Jump to content

Photo

Podjazdy

WLKP.

26 replies to this topic

#21 Gosc_Altimetr_*

Gosc_Altimetr_*
  • Gość

Posted 24 January 2014 - 14:14

U mnie w bazie www.altimetr.pl w ciągu około tygodnia pojawiło się aż 9 szosowych podjazdów z okolic Poznania. Zobacz region www.altimetr.pl/pojezierze-wielkopolskie.html

Najciekawiej wygląda Osowa góra Pięć razy z jednej strony, pięć razy z drugiej strony i masz 500 metrów przewyższenia. :-)

Podobne "szczyty" mam u siebie na Wzgórzach Trzebnickich. I też po pięć razy jedną górkę, potem trzy razy drugą i wracam do domu zadowolony ;-)

#22 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 24 January 2014 - 14:37

Osowa Góra przez ulicę Spacerową jest dużo ciekawsza niż wersja przez Pożegowską ;)

#23 Gosc_Altimetr_*

Gosc_Altimetr_*
  • Gość

Posted 24 January 2014 - 16:05

Osowa Góra przez ulicę Spacerową jest dużo ciekawsza niż wersja przez Pożegowską ;)

Nie wiem czy to ty. Ale już ktoś dodał...  Osowa góra ulicą Spacerową  :-)

Chyba najtrudniejszy  podjazd Wielkopolski, a przynajmniej pierwszy pod każdym względem w Wielkopolsce

www.altimetr.pl/statystyki-pojezierze-wielkopolskie-20.html

#24 tom55

tom55
  • Użytkownik
  • 2 posts

Posted 31 May 2014 - 00:45

Osowa Góra daje rade tym bardziej że są trzy podjazdy szosowe pod jedną góre, do wyboru co kto woli, a na upartego znajdzie się i czwarty, jadąc pożegowską pod górke można skręcić w lewo w taki nowy bruk który potem z powrotem wskakuje na pożegowską zdecydowanie największe nachylenie na 100 metrach.Największy podjazd w Wielkopolsce to jednak szosa z Śmiełowa w kierunku Żerkowa, moim zdaniem chyba nieco większe przewyższenie niż Osowa Góra, szkoda że nikt nie wstawił jeszcze profilu tego podjazdu

#25 tom55

tom55
  • Użytkownik
  • 2 posts

Posted 31 May 2014 - 01:04

a jednak ktoś wstawił ten podjazd jest na Atimetr "Lysa Góra" tylko nie wiem czemu został przypisany do pojezierza leszczyńskiego, ma 61 metrów przewyższenia tak jak osowa góra ale więcej punktów rankingowych, szkoda że wstawiający ten podjazd napisał że koniec podjadu przy punkcie widokowym bo jakby pojechał 150 metrów dalej to pewnie doszło by z 4-6 dodatkowych metrów przewyższenia 

#26 tuandor

tuandor
  • Użytkownik
  • 30 posts
  • SkądWLKP

Posted 04 June 2014 - 18:53

Małe sprostowanie:

ulica Jesionowa w Czarnkowie to 14% jakbyś chciał się kiedyś przejechać. Tylko szkoda, że krótka, ale 3-krotny podjazd już potrafi nieźle zmęczyć - polecam.

#27 hqvkamil

hqvkamil
  • Użytkownik
  • 610 posts
  • SkądBieszczady

Posted 13 August 2014 - 19:13

Jest jakiś limit odnośnie dodawania podjazdów?

Focus user! :-P

Reply to this topic