nie da...

http://www.cyklista.ovh.org/index.html

wybacz z ortografi nigdy dobry nie byłem i już nie bede :-)

#16 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 13 styczeń 2014 - 21:55

kecaj-edycja posta !! 

włącz sobie gogle "terrain" albo coś w tym rodzaju i śmigaj po mapie, porównując wysokości i poziomice :) 

A jak lubisz góry, to zaplanuj sobie wyjazd kilkudniowny w góry i tam się dopiero wyszalejesz !!

Strava
Instagram
Z blatu po świecie- zapraszam na mój fotoblog!

#17 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWLKP.

Napisano 14 styczeń 2014 - 06:13

kecaj-edycja posta !!
włącz sobie gogle "terrain" albo coś w tym rodzaju i śmigaj po mapie, porównując wysokości i poziomice :)
A jak lubisz góry, to zaplanuj sobie wyjazd kilkudniowny w góry i tam się dopiero wyszalejesz !!

Wyjazd w góry już. zaplanowany ale to się pory roku muszą jeszcze pozmieniać A z tymi gogle terrain to dobry pomysł coś pokąbinuje
  • biker1974 lubi to

#18 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 14 styczeń 2014 - 18:48

Mieszkam niedaleko Kobylej Góry. Jedynym większym wzniesieniem w tych okolicach jest góra na którą można wjechać od strony Marcinek (ponoć to największy szczyt wielkopolski), ale podjazdu jakiegoś ciężkiego tam nie ma  :) Lepiej jest jechać na Mikstat, ale tam masz kawał drogi

#19 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądSomewhere In Poland

Napisano 18 styczeń 2014 - 13:16

podjazdy:

1. Osowa Góra - Mosina - szoska / MTB , ok. 800 m

2. Dziewicza Góra - MTB

3. Czarnków - Jesionowa ! - 12% (!) 700 m ...

4. Łysa Góra w drodze Śmiełów - Żerków, tam trenuje m.in. Maciek Paterski ;-)

5. Ujście, taka sobie serpentynka,

generalnie czegoś dłuższego niż 1 km to chyba się nie znajdzie na Nizinie ...

6. Biskupice - pętla Masters - kilka krótkich podjazdów, które można poczuć przy odpowiednim depnięciu

7. Suchy Las - Góra Moraska - pętla Masters - też można "coś" poczuć ;-)

http://www.cyklista.ovh.org/

#20 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 18 styczeń 2014 - 19:21

U nas na południu WLKP {Krotoszyn/Ostrów Wlkp} jest kilka fajnych tras z pagórkami. Okolice Mikstatu i podjazd pod maszt z Kaliszkowic, trasa wyścigu Interkolu - pod kościółek w Kotłowie.. Dalej to kilka KM na południe od Krotoszyne {już Dolnośląskie} jest kilka fajnych górek choćby Wzgórze Joanny {trasa maratonu trzebnickiego} i z Milicza w kierunku Krośnic.

Kobyla Góra z Ostrzeszowa też robi wrażenie jak na nasze warunki.. także jest co dymać u nas na płd ;)

Dodaj odpowiedź